Борисов: На Рождество хората ще са със семействата си!

Свещеници влизат в Covid-отделения да вдъхнат кураж на болните
Обновена: 9 дек 2020 11:56 | 9 дек 2020 11:09, Веселина Йорданова
77
Борисов: На Рождество хората ще са със семействата си!
Снимка: Правителствена пресслужба

2,5 млн. лв. за ремонти, реставрация и доизграждане на храмове в страната отпусна правителството.

Средствата са определени за реставрационни дейности в Бачковския и Троянския манастир, за ремонт на манастира "Св. Йоан Кръстител" в с. Жабляно, общ. Земен, за храма "Св. Петка" в Русе, за църквата "Свети Дух" в с. Бенковски в общ. Кирково, съобщиха от правителствената пресслужба.

Финансова помощ за ремонтни дейности се предоставя и за сградата на Софийската митрополия, за сградата на Старата митрополия в Ловеч, за укрепване на столичния храм "Св. Ап. Андрей Първозваний" и за продължаване на строителството на църквите в София - "Св. Стефан" в Южния парк и "Св. Благовещение" в кв. „Дружба“2.

"Наближава много велик ден - Рождество Христово, а в тази пандемия, в тази финансово-икономическа криза, упованието на хора в Бога е изключително важно", посочи министър-председателят Бойко Борисов. Той бе категоричен, че в своите действия правителството винаги се е водило да бъдат в името на Бога и на българските граждани. "Ще направим така, че на Рождество Христово хората да са със семействата си, да могат да отидат на църква, да запалят свещ, да почетат този изключително светъл ден. Това ни е целта", изтъкна премиерът Борисов.

Специална благодарност към министър-председателя за оказаната подкрепа изрази Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на  Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

"На днешния ден, когато се почита Света Анна, закрилница на семейството и на младежите, поднасям специална благодарност от името на патриарх Неофит за Вашата грижа, помощ и подкрепа в църковното дело", се обърна към министър-председателя викарият на патриарха епископ Поликарп. Той изрази благодарност към правителството и за това, че по време на пандемията от коронавируса църквите не бяха затворени. "Хората наистина се укрепваха в своята надежда, влизайки в храма, общувайки с Бога, със свещенството и така по-лесно преодоляват тези сътресения – и физически, и духовни, и психически", отбеляза дядо Поликарп.

Той добави, че с благословията на Негово светейшество патриарх Неофит от 20 до 26 декември свещениците и духовниците, които са преболедували COVID-19, ще влязат в лечебните заведения при болните, за да помажат тези, които имат желание, да ги поръсят със светена вода и да им вдъхнат кураж. Тази благословия се планира и за Йордановден през 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТО ИМАШ НЯКОЛКО БИВШИ,ДА СЕ ЧУДИШ С КОГО ДА ПОСРЕЩАШ.НАЙ-ВЕРОЯТНО САМ ,КАТО КУЧЕ.
42
11
 
5
 
! Отговори
Хайде преди 3 години
До Анонимен-8Ами да, ще искате Бойко в затвора, защото ви направи европейци, като можеше да ви направи колхозници. Направи така, че България да заприлича на европейска държава, а не от третия свят. Сигурно не сте пътували скоро из страната, за да си набавите малко самочувствие. Горките, кой знае в какви коптори живеете от 42 соц. кв.м. Напънете се бе хора, системата ви дава възможност, ако имате молко акъл да живеете добре. Нищо не ви пречи. Искате бизнес направете си го, искате Европа,ето ви я
41
11
 
4
 
! Отговори
Аман преди 3 години
До ЕлховоКакво им пречи Бойко на медиците да бъдат лечители, а не палачи? Може ли да им отвори черепите, за да им налее съвест. Бойко ли е винове затова, че никой медик не излезе на стълбите и оставиха двама души да умрат, Бойко ли е виновен за вчерашната смърт на един родител пред Елховската болница - два часа молят някой да го свали от линейката и човекът не дочакал, ами се споминал и още колко такива. Бойко е виновен, че сте се родили такива злоради и несъвършени хора. Аман от отровители!
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЕЗБОЖЕН КОМУНИСТ
39
15
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации, господин Борисов ! Бъдете здрав и благословен ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що, досега къде бяха на Рождество?
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ну погоди - 37 Трябваше да се разпишеш като АЗ ЕЗДАЧКАТА. Много и прилягат твоите думи. На слука товарищ! Поживем увидем! И не се бой, вие нали сте " Не човек, а желязо....." пригответе си Опелото за 28 март!
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ни гали по главите и реди сладки приказки, докато бавно , но сигурно ни убива!!!
35
7
 
