Още 125 млн. лв. отиват за ваксини, дотук са 305 млн. лв., сметна Борисов

Ангелов: Вървим по план, дотук са ваксинирани 3844 души
182
Още 125 млн. лв. отиват за ваксини, дотук са 305 млн. лв., сметна Борисов
Снимка: Правителствена пресслужба

125 милиона лева за ваксини срещу коронавируса отпусна правителството на днешното си заседание.

"С тези 125 милиона лева, общо 305 милиона лева са дадени от парите на българските данъкоплатци за ваксини. Ваксините са безплатни и се слагат само при желание от страна на всеки българин", заяви премиерът Бойко Борисов и напомни, че ваксините са одобрени от Европейската агенция за лекарства и Европейската комисия.

Още по темата
"Ваксината е единственото, което може да ни извади от пандемията. С огромните усилия на всички наши лекари и медицинските сестри, санитари, лаборанти, личния им пример, който дадоха с ваксинирането. Това е единственият шанс, който цивилизованият свят вижда в момента – чрез ваксините да излезем от тази война“, каза още Борисов.

В същото време той постави акцент и върху своевременната подкрепа на правителството в социално-икономическата сфера. "Правим всичко необходимо, за да пазим работните места, да запазим бизнесите", добави Борисов, цитиран от правителствената пресслужба.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов информира, че ваксинацията върви по план и вече са ваксинирани 3844 души в цялата страна.

"Във всички области на страната е направена организация за ваксинирането на медицинския персонал на първа линия", посочи  Ангелов. Министерството на здравеопазването ще започне също така информационна кампания, за да може всеки български граждани да бъде осведомен за процеса на ваксинирането. 

Очаква се в началото на следващата година в България да пристигне и следващата пратка ваксини, за което е създадена необходимата организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
3
 
! Отговори
Недоволен от Герб преди 3 години
Абе давайте още беее! Да ги закръглим на 1 милиард! Така работи Боко и Герб! 1 км магистрала - 30 млн лв, 2млн бройки ваксина - половин милиард! Треа да се усвоява братче!
94
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
На изборите да си избереме некой други, няма значение кой, всеки друг е по-добър от ГЕРБ, всек друг ще ни внася ваксините без пари, вместо да дава милиони!
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикНа учителите още не са. Говорят за увеличение от август.Ако ги увеличат, ще се вземат чак края на януари- началото на февруари.И ако има пари- иначе може март за трите месеца.
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали бяха безплатни?
91
1
 
6
 
! Отговори
... преди 3 години
До ПАК НИ ОКРАДОХА18 долара са грубо 30 лева/бр, съответно 10.000.000 х 30 = 300.000.000Да разбирам, че това ще е всичко, защото това са за 5 милиона човека по 2 пъти, както уж се прави през 21 дена ?!? Защо ли ми се струва, че няма да е всичко.
90
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за новите 50-годишни F-16 колко милиарда отидоха?
89
0
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Абе много интересна работа. Преди Ковид постоянно говореха, че не стигали парите са нищо. После дойде Ковида и казаха: "Икономиката ще пострада яко"....И се започна едно лудо раздаване и харчене на пари - на пенсионерите по 50лв всеки месец отгоре. Качиха заплатите на лекари, мед. сестри, на учителите също. Сега май и МВР се точи за по-големи заплати. Почна да се строи още повече, за ваксини милиони. Дейвид Копърфилд ряпа да яде пред нашия магьосник Боко :)))
88
1
 
7
 
! Отговори
ПАК НИ ОКРАДОХА преди 3 години
Как така 300 милиона бе?! Вчера четах, че Ваксината на Файзер и Биошит я плащали по 18 долара бройката, а Израел плащали по 30 и за това щели да бъдат първите изцяло ваксинирани. Простата сметка показва, че 300 милиона лева са за около 10 милиона броя ваксини! Къде са тия ваксини ?!
87
1
 
12
 
! Отговори
. преди 3 години
Ваксините не са безплатни а са платени от джоба на всички нас *** сине Борисов!
86
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги беше вложил тия пари в здравеопазването, щяхме да си изкараме коронката като обикновено грипче с много по-малко починали!
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човека е качил категория бе!Вече е в професионалното усвояване!
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дядо Коледа му е подарил гардероб,че шкафчето му е тясно вече...
83
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
налял се е от страх, безсъние и стрес, поркането и плюскачката едва ли някога се е въздържал. явно скоро ще закриват държавата и този го е страх от народната либоф на която ще го хвърлят кукловодчетата му
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бая е ''постил'' гледам.Скоро ще задмине Пеевски!
81
1
 
6
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Сега ще видите колко много пачки с евра ще усвои!Ама яко ще усвои!!!!
80
0
 
1
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
порку че изтупа брашнения чувал като за последно и че прати правителствения да занесе куфарчетата и килчетата у дубай и че им се моли после да стане съсед на черепаков или ще се засили при путинков да си купи свободичка. да видим кукловодите каква съдба са му отредили. всички знаем какво заслужава. дано само не ни го направят прецедент че гаврата ще е пълна. закриваме ме я тая държава най добре.
79
1
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Ангелов: Вървим по план, дотук са ваксинирани 3844 души====3844 души за 4 дена. По 1000 души на ден. 5 милиона ваксинирани за да достигнем 70%. Ако караме по този "план" ще ни трябват 5000 дни или около 15 години. План достоен за ГЕРБ.
78
16
 
3
 
! Отговори
Друго е Фигурантът преди 3 години
А какво направи Фигурантът Радев за обикновенния българин освен празни приказки ?!
77
0
 
3
 
! Отговори
Менистър преди 3 години
дойде и нашта Колида. айде да заколим шопарчето, че поври в котлето кървавичка, после на Давос скички, вилички, после басенчета по хълмовете у барцилона. куче, куче, влачи влачи..
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Графите в неговия тефтер на шкафчето са две.В едната най-горе пише:''МИ ДАДОХА''в другата до нея:''СИ УСВОИХ''