Лекарите против разхлабването на мерките след 21 декември, да стиснем зъби

По 360 лв. допълнително и за специалистите по здравни грижи
Обновена: 15 дек 2020 13:33 | 15 дек 2020 13:33, Камелия Цветанова
242
Лекарите против разхлабването на мерките след 21 декември, да стиснем зъби
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лекарите също се обявиха против разхлабването на мерките след 21 декември.

Според председателя на БЛС Иван Маджаров, ако това се случи, здравната система ще бъде силно ударена след Нова година.

Той обясни, че на срещата при премиера Бойко Борисов днес се е стигнало до споразумение да има представител на извънболничанта помощ в Националния оперативен щаб, като представителят на БЛС ще настоява там да не се облекчават мерките преди празниците, защото не се наблюдава намаляване на броя на заболелите в болничните заведение, както и в интензивните.

Още по темата

„Българските лекари се обръщаме към цялото общество, нека да стиснем още малко зъби, тази Коледа ще сме в по-тесен кръг, така бяхме и по Великден, но нека да не виждаме повече линейки с пациенти, които се задушават и няма къде да бъдат приети“, призова Маджаров.

Според него не бива да се рискува да се стига до ситуация, при която лекарите трябва да решават кого да спасяват.

Председателят на БЛС не се ангажира със становище кога би трябвало да паднат ограниченията.

Шефът на НЗОК Петко Салчев също смята, че не трябва да се разхлабват мерките след 21 декември.

Здравният министър Костадин Ангелов увери, че властите ще  положат всички усилия да управляват кризата с разум.

„Обещавам, че няма да се ръководим от емоции при вземането на решенията“, каза той.

На брифинга в МЗ стана ясно още, че от 1 ноември със задна дата и професионалистите по здравни грижи да получат допълнително пари.

Решението е те да са по 360 лева месечно.

“Като тези мерки + обявените досега за подпомагане на лекарите в ДКЦ-тата и общопрактикуващите лекари ще получат своята устойчивост и през следващата година", обясни шефът на БЛС.

Той допълни, че лекарите подкрепят антигенните тестове да се приравнят към PCR, защото е от изключително значение за идентифицирането и изолирането на болните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
2
 
0
 
! Отговори
До 230 преди 3 години
Ами спрете да работите на три места и ще си починете -- не сте пък вие най нужните в държавата , всяка професия е важна ! Няма ненужни професии не сте вие най-- учените и най--знаещите ....
210
0
 
0
 
! Отговори
Ако частната болница преди 3 години
Е наистина частна ще фалира за два дена.....в Бг те са нещо като хитреци използващи умишлено направени пропуски в законодателството специално за тях ! А като споменах Китай имах на предвид ,че за една седмица направиха от нищото болница ,а тук проспаха цяла година още малко....Като не можеш да схванеш логиката на някой коментар не го одумвай и тъпашки тълкувай ,колега писател .
209
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
/Искат всички да умрем от глад!Няма такива/!
208
4
 
3
 
! Отговори
До 230 преди 3 години
Напротив. Лекарите искат да дмучат колкото е възможно повече заради измислената ковид пандемия. Сега е златна жътва за тях тъй като държавата отпуска пари според броя на заразени и болни от ковид на дадена болница. И заради тази алчност постоянно се увелипават заразени и болни, и даже умрели уж от ковид. Започвам да намразвам докторите
207
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 212Специалистите от частните болници лекуват болни. Викаш да направим кат в Китай без терор? Ти знаеш ли как е в Китай? Там 2м не можеше да излизаш на повече от 100м от жилището си. Всички, задължително минаваха на дезинфекция. Ваксината при тях ще е задължителна. Тук ако наложат това, кето предлагаш ще писнете до небето. Българските лекари искали пари вика друг. Не не искат - искат да се приберат вкъщи и да си видят децата, но шляещите се по улиците пречат.
206
3
 
5
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Под "лекарите" се има предвид шефовете на лекарската мафия. Давалерата да върви и парите да текат пък там хипократова клетва и други глупости... абе кучета ги яли българите!
205
1
 
