Радев на отчет: Отстоявахме интересите на българите пред беззаконието

"Президентската институция запази гласа на разума в пандемията"
Обновена: 1 фев 2021 10:36 | 1 фев 2021 10:22, Веселина Йорданова
353

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отчете, че президентската институция е била стожер, който е отстоявал интересите на българите у нас и зад граница през изминалата година. За четвъртата годишнина от мандата си държавният глава дава пресконференция без вицепрезидента Илияна Йотова, която е с коронавирус и под карантина.

Радев отчете още, че в тази турбулентна година институцията е продължила да бъде "последна бариера пред безаконието и лобизма".

Президентът припомни, че е снел доверието си от правителството като резултат от по думите му остра политическа криза.

Изригналите половин година по-късно протести потвърдиха мотивите ми. Президентската институция не се скри зад институционалния комфорт, а подкрепи справедливите искания с присъствие и настояване за оставки. Институцията ни бе стожерът, който не допусна гласът на българите и техните искания да бъдат удавени в разразилата се пропагандна кампания на властта, посочи той.

По отношение на пандемията президентът каза, че институцията е запазила "гласа на разума в ситуация на изкуствено насаждане на паника".

Сред приоритетите той отбеляза още отстояване на върховенството на правото, защита на държавността.

Радев каза, че са били отхвърлени пет от 7-те вета, които е наложил, но обществената реакция е потвърдила правилността на мотивите.

Президентът отчете и работата на вицепрезидента, като посочи, че въпреки ограниченията, Илияна Йотова е разширила политиките зад граница и посочи конкретно Уругвай, Мексико, Перу, Азия, Австралия, както и укрепване на съществуващите връзки с общности.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто летният опит за държавен преврат финансиран от Москва не успя. Не случайно участниците в него бяха само червени л умпени!
39
4
 
35
 
! Отговори
Аз преди 3 години
12 бона на месец , как няма да иска втори мандат , да прави нищо и когато трябва да прокарва чужди интереси (руски най вече)
38
4
 
24
 
! Отговори
Радев чехльото преди 3 години
отстоявахме собствения си джеб, у нази има не шкафчета, ами направо съм напълнил стените и мазата с кинти
37
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
47% подкрепа има човекасрещу 19% на чекмеджето и 7% на пп кк ппобаче троловете вече се с преведени пари за месеца, нали е 1-ви
36
5
 
40
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Боже, боже ... светът се тресе от предизвикателствата на пандемията и икономическа криза, правителството прави и невъзможното за да отговори на потребностите на обществото, браншовите органицации и на различните съсловия, лекарите са на предела на силите си, както и хората на първа линия на борбата с Ковита, гражданите също подхождат с разбиране и дисциплина...и на този фон нищоправеца продължава да си чете листчетата, срича есетата и да ръси прокобите, написани от стратегическите му съветници..
35
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прилича на конгрес на Горбачов, много костюмари и чантаджии и нищо.Ким поне се е заобиколил със военни и никой не смеe да го барне, тоя се e обградил със зализани гейове.
34
4
 
15
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Тоя демагог не зле да обясни защо отряза тотално българите в чужбина от правото на глас, при положение че се правеше на загрижен. А ? Единствено бих одобрил, ако има данни че от чужбина повечето са герберасти. Но най големия губещ са Демократична България, които са едни от малкото читави кандидати и единствата читава партия (въпреки че съм комунист с фашистки уклон и ненавиждам демокрацията), щото в БСП може и да има читави, но крушовската капиталистка опорочи всички.
33
16
 
1
 
! Отговори
Ами провал преди 3 години
В същото време нацистки концлагер в Перник срещу неудобни със знанието на МВР и прокуратурата!Нали Президента има спец служба към него,поне да му бяха докладвали за терора и незаконните опити с хора в Перник!
32
2
 
27
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Доленнн продажник, една съществена среща на международно равнище нямаше. Защитаваше интересите на Корнелия Нинова и Кремъл. Но не интересите на Българския народ. Освен да плюеш и надигаш народа да стачкуват по време на пандемия нищо не направи през 2020 година. Червена ***!Кога ще бъдеш разследван и ти?
31
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
родоотстъпник
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Дрън,дрън,бля,бля...1 час говорене и накрая от цялото това дрънкане едно голямо нищо - типично по комунистически.
29
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко има отличен повод да го подхване още от днес.Най-голямото му постижение за четирите му години подвизаване в президентството бе наизустяването на този отчет и прочитането му. Цял час срича сценария подхвърлен от едно руско посолство.
28
3
 
31
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Ех, тоя мерак за власт. И този го е обладала звездоманията, но този път огромната част от хората, които се излъгаха, няма да му се вържат.
27
2
 
29
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
.....Илияна Йотова е разширила политиките зад граница и посочи конкретно Уругвай, Мексико, Перу, Азия, Австралия.....Уаааахахаааааааааааа..... Рундьоооооооооооо, стига плямпа глупости, ами поне *** тури една китка на жертвите на комунизма! Занеси го с дрона поне, че там може и да те бият наследниците на жертвите :)))))))))))))))))))))
26
3
 
28
 
! Отговори
мунчо радефф преди 3 години
Импийчмънт за тоя лалугер!
25
3
 
22
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Тая и вицето освен да плонжират пред Москва друго не могат
24
2
 
19
 
! Отговори
решетников преди 3 години
Хе-хе. отстояваше интересите на Кремъл, това отстояваше.
23
3
 
28
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Мунката пак изби рибата. Априлския пленум ряпа да яде. Не знам кой му пише речите. И на кого му пукя кяква е свършил, като нищо не е
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отчета му повече от свършеното от него за 4 години.От цялата дръндания която изля, бе потвърждението , че ще се кандидатира за втори мандат.
21
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИСКАМЕ ФАКТИ ЗА ОТСТОЯВАНЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ- МОЖЕ БИ ТАКА- "УПРАВЛЯВАЩАТА ШАЙКА ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В БЛАТО"- ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТЯВА С ПОДОБНИ НАПАДКИ- ТОЯ ИНВАЛИД РАБОТИ ПРОТИВ РОДИНАТА МИ, НИКОЙ НЕ СЕ Е ОТНАСЯЛ ПО ТОЯ АГРЕСИВНО УНИЩОЖИТЕЛЕН НАЧИН.