Борисов: Приказка за отваряне на Европа до края на март няма, иде трета вълна

Прогнозират възстановяване от август, ако стигнем 70% ваксинация в ЕС
Обновена: 11 дек 2020 14:35 | 11 дек 2020 12:30, Веселина Йорданова
476
Борисов: Приказка за отваряне на Европа до края на март няма, иде трета вълна
Снимка: Правителствена пресслужба

Приказка за отваряне на Европа до края на март няма, очаква се тогава трета вълна на коронавируса и много тежки рестрикции.

Още по темата
Това коментира премиерът Бойко Борисов, който участва в заседанието на евролидерите в Брюксел.

По думите му излизането от кризата се очаква в периода август-октомври 2021 г., ако се постигне 70% ваксинация на населението на ЕС, за да се създаде колективен имунитет.

Борисов каза, че у нас трябва да следим за мерките и за баланса в здравните заведения. Той изтъкна, че е радостно, че има дни, в които оздравелите са повече от заразените, но оптимизмът в тази връзка по думите му е умерен.

Борисов уточни, че след завръщането му у нас отново ще обсъждат със здравния министър какви да са действията на властите за празниците.

"Резултатите са добри, но по нищо не показват, че пандемията в България ще приключи за Коледа. Коледа, Нова година за ЕС трябва да бъде в най-тесен семеен кръг, без масови събирания, това е за всички европейски държави", каза Борисов.

По думите му единствено в Ирландия смятали да пуснат пъбовете за празниците, но след пълен локдаун от месец, който са въвели.

Премиерът посочи, че е разговарял с колегите си и "всички са много притеснени от финансово-икономическите показатели".

По думите му единствената държава, за която ЕЦБ прогнозира до 6% БВП догодина е Китай. За ЕС и САЩ прогнозите били за минус 10-минус 15%.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
0
 
4
 
! Отговори
Принципно 3: преди 3 години
Бих припомнил на някой хора, че лошо от мене не сте видели, ама ако държите. Някой хора се раждат емоционално интелигентно, други се учат, а проблема е, че в настоящето умишлено затъпявате всички видове интелигентност!
373
0
 
1
 
! Отговори
Принципно 2: преди 3 години
Да е аз съм много директен човек, живота ме е научил, че заобиколните маневри принципно са загуба на време освен в едни конкретни специални случай, а даже и тогава съм много директен човек! Едната лъже заради изневяра, втората лъже заради пари, третата лъже поради отказ! И т.н. Аз пък казвам, че с мене работа нямате и трите и тридесетте като вас!
372
0
 
5
 
! Отговори
Принципно: преди 3 години
Не си ли зададохте въпроса един път дали и трите не лъжат? По три различни причини!
371
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не направи цяло лято нищо,да се спаси от човешката любов стана шумкар, Парадокс е че на 9 септември шумкарите станаха министър председатели а 2020 г. министър председателя стана шумкар
370
1
 
7
 
! Отговори
Нямало отваряне? преди 3 години
Да ти отворят черепа неврохирурзите дано!
369
0
 
16
 
! Отговори
Господин Премиер преди 3 години
Г-н Борисов или сте нерешителен човек или сте недалновиден човек или сте неблагодарен човек, кое е най-малката злина?
368
1
 
15
 
! Отговори
k.k преди 3 години
Колегите , дали им зареждат шкафчетата като твоето , голям резил с 200.
367
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** много ме изкефи лафа за ГЕРБ - комунистите от Алиекспрес, съдрах се да се хиля ега ти некадърниците крадливи
366
4
 
16
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Всяка държава в ес получи безусловен базов доход, само българите за пореден път оцеляват кой както може, на изборите няма за никой да се гласува, ако искате нормални политици съберете подписи и да регистрираме партията на безпартийните и на власт да са хора возещи се в градския транспорт, а не заобиколени от десетки охранители в джиповете, премиер трябва да е някой под 40 годишен обикновен човек, а не от ДС БКП и държавата да се управлява с референдуми за рапределянето на бюджета
365
3
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
На власт трябва да са политици не по-голями от 40 годишни и движещи се с градския транспорт ,съберете подписи регистрирайте партията на безпартийнте и на власт да сме обикновените българим а не пионките на олигарсите , не се ли създаде партия на обикновените българи, безпартийните все още няма за никой да се гласува а ще се емигрира трябва народа да управлява с референдуми а немалка група олигарси,министри, чиновници да разпределят бюджета само българите не получиха безусловен базов доход
364
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо като знае толкова много не взе мерки за втората вълна, а цяло лято се проспа. За третата вълна какво се предприема. Хората умират по стълбите но няма депутати и министри, как става този фокус. Никой вече не вярва на празни приказки.
363
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо дайте графика коя вълна от кога до кога ще е. Говореше се, че ще има трета вълна преди да е почнала втората. Дирижирана и организирана работа, докато не се разбие всичко.
362
4
 
18
 
! Отговори
111111 преди 3 години
да изметем герб да изметем герб да изметем герб
361
4
 
22
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Защо допуснахте този геноцид срещу човечеството...плюем на парите ви които не стигат до нас...Кой обяви Биологична Световна война???Защо го допуснахте???Как ще защитите животите ни???Свободата ни???Кой ни убива??? и Защо???
360
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
359
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиевеникъ каза.
358
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса тръгва от Китай, разкатава фамилията на почти целия свят, всички големи иконимики са със спад 10-15 %, само китайската с 6 % ръст... Много странен природен феномен е тоя вирус...
357
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха, как при китайците не се появи втора вълна, а. Когато се управлва с акъл, няма вълни. Построиха болници и се погрижиха за хората. С празни приказки не може да се пребори пандемия.
356
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Усещам, че ще посрещаме Нова година заедно, на жълтите павета.
355
14
 
11
 
! Отговори
до 374 преди 3 години
Не искаме БСП. Не искаме отнво да фалират България за 4ти път. Не искаме банкови парамиди, кредитни милионери и приватизация. Те това направиха. Рзаграбиха България и я фалираха. В историята нищо не се повтаря заради горчивия опит на хората.Не искаме гладната Луканова зима. Не искаме купони. Не искаме празни магазини и опашка за хляб. Не искаме крадливите мултимилионери от БСП да ограбят парите в банките на хората. Те са специалисти по това. Те скриха и за Чернобил. НЕПРОСТИМО Е! НЕЗАБРАВИМО Е!