1
 
! Отговори
Ееех преди 3 години
До Анонимен - 22И ти не знаеш за какво говориш! Та точно последните години се наляха най-много пари в здравната система, а как здравните началници усвояват и разпределят тези пари е друг въпрос. Обгрижени бяха и децата с увреждания и не знам тия така наречени майки от "Системата ни убива" какво още не получиха? Станали сме държава от инвалиди, ама когато ги подхванаха Мая се разкряка. Ами учителите и преподавателите как така стана, че вече се борят по 4 за място? Ами удвоените пенсии?
34
2
 
13
 
! Отговори
родител преди 3 години
Само се чудя дали тиквата си дава сметка колко българи уби ,и колко млади изгони от държавата !
33
5
 
11
 
! Отговори
ну ПОГОДИ преди 3 години
Другари забранявам ви да се Ваксинирвате Преди изборите,Защото недай Боже стане Фал с ваксината и Отлитнем към оня свят не може да свалим ТИКВАТА на 28 Март След това колкото искайте се Ваксинирайте.. Раборт Даден...
32
9
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 3 години
До 29Твоята другарка Нинова работи като санитарка точно два дена и разбра, че е по-лесно да се сдобиеш на далавера с огромно предприятие, отколкото да работиш тази тежка професия. А, как се управлява цяла държава? Това не са ви 90-те, когато вие грабехте, а ние блеехме и викахме " кой не скача е червен"! Това, което направи партията на Борисов тези три мандата, особено последния няма кой да го свърши. То не са магистрали, не е околовръстен пръстен на София, не е метро, не са булаварди и т.н.
31
4
 
16
 
! Отговори
Луд умора няма преди 3 години
Той - Банкянският експерт-епидимиолог и преди Ковида не се отличаваше с умствените си заложби. Сега пак подхваща Великденските си заигравки с Бога, за да оправдае поредното си престъпно хрумване. Няма ли поне 2-3 доктори, които да проявят достойнство, като хвърлят оставки заради безумните му "разпореждания". Или ще продължат да се правят на маймуни, като ни пробутват изсмукани аргументи в подкрепа на хаотичните Му мисли и действия.
30
6
 
2
 
! Отговори
Да, ама преди 3 години
До АнонименДа, ама кои сте вие и кои сме ние? Идва видов ден, а вие пак ще си лаете, защото" нямате, нашите хора вий нямате"! Въпреки кусурите си този човек засега няма достоен противник. Едва ли скоро ще се намери толкова деен и резултатен лидер. Ако не е така посочете вашия избраник! Кой: Мая, Славчо, Нинова, Румен Петков или Черепа? Хайде си решете уравнението, а равнението ще ви направим напролет!
29
5
 
10
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Боко се лекува в къщи,ама придворните му професори на крака му ходят,сакън да не се помине в болницата.А Нинова,освен,че лежа в болница,.стана и санитарка в ковид отделение.Май-е по-мъж от твоя вожд.
28
1
 
1
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
до До абоната е на ~~~~~~~Кво пищиш *** ?!Тези двамата крадливи комунисти, в Китай на площада ги очистват !
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако човек лежи в ковид отделение и внезапно влезне свещеник горкият човечец ще си помисли, че е пътник
26
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До абоната е на ~~~~~~~Не беше ли приватизаторката Нинова лекувана в болница в самостоятелна стая? Доколкото се разбра Борисов се лекува в къщи. Така, че свери си часовника поплювко!
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЗ давам!Аз разрешавам!Аз позволявам!Аз забранявам!АЗ!АЗ!АЗ!А накрая ни решаваме!Дали да си ти или някой друг!
24
4
 
8
 
! Отговори
хората преди 3 години
"Ще направим така, че на Рождество Христово хората да са със семействата си''----Благодарим ти Вожде, без теб слънцето няма да изгрее!