5
 
! Отговори
Не знам преди 3 години
Как за 7 милиона души няма осигурени 700 интензивни легла и 7000 болнични легла? Колко човека могат да си позволят лукса да се разболеят и да ползват луксозните ни болници? Но ще дойде видов ден и тогава който копае гроб другиму, сам ще попада в него..тогава ще видим крадливите ръчички
204
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно е със странни kpeтeни в тая държава...Въобразяват си, че е реално хиляди хора да стоят вкъщи безработни, децата им да гладуват, монополистите да им спират тока и водата поради неплатени сметки и все пак тия хора да са послушни и да не избесят едни други хора по стълбовете. Без значение дали точно тези други хора ще са виновните или не.Ами ще ви разочаровам - няма как да стане.
203
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекари останаха само за цвят, всички останали са доктори, сиреч невежи и неграмотни комунисти. Странно защо толкова малко от тях вярват на ваксината?
202
6
 
7
 
! Отговори
K преди 3 години
Подкрепям лекарите
201
7
 
10
 
! Отговори
34 преди 3 години
Бях в болница заради ковид-19 и не го пожелавам на никой - прекарах го много тежко, ако някой все още не е разбрал това е като война. Във нашия вход вече има два нови некролога на съседи. Лекарите и сестрите правят всичко което е по силите им. Повярвайте ми, да се грижиш за пациенти с предпазните облекла и маски които не сваляш по 12часа не е никак лесно.Смятам, че имат право да кажат да не се разхлабват мерките.
200
3
 
4
 
! Отговори
До 221 преди 3 години
Част от лекарите се месят в това което не им е работата !
199
4
 
5
 
! Отговори
Добре бе 220 преди 3 години
Това ли си е професионализма -- страна със най-голяма смъртност ? Това не съм го измислил Аз и изобщо не говори за професионализъм ! Пък ти си пиши каквото искаш и колкото и да се затваря накрая трябва и да се отвори и докога може да държиш насила хората затворени при положение ,че желаещите доброволно да се ваксинират ги няма .
198
1
 
2
 
! Отговори
До 215 преди 3 години
Не си мед сестра ,а коза учил съм точно 18 г. И сега си имам хобита свързани с учене и четене...
197
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Според него не бива да се рискува да се стига до ситуация, при която лекарите трябва да решават кого да спасяват. " - поредното абсурдно мнение от доктор. Лекарите ще спасяват тези, които са си платили здравните осигуровки! Това е по закон и по съвест! Как не ги е срам изобщо да си помислят, че ще оказват помощ на хора неплащащи осигуровки и такива, който ги плащат? Кой им изработва лекарските заплати - тези, които плащат или тези, които не плащат?
196
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Dokror 216 Не може всички да са доктрори,полицай и министри
195
8
 
4
 
! Отговори
Dokror преди 3 години
До Ричи АлибеговА ти що не стана доктор, а стана барманче и ся търкаш цифката?
194
2
 
1
 
! Отговори
мед сестра преди 3 години
До 210 Ти си един неук и *** човек ,който не знаеш за какво иде реч!
193
1
 
3
 
! Отговори
До 212 преди 3 години
Знаеш ли колко народ го е изкарал този вирус от медицинския персонал -- не знаеш ? А трябва да се знае и доброволци ще има които също са го изкарали има и много млади студенти които няма да боледуват ,всичко е въпрос на ПАРИ и организация ! В Китай със тоягата виж във какви мащаби се действа и тука може ! И то без терор на населението , НО има много нерешителни некадърници ! Къде са специалистите от частните болници ? Какви правиме изобщо ?
192
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите днес не са лекари, а мародери - от страха и болката на хората извличат финансови дивиденти изразяващи се в откровена кражба!Ако от лекарите зависи, ще живеем заключени докато не умрем, та те да си пълнят гушката!Стойте и вие без заплати една година и стискайте зъби, да видим дали и един ден ще изкарате - КРЪВОПИЙЦИ!!!