В кадър: Хиляди на Шипка напук на пандемията и мерките

Паметникът посреща посетителите с метални ограждения
286

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Паметникът на Шипка посреща посетителите навръх националния ни празник с метални ограждения. Причината – опасност от падащи части от фасадата.
Още по темата


Въпреки това и въпреки пандемията хиляди българи се изкачиха на историческия връх.

Иначе община Габрово отмени създадената организация по провеждане на църковно-военен ритуал на връх Шипка заради нарастващия брой на случаите на коронавирус в страната.

Това даде повод на президентът Румен Радев, който се изкачи на върха, да обвини властта, че тново се опита да постави под карантина святата ни памет.

„Българите имат свято чувство, неподвластни на страх и забрана. Затова смятам, че имаме бъдеще като народ“, заяви президентът Румен Радев от връх Шипка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
16
 
1
 
! Отговори
ОТВРАТИТЕЛЕН преди 3 години
ВИЖТЕ РАЯ НЯМА ПРАЗНИК ЗА ВАССАМО ДПС И ЕВРОРОМАДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИНДПС И БСП МАШАЛАААААААААААААА
31
15
 
13
 
! Отговори
Бъдеще преди 3 години
Фигурантът наистина има бъдеще - във филми с оргийки и мноого близане ! Оказва се доста е добър с езика !
30
6
 
24
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Не знам за Шипка,обаче днес в София беше ужас:):):)По кръчмите няма места,горе на Витоша беше пълно с народ,а по центъра огромни тълпи от усмихнати млади хора:):):)
29
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винету пак "цъфна" в локватъ!Явно, по някаква причина ненавижда 3 март?!Радко Фърчилото отново печели "Червена точка"!Въпреки, че бошивиките до последно шъ го изпозват като еднократен ъъъ... "Намордник"!Интригатъ за "душицата" на "матряла/електората" става все по интерена!Залагай , народе!Тука - има, Тука - нема!!!!!!!!!-))))
28
8
 
11
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
С подобно съзнание сме за никъде.Никой нищо не е забранявал,но всеки сам трябва да прецени и сами да се пазим. Явно неможе да се разчита на разсъдака на българина. Какво искаме да покажем... и на кого? Сами сме си виновни за жертвите които безмислено даваме и сме давали.За свободата са единствено смислени българските жертви.Дригите войни са безмислени жертви/национални катастрофи/.
27
5
 
1
 
! Отговори
Дългата разходка: преди 3 години
Резюме: Близко бъдеще - повлияни от непрестанната нужда от нови все по силни медиини продукти и преживявания и атракции великите медиини гиганти измислят шоуто Дългата разходка в което сто млади мъже нямащи какво да губят са доброволци за Голямата награда. Има уловка обаче - те вървят по маршрут и нямат право да спират или да се откажат, ако се умори някой от тях или трябва да пикае има право на четири закъснения от 30 секунди. На четвъртото войник му тегли куршума в главата.Остава само един...
26
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
22 -ри. Никой не ти е забранил да отидеш на Шипка. Или си сгрешил, че си посетил Бузлуджа. Па рано е още за кебапчета. През лятото са.
25
11
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Незачитане то на указанията на властта, показва, че хората не считат тази власт за легитимна.
24
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстинатаЯ кажи, какво е общото между шипченските боеве и трети март?
23
6
 
11
 
! Отговори
Покрай другото преди 3 години
Радо пуска ръка на Мая.
22
5
 
2
 
! Отговори
ТУРГУТ УЗЕЛ преди 3 години
ВСЕКИ НАРОД КОЙТО ПОЗВОЛИЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ В СОБСТВЕНИЯТ СИ ПАРЛАМЕНТНЯМА ПРАВО НА НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИКДА ЖИВЕЕ КУРАНА И ЛЕНИНДПС И БСП МАШАЛАААААААААААААААААААААААААА
21
19
 
16
 
! Отговори
1 преди 3 години
Никой не е спирал никого да се качва днес на Шипка. Отменени са само официалните тържества, за да не се стимулира струпването на едно място на големи груп хора .... както е навсякъде по света в момента, но на един радикален червен фигурант такива не му минават .... той иска кръв, дали ще е в болниците след това или в лагерите на Белене, е все тая.
20
13
 
10
 
! Отговори
Електра преди 3 години
До АнонименИмпексовата БСПдирастия, приватизира всичките празници на света. Но най ми е противно когато празнуват 1ви Май, защото от тях по мързеливи и крадливи няма, но се нареждат на първата редица...
19
12
 
32
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Значи в ресторанта,мола,фитнеса и бара може,а на Шипка не.Само национални предатели не уважават този ден.
18
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой ми обясни защо герб така се съботира, ще го обявя за най-великия политолог на държавата! Имам поне 5 теории и нито една не е достатъчно даказуема!
17
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6 ОчуденИ на мен ми е интересно разбирач като теб кой клас е завършил. Пише се Учуден, а не очуден. А по темата- в ресторанта има дистанция. На хълма докато го катериш не е проблем. Проблемът е като стигнеш на върха. Там вече става струпването. Всеки спира,гледа,снима се,събират се много хора и така става белята.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:D Снимка 33 :D
15
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех че патриоти бе.
14
3
 
0
 
! Отговори
Дългата разходка преди 3 години
Знаеш ли защо смятам Стивън Кинг за психично болен заради тая книга! Описва обстоятелства и ситуация в която човешките възможности и издръжливост и воля за живот са доведени до краен предел. И си мисля ама само си мисля, че в никакъв случай нещо такова не трябва да се реализира в обективната действителност, обаче го гледам навсякъде около мен ... И някой път само понякога това се случва за някакви дреболии като едни завеси понякога, когато трябва да обясняваш защо са нужни 16 години ...
13
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шипка не е собственост на бсп! Тоя празник го е имало още преди Ленин да се е родил!