Математикът Петър Велков: Смъртността е голяма, има и нерегистрирана

За седмица са починали толкова хора от пневмонии, колкото за цялата минала година
10 дек 2020 09:31,
56
Математикът Петър Велков: Смъртността е голяма, има и нерегистрирана
Снимка: БГНЕС

Смъртността в 48-ата седмица е 123% спрямо средната за 5 години, обясни математикът Петър Велков пред Нова тв. Според него има и нерегистрирана смъртност от COVID-19. Тя е около половината от хората.

За цялата минала седмица са починали от грип и пневмонии толкова хора, колкото за цялата минала година.

"Просто здравната система не може да реагира и хората умират. Не трябва да се отслабват мерките, които на всичко отгоре не се спазват. Виждате какво се случва в магазините, има тайни партита. Единствено се спазва за училищата и градините", допълни той.

"Ако отворим всичко до 14-28 дни ще стане страшно", допълни още той.

Според него до няколко дни ще влязат в статистката и антигенните тестове и бройката на заразените ще се вдигне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мой познат в Русе почина от Ковид на 4.12 , но ще бъде погребан чак на 14.12. Погребалните бюра изнемогват.
33
5
 
15
 
! Отговори
NB преди 3 години
До Галин КостовЖивота ще продължи, но трябва да знаем, че в обществото освен права имаме и отговорности. Колко хора са ходили с маски по край теб за да те предпазят от тях си...Същите които ти имаш за загубеняци, щото не са ербапи като тебе.Безотговорноста е отговорна за всичките ни беди.
32
2
 
13
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Всеки вирус е опасен и оставя последици.Вирусен Хепатит(Жълтеница) се лекува и от билкари, но прекаралите го не могат да даряват кръв обаче.Този Ковид може и да мутира, в още по-опасен.Д-р Чирков каза, че К-19 е моделиран от човек.Възможно е тези лоши хора, да пуснат нов гаден щам.Не си правете смях !
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Галин КостовЖивотът много лесно се спира. Спираш да дишаш, и толкова. Все ще стане някой ден, но когато е от глупост, твоя или на някой друг, се нарича нелепост и безумие.
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До една седмица броят на починалите ще падне под 100. След отварянето на 21ви до 2 седмици пак ще се качи на 200. Ако отворят и училищата в началото на януари, което най-вероятно ще направят, към 15-20 януари броят ще отиде на 300 плюс. Числата си следват строга логика на математическите модели. Ако политиците искаха да не се сбъдват прогнозите, има си начин, но са хем некадърни, хем страхливи, а и вече закъсняха фатално.
29
2
 
10
 
! Отговори
Nqkoi преди 3 години
До Галин КостовТи си за затвор бе пич. Нямаш никаква съвест като типичен психопат.
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя смъртността в България кога е била ниска, че сега стана висока... ОТ 15 години сме първи в света по смъртност.
27
23
 
16
 
! Отговори
Галин Костов преди 3 години
Който се чувства застрашен да си стои вкъщи. Животът не може да спре. Излишно е да казвам че в парка никога не съм носил маска. Карах го като грип, но по-продължитен. С температура 37,2-37,8, което не е болка за умиране и се търпи. Имаше някакви болки в гърдите, но не бяха нищо особено. Все едно съм с мускулна треска. Абсолютно никакви лекарства не съм приемал. В момента се чувствам силен и уверен в себе си.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БаткоАми винаги познава бе, батко. Върни назад да видиш статиите и видеата.
25
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Галин КостовА колко си заразил докато си ходил на работа и разходки? И дали са го изкарали толкова леко като тебе? Абе защо не мислите с главите си?
24
7
 
15
 
! Отговори
Каква да бъде ?! преди 3 години
Много закъснели слаби мерки + байгановци неспазващи = още по-висока смъртност.Те си беше висока и заради разбитата здравна система.
23
13
 
12
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Това същество нищо не разбира от математиката, бил учител, бил експерт, бил математик, бил експерт по кризи, той е едно пълно нищо и немога да разбера до кога що е му се дава трибуна! Всеки месец по няколко пъти е в една и съща телевизия, после я друга и т. н. За пари и майка си ще продаде!
22
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 мъртви от 1000 болни са 1%, 10 мъртви от 10 000 са 0,1%! Бомбастична разлика, нали? Да вземат да отчитат всички тестове и тогава ще стане ясно, че на ден имаме около 10 000 наводиагностицирани, тогава % смъртност от средно 3,75% ще стане реалните 1,5%. Да, много е, но не е това чудовищно твърдение, че на всеки 100 човека 4 умират, а по-скоро че на всеки 100 умира 1, което означава нормален рейт на смъртност за вирусно заболяване.
21
14
 
5
 
! Отговори
nikonik преди 3 години
Фалшивите пср тестове дават ковид на всичко и всеки. Статистиката набъбва и О, ужас, много заразени бе!
20
22
 
12
 
! Отговори
Галин Костов преди 3 години
Аз прекарах Ковид без да си правя ПСР тест, за да не ме карантинират и за да мога да ходя на работа и на разходки.
19
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай *** най-много знае, от всичко разбира, дезинфекцира се вечера с ракия, уиски, водка, лимонада, майонеза, маргарин и нещо пържено. После защо *** умрял на стълбите.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как бе, нали *** и медиите им ежедневно ни заливат колко много били излекуваните.Интересно с какво ги лекуват.Може би с брифинг и някаква неизвестна на света ваксина, изобретена от Банкянския вирусолог Еднокнижник.
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13В началото твърдяхте, че се плаща за да ги пишат с COVID. Сега обърнахте палачинката. Криели бройката. Толкова вятърничави, празни глави на едно място не е истина!
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз също имам много познати, които си го карат вкъщи, без да ходят на тест. Какво ми помага теста. И то някои го карат тежко, 7-8 дена температура и болки в тялото. Да не ще ходи в това състояние за тест. И като ми кажат положителен, освен 100 кинта назад, друго нищо. Те болниците за пълни. Общо взето всеки започна да се спасява както може. На 21 като отворят молове и кръчми и стой и гледай народа
15
6
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Щом и...математиците взеха да ни...облъчват с вирусните...опасности,работата ни е...спукана,но не съвсем;скоро ша са...опрайм.