Борисов: Приказка за отваряне на Европа до края на март няма, иде трета вълна

Прогнозират възстановяване от август, ако стигнем 70% ваксинация в ЕС
Обновена: 11 дек 2020 14:35 | 11 дек 2020 12:30, Веселина Йорданова
476
Борисов: Приказка за отваряне на Европа до края на март няма, иде трета вълна
Снимка: Правителствена пресслужба

Приказка за отваряне на Европа до края на март няма, очаква се тогава трета вълна на коронавируса и много тежки рестрикции.

Още по темата
Това коментира премиерът Бойко Борисов, който участва в заседанието на евролидерите в Брюксел.

По думите му излизането от кризата се очаква в периода август-октомври 2021 г., ако се постигне 70% ваксинация на населението на ЕС, за да се създаде колективен имунитет.

Борисов каза, че у нас трябва да следим за мерките и за баланса в здравните заведения. Той изтъкна, че е радостно, че има дни, в които оздравелите са повече от заразените, но оптимизмът в тази връзка по думите му е умерен.

Борисов уточни, че след завръщането му у нас отново ще обсъждат със здравния министър какви да са действията на властите за празниците.

"Резултатите са добри, но по нищо не показват, че пандемията в България ще приключи за Коледа. Коледа, Нова година за ЕС трябва да бъде в най-тесен семеен кръг, без масови събирания, това е за всички европейски държави", каза Борисов.

По думите му единствено в Ирландия смятали да пуснат пъбовете за празниците, но след пълен локдаун от месец, който са въвели.

Премиерът посочи, че е разговарял с колегите си и "всички са много притеснени от финансово-икономическите показатели".

По думите му единствената държава, за която ЕЦБ прогнозира до 6% БВП догодина е Китай. За ЕС и САЩ прогнозите били за минус 10-минус 15%.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме си БСП обратно и БСП да управлява България,те са по-интелигентни и през тяхното управление страната беше спокойна,нямаше такъв терор!
353
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко предава какво му е казала преводачката
352
2
 
19
 
! Отговори
Боко Тиквич преди 3 години
Много обичам да давам интервюта,знам че по това време Мати Хари ми пълни чекмеджетата
351
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце стига си ни тормозил с твоите преразкази на съвещанията на ЕС, като бъкел не разбираш какво се говори и само на преводачката разчиташ..гледай си там шкафчетата, пачките, пистолетите и без друго остави хората да се оправят сами с covid и да се спасяват кой както може
350
14
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Утре мощно за Кубрат!!!!Българиииииии!!!!Русофилчетата,*** искат загуба за нашия!!!!!Долни мекеренца!!!!!
349
0
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
..uuu dnes ne triat ....mnogo ...Bochko se e naredil na opashkata za pari ...i si misli kolko li shte otkradne ?!?? Misli si ..." az pravia kakvoto iskat ot men ...ne moje da ne mi dadat ?!! Tam mu e greshkata !!!Moje !!!Predatelite vinagi sa uchudeni kogato gi otsviriat !!!
348
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До октомври 2021 г. би трябвало революцията да те е свалила кратуно! Дори се учудвам, че хората търпяха толкова дълго да ги унищожават целенасочено!!!
347
2
 
32
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Ако е сигурно че предстои трета вълна, то това означава, че мерките въвеждани, не само у нас, но и в ЕС, са напълно неадекватни, безмислени и неефективни!
346
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще се емигрира май догодина в свободна и независима Белорусия...по нататък ще си дам координати ,ако има други патриоти които желаят да се спасят от фашизма ,който настъпва неумолимо ....
345
13
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бойко Победоносец:):):):)"Целия народ"200 човека го ненавиждат:):):):)
344
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхлив ***, разкарай се целия народ те ненавижда вече!
343
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е в тестовете. Без тях ще боледуваме и умираме от грип,като всяка година.
342
1
 
6
 
! Отговори
absurd преди 3 години
до тебе ще паднат хиляда и десет хиляди теб отдясно,но до тебе няма да се приближи,само ще гледаш с о4ите си и ще виждаш отплатата на не4естивците
341
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има толкова вълни,колкото позволим.Днес на живо в Австрийския парламент депутатът Майкъл Щнедлиц покача как бърз ковид тест дава положителен резултат на кока кола. Манипулацията се разкрива час по час.
340
1
 
17
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
...kakva treta valna be Borisov ?!?? Ima satanistki plan !!!
339
15
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 355 Имаш предвид Руските шпиони от кабинета на Фигуранта нали?:):):):)
338
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАЛИ ГЛЕДАХТЕ ПОДИГРАВАТЕЛНО НА ХОРА КАТО ДЕЙВИД АЙК И ДРУГИ КАТО НЕГО БУДНИ И МИСЛЕЩИ ХОРА КАТО ГИ НАРИЧАХТЕ ПОДИГРАВАТЕЛНО (ЛУДИ) И (КОНСПИРАТОРИ) ЕМИ КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ СЕГА БРЕ,СЛЕД КАТО ТОВА ЗА КОЕТО ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ (КОНСПИРАТОРИ) ВИ ПРЕДУПРЕЖДАВАХА И ВИ ПРИЗОВАВАХА ДА СЕ БОРИТЕ ЗА СВОБОДИТЕ И ПРАВАТА ВИ СЕ ОКАЗАХА НА 100 % ПРАВИ.ПАК ЛИ ЩЕ ГЛЕДАТЕ НА ТЯХ С НАСМЕШКА.
337
0
 
35
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Бойо Тиквата отиде в любимата ви Еуропца и там Началниците му набиха канчето! Началниците го глеат свъсено под вежди и му наруват: "Шшшшш, аланкоолу, ний за кво сме та сложили тамка, бе? Да мачкаш овцете, не да ги пускаш на свободна паша! Свободната паша у Еуропцата е забранена! Докато не ваксинираш сите уфсе, никво отваряне, сите по оборите!
336
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Националните предатели ще висят по дърветата като коледна украса. Такъв е законът.
335
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Циониста и *** Боко Бехар в прав текст ви казва,че от синедриона на който служи и той са взели решение докато стадото не бъде масово ваксинирано,а това значи кастрирано и дадено курбан на ционивсткото божество-Сатаната ,стадото ще бъде озаптено в кошарата,Това значи яки рестрикции.Или ваксина или локдаун.Най страшните прогнози на по умните и будни хора по света наричани (конспиратори) се сбъднаха пред очите ни. Така ,че събудете се и не бъдете като щрауси с глави заровени в пясъка