Кунчев: В момента няма избор за ваксини, но не препоръчвам отлагане

Според него ваксинационният план не бил пред провал
Обновена: 19 фев 2021 09:26 | 19 фев 2021 09:22, Александър Попов
204
Кунчев: В момента няма избор за ваксини, но не препоръчвам отлагане
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В момента наистина няма избор с какво да се ваксинират желаещите. Ако погледнем фактите без емоции – имаме разрешение от ЕМА, които са върховният орган. Те казват, че ваксината на "АстраЗенека" е подходяща за хора над 18 години", каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред bTV.

Той отново повтори, че липсата на данни за ефективността върху възрастни хора не означава, че ваксината не е ефективна.

Кунчев добави, че ако човек има конкретни предпочитания за даден препарат, може да отложи ваксинирането, но той не го препоръчва.

Според него ваксинационният план не е пред провал, ваксинациите вървят добре, а количествата, които идват у нас се увеличават.

Още по темата
Главният инспектор призна, че едва ли ще успеят да обърнат нагласите към ваксинирането.

"Нищо не може да стане с вълшебна пръчица. Това го знаем от години, защото се занимаваме с други ваксинации. За мое съжаление на Балканите сме сред най-песимистичните", каза той.

Според него нежеланието за ваксинация сред младите хора е поради това, че не са засегнати сериозно от вируса.

"Но те са и най-дълго в социалните мрежи и са най-засегнати от инфодемията, която пълни главите им лъжи и глупости. Ако и днес влезете, в която и да е мрежа, ще видите какви цифри и "факти" се вадят", каза Кунчев.

Кунчев заяви, че има достатъчно истинска информация за ваксините на сайтовете на Министерство на здравеопазването, на този на ИАЛ, и на Здравната каса, но в крайна сметка зависело какво иска да чете човек.

"Ако искаш да прочетеш, че Бил Гейтс ще ни чипира, влизаш и четеш това. Изглежда другото напряга хората и ги кара да мислят", каза Кунчев с ирония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: ваксиниАнгел Кунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
25
 
! Отговори
Кунчев преди 3 години
Хората, Кунчев, четат листовките на ваксините на сайта на МЗ и се информират за недоказана ефективност, чудесни странични ефекти, както и че са разрешени "под условие" и са в експериментална фаза, също така и че не са изследвани за генотоксичност и канцерогенност, просто защото не е минал достатъчно дълъг период, за да се установят евентуални такива. Тия за "чипове" и тем подобни -де да не сме толкова прости, никой не вярва на тия измислици.
164
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЛЕДАЙ ТИ!!!
163
3
 
23
 
! Отговори
кой те пита беееееее преди 3 години
... не препоръчвал отлаганедолна гнус, кой ви ражда бе
162
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има един БОГ ВСЕЛЕНА ВИСШ РАЗУМ който ни е дал свобода любов а който живее в любов е здрав.Ти обаче си алчен невеж слуга на сатаните.
161
5
 
7
 
! Отговори
Се ти ли се преди 3 години
И аз да съм на хранилка към щаба ще нося по две,иначе хонорар няма!
160
1
 
23
 
! Отговори
Искаме ваксина преди 3 години
Искаме ваксина, но като вашата.Не пробутвайте на Астра Зенека. Ще чакаме РНК ваксините, а не евтината и скопена английско-шведска евтиния.
159
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, тези ту*лу*пи след като се ваксинираха, защо ходят с маски?
158
6
 
27
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 3 години
Забранете АСТРА ЗЕНЕКА в БГ , както я забраниха по света ..... Не ни набутвайте отхвърлената ваксина ......
157
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички които желаят руска ваксина да хващат Аерофлот, или государственние железодороги. И да се заселват в широката руска земя.
156
18
 
6
 
! Отговори
Експерт преди 3 години
Българите трябва да се ваксинират основно с РУСКА ваксина, защото организма им в продължение на 45 години е привикнал към руските лекарства и е подготвен от чернобилския дъжд да възприема предимно руски вещества. Съчетаването на вецества от руски атомни реактори със западняшки ваксини е опасно.
155
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега започнаха да се заразяват и втори път, т.е. имунитета придобит в началото на миналата година вече го няма. Ако и имунитета от ваксините е 6-8 месеца, то няма смисъл сега да се ваксинираме на малки групи от хора. По-добре е да изчакаме да дойдат достатъчно ваксини и за 2 месеца да се ваксинират всички по два пъти, за да стигнем до този групов имунитет.
154
1
 
33
 
! Отговори
обективен преди 3 години
Главен държавен здравен инспектор не е Ангел Кунчев, а Бойко Борисов. Ангел Кунчев е само закачалка за маски на ушите си.
153
1
 
23
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Абе как да нямаме избор бе!?Или се ваксинираме, или не се ваксинираме. Поне този избор ни е останал.Който си прави илюзиие, че ще ни принуди да се ваксинираме, конкретно с тия ваксини, ще яде хурката.
152
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторе ..кажи ако одобрят руската ваксина ,ще поръчате ми за. България
151
0
 
38
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Този още не е зацепил,че хората не вярват изобщо на посочените от него като пътеводители МЗ,ИАЛ,здравна каса.Те са тотално провален слугинаж на чужди господари!Кунчев да престане да ехидничи и обижда хората,защото точно четящите и мислещите знаят за пъклените планове на сатанистите,които обират милиарди край "пандемията"и се приближават все по-близко до лелеяното си световно господство!!!БОГ да пази БЪЛГАРИЯ от всички тях и българските им слуги!!!
150
2
 
35
 
! Отговори
... преди 3 години
Вие сте лъжци, манипулатори и сте максимално дискредитирани! Никой мислещ човек отдавна не ви слуша и не би приел, какъвто и да е съвет от вас.Да не говорим, че сте и за затвора!
149
2
 
23
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Ваксинирал си витаминчета! Да не си мислите,че са му поставили ваксина определена за населението!Изобщо не вярвам!
148
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Куню да каже първо с коя ваксина се е ваксинирал и после да рекламира тези на Астра Зенека от които вече си харчи проценчето ...
147
1
 
29
 
! Отговори
Кифла преди 3 години
По десет хиляди лева на калпак им се дава да говорят глупости по медиите..как няма да въртят палачинката...??
146
6
 
20
 
! Отговори
Ами преди 3 години
че той все още си е обикновен вирус. Разлеката единствено е в инструкциите за противодействие на вируса дето Бил Гейтс ги е разработил на на едно учение за епидемиолози. И това не е фейк нюз. Пишете в Гугъл Event 201. Зад подобни разработки очевидно се крие намерението едни 1% богати хора да станат още по-богати, а останалите 99% хора да изпаднат в робска зависимост. Отново експерименти - като социализма.