Математикът Томов: Намираме се в разгара на трета вълна от заразата

Според него тестването за COVID-19 e нестабилно и недостатъчно
24 фев 2021 10:55, Ния Христова
159
Математикът Томов: Намираме се в разгара на трета вълна от заразата
Снимка: БГНЕС
"В момента се намираме в разгара на трета вълна на пандемията и сега имахме така наречената промяна в режима. С данните от последните два дни имаме нов скок, който се дължи на новите мерки за разхлабване – връщането на децата в училище и отварянето на фитнесите. Трябва да има сериозен епидемиологичен анализ колко от тези нови случаи от къде идват, който да се прави от РЗИ". Това заяви в ефира на Нова ТВ математикът и преподавател в Нов български университет Лъчезар Томов.
 
Той е на мнение, че тестването за COVID-19 е доста нестабилно. Броят на направените PCR тестове спада – не се тества достатъчно и не се тестват някои части на населението, свързани с училищната система, поради което се подценява сериозно бройката. 
 
"Като видите 30 или 80 деца, които са заразени в статистиката, това означава, че са карантинирани 80 класа. И тази бройка трябва да се умножи по някакво число – по 3 или по 4. Заради това подценяване в тестването се получава, че със закъснение научаваме какво се случва и епидемията се разпространява по-силно, отколкото показват данните", заяви той.
Още по темата
 
"По моите преценки около милион и половина души би трябвало да са прекарали болестта до сега в сравнение с официалната статистика, което показва доста голяма разлика. Това не трябва да ни успокоява", категоричен е математикът.
 
Според него, ако на 1 март отворят ресторантите и заведенията, има вероятност броят на заразените да се увеличи. 
 
"Всичко зависи от поведението на хората", посочи Томов и допълни: "Ако тези заведения са полупразни, това, което ще се получи е, че няма да има голям принос и те ще са на загуба. Ако са много пълни – ще има много бърза експлозия, ново евентуално затваряне и те ще са на загуба".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горе-долу е така, но не съвсем. Третата вълна започна преди 33 дни, а през последните 9 дни имаме ускоряване на увеличението на броя на новите случаи, а не нов скок.
116
3
 
26
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 3 години
Аз от анализа на професора разбрах,че...и да отворят ресторантите,..и да не отворят...ПАК СА НА ЗАГУБА !!Ами тогава защо не ги разрушат и да се открият пунктове за ваксиниране на тяхното место??
115
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Намираме се в разгара на трета вълна". Тогава ЗАЩО учениците са още присъствено в училищата?? Там мерки е НЕВЪЗМОЖНО да се спазват!! Какъв е проблема големите да учат онлайн? - бавачка ли им трябва? или не знаят що е компютър? Който не желае да учи и 24/7 да го държиш "присъствено", пак нищо няма да научи!!!
114
6
 
8
 
! Отговори
sa преди 3 години
Този се прави на доктор Менгеле
113
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
оноя УЖАСЕНАдобре ли е?или вече е в лудница
112
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви фитнеси пак ви гонят бе, на всички болни децата им носят заразат в къщи. Блеете ли, на луди ли се правите, на ви знам вичи игричките. На мен фитнес не ми трябва. Игонете и вие децата си. Тези малки *** които сеят зараза и заразяват де що има родители, баби и дядовци и искат всички да измреме и да не живееме.
111
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви фитнеси пак ви гонят бе, на всички болни децата им носят заразат в къщи. Блеете ли, на луди ли се правите, на ви знам вичи игричките. Всички искате да ме заразите и да умра. Изгоних децата си и сега не мога да спя от притеснение че въпреки това и въпреки че съм се изолирала и не си свалям маските дори в банята очаквам да ме заразят и да умра.
110
4
 
17
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Защо е това масово юркане, след като никой не поема отговорност, нямаш избор на ваксина- "ваксинира се каквото дойде", ако имаш странични ефекти си вземаш болнични, няма гаранции, че няма да те повтори и се страхуваш още повече, а ако пукнеш си е твой проблем, вече си част от статистиката на поредната вълна.
109
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви фитнеси пак ви гонят бе, на всички болни децата им носят заразат в къщи. Блеете ли, на луди ли се правите, на ви знам вичи игричките.
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Омммммммм математика мммммммммммммммммммммм.....
107
4
 
14
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 109А какво да правят когато фюрерът е разпоредит за изборите да има паника? Ти да не искаш човекът да се принуди да работи нещо? А така отчете поредното писание и се разпише на касата.
106
6
 
21
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Вече завършили Техническия и педагогически специалности почнаха да ги представят като математици.Евтини клоуни
105
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези фази.Хората ви го обясниха че си има естествен ход на заболяването а вие си знаете фазите
104
8
 
22
 
! Отговори
Румен преди 3 години
Тоя е учил математика на бутилка водка, досега нищо не позна.
103
7
 
23
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Биологическото оръжие Ковид-19 е последният етап от въдворяването на т. нар. нов световен ред от страна на богоборческия елит, управляващ света. Напрактика се намираме в Трета световна война, като целта е намаляване на световното население, тотален контрол и подготовка за приемането на печата на антихриста.
102
7
 
16
 
! Отговори
Много ясно преди 3 години
Ваксинация и после хоспитализация. Ваксинираните разнасят вирусите.Омотахте се вече като пате в кълчища.
101
3
 
11
 
! Отговори
Анализ преди 3 години
Първите 50-100 починали бяха от незнание. Вторите до 500 на паника и безхаберие на шабниците. Оттам на сетне е с определено намерение на техния началник.Който иначе много се грижи за хората.Като едно време при Живков. Всичко в името на човека. Даже може да се каже кой е човекът.
100
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трета, пета, десета...Абе, ако требва и нов вирус шъ пуснат!
99
14
 
9
 
! Отговори
до 97 преди 3 години
Точно това е работата на математиците. Да разгледат количествено проблема чрез просто диференциално уравнение. Просто е като фасул, но за тези дето са учили висше. Които не са, се чудят и маят и се държат за главите (долните).
98
0
 
7
 
! Отговори
до 100 преди 3 години
Това и той явно се чуди. Но това е политика! Да се изчистят пенсиите, хем да не им се плаща пенция, хем да не гласуват или най-малкото да се уплашат, че те се за бспйету фъргат.