4300 лични лекари се включват от утре във ваксинациите

За колко време може да се разчита на имунитет след преболедуване?
Обновена: 21 фев 2021 21:22 | 21 фев 2021 21:21, Веселина Йорданова
117

От понеделник в процеса на ваксинация се включват 4300 лични лекари.

В днешния ден също имаше зелени коридори и опашки за ваксини пред големите болници в страната. Здравният министър обяви, че се откриват и денонощни пунктове за имунизация и написа в социалните мрежи, че у нас 1500 души се ваксинират на час.

Още по темата
В Александровска болница бяха ваксинирани 56 души. На разположение там са два ваксинационни пункта. А от понеделник ще станат шест, предаде Bulgaria ON AIR.

"Това, което е по-различно може би от останалите болници, е, че е създадена организацията за т.нар. мобилни екипи, които по заявка от различни организации, ще отиват на място, ще бъдат ваксинирани желаещите по места", заяви проф. д-р Борис Богов.

А здравните власти обмислят зелените коридори за ваксинация да продължат и през седмицата.

Водим преговори и с ЦСМП, които също да се включат във ваксинацията. Там където опашките продължават, имаме готовността за разкриването на денонощни ваксинационни кабинети в големите областни градове", каза здравният министър Костадин Ангелов.

До обяд над 350 желаещи се ваксинираха с продукта на AstraZeneca и в столичната окръжна болница "Св. Анна". На място работят 4-ма лекари и 10 медицински сестри, а до опашки не се стига.

"Работят 5 кабинета. В това число има и специализиран кабинет за хора с придружаващи заболявания и за хора, които искат да се консултират, преди да им бъде направена ваксинацията, да им бъде позволено това. Даже днес се наложи на няколко пациенти да бъдат пуснати допълнителни изследвания, за да са спокойни самите те, че състоянието им в момента по никакъв начин не пречи на това да се ваксинират", заяви зам.-директорът по медицинските дейности в болница "Св. Анна" д-р Ивелина Георгиева.

Голям е интересът към ваксинацията и в Пловдив. В града има 14 кабинета.

"Убеден съм, че със схемата, която имаме за доставки и до края на месеца, а особено през месец март, когато очакваме над 500 000 дози, всеки един с интерес, всеки един желаещ ще може да получи ваксина", каза доц. д-р Ангел Кунчев.

По думите на доц. Кунчев поне година хората могат да разчитат на имунитет от ваксината.

"Ние казваме, че 3 месеца е срока след преболедуване, който няма много смисъл да се имунизират хората, защото считаме, че имат имунитет. Разбира се, това не е 100 процента за всички вярно. Така че ще се опитаме да осигурим на РЗИ тестове, с които да доказват количеството на антителата, за да може всеки един човек да реши", добави той.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
4
 
8
 
! Отговори
Само Така преди 3 години
време е Лошият Мат'рял, да бъде Очистен, пардон, Почистен, Муахаха...
79
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смениха тактиктата. Сега се опитват се да излъжат хората, че някакъв масов интерес, едва ли не стотици хиляди спят пред центровете за поставяне на ваксини да не си изпуснат реда :D
78
8
 
15
 
! Отговори
л0ш пр0р0к преди 3 години
кога ли ефекта от Ваксините ще почне да се усеща, дали Крематориумите са гонови?!
77
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толупа публично да бъде набоден ! Искам да гледам цирка
76
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Здравният министър обяви, че се откриват и денонощни пунктове за имунизация и написа в социалните мрежи, че у нас 1500 души се ваксинират на час."Явно денят се състои от 2,7 часа, защото броят на ваксиниралите се за последното денонощие е 4088 души ахахах
75
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с опорките от НПО-та за работа в ковид отделение за невярващите? Това не е ли на мода вече? Колко плащат, има ли такива отделения още?
74
5
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 3 години
Ваксина против вирус от рода на настинките съсипа милиони човешки съдби, бизнеси и животи! Със сигурност много повече хора са починали, защото в тая безумна истерия не са получили адекватно лечение.. Тури му пепел! Просто е абсолютно неадекватно вирусна инфекция да се използва от политици. Това повече никога не трябва да се повтаря, иначе зачеркваме стотици години на борба за права и свободи!
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 77Ти ли ще ме изолираш? Освен това тук не говорим за ваксина. Дори по новинарските сайтове (като този) го наричат препарат.
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 76Вирус има само в кухата тиква на Бил Спринцовката.
71
4
 
12
 
! Отговори
До Анонимен Нр.76 преди 3 години
Има бееее има вирос, имало има и ще си има вироси. Ама вирос феновете не се усещат как ни вкарват всичките у кошарата зарад един вирос със смъртност 1% на световно ниво.
70
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Противниците на ваксините да бъдат изолирани в гето с охрана и който се разболее да го пращат при попа да го лекува.
69
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А антиваксаксаджиите още блеят Няма вирООООООЗ
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тия фашисти няма да се спрат лесно,сър....
67
7
 
16
 
! Отговори
ЕдиН преди 3 години
Който ходи да се вакса да си вземе и чувал с него. Знае ли се.
66
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да ги маркират като евреите за да знам от кой да се пазя щото след ваксината няма да им дреме ич и да ги тестват преди всяко влизане в магазин
65
5
 
20
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Вас, ваксинираните трябва да ви затворят поне за 2 седмици, та да не разнасяте вирусите. Иначе маските пак ще си ги носите. И да се ослушвате в следващите 5 години къде ще ви удари набързо скалъпената и недоказана " ефективна ваксина". Слагай си подписчето и после претенциите към арменския поп.
64
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи му е време на толупа да се боцне публично ..три месеца отдавна минаха при него
63
4
 
14
 
! Отговори
МЕДИИТЕ преди 3 години
ИЗПАДАТ ВЪВ ВАКСИНАЛНИ ОРГАЗМИ
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, направо "ни" доказа. След твоите доказателства се почувствахме жестоко обречени и не знаем какво да правим.
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във входа имам двама лични лекари, единия е хванат от гората, другия е педагог, не че им пука от това :))) Важното е да си придадеш важност, другото е фасулска работа за пред вярващите :))