Кунчев: В момента няма избор за ваксини, но не препоръчвам отлагане

Според него ваксинационният план не бил пред провал
Обновена: 19 фев 2021 09:26 | 19 фев 2021 09:22, Александър Попов
204
Кунчев: В момента няма избор за ваксини, но не препоръчвам отлагане
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В момента наистина няма избор с какво да се ваксинират желаещите. Ако погледнем фактите без емоции – имаме разрешение от ЕМА, които са върховният орган. Те казват, че ваксината на "АстраЗенека" е подходяща за хора над 18 години", каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред bTV.

Той отново повтори, че липсата на данни за ефективността върху възрастни хора не означава, че ваксината не е ефективна.

Кунчев добави, че ако човек има конкретни предпочитания за даден препарат, може да отложи ваксинирането, но той не го препоръчва.

Според него ваксинационният план не е пред провал, ваксинациите вървят добре, а количествата, които идват у нас се увеличават.

Още по темата
Главният инспектор призна, че едва ли ще успеят да обърнат нагласите към ваксинирането.

"Нищо не може да стане с вълшебна пръчица. Това го знаем от години, защото се занимаваме с други ваксинации. За мое съжаление на Балканите сме сред най-песимистичните", каза той.

Според него нежеланието за ваксинация сред младите хора е поради това, че не са засегнати сериозно от вируса.

"Но те са и най-дълго в социалните мрежи и са най-засегнати от инфодемията, която пълни главите им лъжи и глупости. Ако и днес влезете, в която и да е мрежа, ще видите какви цифри и "факти" се вадят", каза Кунчев.

Кунчев заяви, че има достатъчно истинска информация за ваксините на сайтовете на Министерство на здравеопазването, на този на ИАЛ, и на Здравната каса, но в крайна сметка зависело какво иска да чете човек.

"Ако искаш да прочетеш, че Бил Гейтс ще ни чипира, влизаш и четеш това. Изглежда другото напряга хората и ги кара да мислят", каза Кунчев с ирония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: ваксиниАнгел Кунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само си спомнете как Кантарджиев твърдеше в началото, че това било най-обикновен вирус, нищо страшно нямало. После разко обърнаха палачинка.Е как да им вервам ми кажете?
144
1
 
3
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
До ТяДобре казано.
143
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Само едноЗащото според новите наредби на СЗО, единствено чрез ваксинация можело да се осигури" стаден" имунитет и да се пребори заболяването. Вече не се признават норманите фунцкии на човешкото тяло и по-специално имунната система. Нормално, Защото естевственият ти имунитет не може да панентова, съответно продаде.Виж ваксините, особено срещу ОВИ, са бездънна каца с пари.
142
2
 
13
 
! Отговори
Само едно преди 3 години
не разбрах от всички обяснения, писания и т.н. ЗАЩО трябва да се ваксинираш след като вече имаш имунитет? Това е като след като си се наял с хляб пак да ти дават да ядеш хляб. Логично е да питаш за пържоли, не за хляб.
141
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, имам *** въпрос, ти като лекар, когато лекуваш болни, всеки ден постоянно им обясняваш колко хора са умрели от болестта, която ги е сполетяла. Иначе казано, плашенето на болния е част нормалната терапия, така ли? Въпросйъ е и съм другите " лекари" от ЩАБА.Вие сте срам за професията и сами допринасяте за недоверието което се роди и расте с всяка изминала минута. Вие сами сваляте " акциите" на вашата ваксинация."Не вреди" се казва в Хипократовата клетва.
140
4
 
20
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Колкото повече продължи агонията с тази измислена пандемия толкова повече парички ще гушка щаба,и това е тяхната мотивация за работа ,защото когато филма приключи,ще им увиснат ушите като на всички безработни сега...
139
2
 
5
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
В Израел са сеили някой милиард, каква пандемия е имало там! И там всичко е насила!
138
2
 
22
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Хора какви подаяния за ваксини. Тука се внася, всичко, което не го искат в Западна Европа. Това не важи само за ваксините, а за всичко. Всичко, което залежи като бройка е тука при това на редовна цена, а не намалена. Така някои си пълнят джобовете с разликата.
137
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Израел, благодарение на ваксинирането, свалиха броя на новите случаи над два пъти за един месец - от над 8200 на под 3900.
136
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбите с пет вида ваксини,хората имат избор. Ние сме толкова *** че нямам думи. Седим и чакаме подаяние... да ни пуснат гювеч, някоя друга астра зенека, които и без това няма да могат да си изпълнят поръчките. Ние естественно на края на опашката
135
0
 
23
 
! Отговори
А Вие преди 3 години
Г-н Кунчев, а Вие с каква ваксина сте ваксиниран?Сигурно не с АстраЗенека!Но България е поръчала една доста голяма бройка от нея и сега се чудите какво да я правите.Всеизвестен факт е, че най-бедните държави поръчват от нея.Хайде сега, отговорете си защо.
134
1
 
14
 
! Отговори
Ваксините преди 3 години
Които се предлагат в момента против ковид, им нямам доверие. Синтетичните РНК ваксините може да са създадени преди повече от 20 години, но никога не са прилагани масово на здрави хора за да се проследи дългосрочното им действие.
133
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев и сие Мутафчийски, одобрете Спутник и процента на желаещите веднага ще скочи. Как може Унгария, Австрия, а и други европейски държави да имат собствено решение и да ползват Спутник, а ние все нямаме? Докога ще бъдем слугинаж?
132
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Друг интересен факт с прокарването на масовата ваксинация е избирателното представяне на информацията, т.е, те не могат да ският истината, но могат да ви отвлекат вниманието от нея. Какво имам предвид- ниското число на желаещите да се ваксинират не само у нас. Но когато властта не я устройва, не ни набива в очите факти от " Цивилизования свят и по-специално Европа" Нали така? И това е само част от несподелената информация. За липсата на странични ефекти- дори витамините имат противопоказания...
131
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
държавите се отказват от недоносчето на Астра З и нашите се набърдучиха да я купуват на далавера.
130
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе стига пробутвайте тоя ментак нс Астра. Хората се отказват тотално от нея, нашите ни баламосват.
129
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАТВОР, ЛЪЖЕЦ И КРАДЕЦ!
128
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев,Кунчев, такива като теб са причина хората да не искат да се ваксинират. Обърнахте всичко на политика, частни интереси, изпълнения на заповеди отвън и геополитика. Здравето на хората изобщо не ви интересува. Ако още преди месец бяхте пуснали свободно всички ваксини платено в аптеките, хората щяха доброволно да се ваксинират. Кеф им А. Зенека,Бионтех,Пфайзер,руска,китайска и т.н. С вашите тъпотии - вълни, списъци, за тия една ваксина, за ония -друга, това може, онова - не, отказахте народа.
127
2
 
5
 
! Отговори
мхм преди 3 години
пак гласувайте за бойко
126
0
 
17
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
То по тая логика и аз мога да забъркам нещо вкъщи - това, че ще липсват данни за ефективността или безопасността му, съвсем не значи, че ще бъде неефективно или опасно, нали така?