Проф. Михайлов: Не се фиксираме върху "Спутник"

Депутатът от БСП: И сегашните ваксини са признати под условие
4 мар 2021 11:28, Ния Христова
26
Проф. Михайлов: Не се фиксираме върху "Спутник"
Снимка: БГНЕС
"Управляващите трябва да си дадат сметка, че допускат фатална грешка – застават срещу интересите на нацията." Това каза пред БНР депутатът от БСП и член на здравната комисия в парламента проф. Георги Михайлов. Той коментира предложението на БСП правителството да осигури достъп на гражданите и до руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V“.
 
"Всичко това е много тъжно за тези, които се противопоставят на едно такова разумно решение", посочи Георги Михайлов. Според него управляващите, които толкова често говорят за консенсус, в случая нарушават консенсуса със собствената си нация.
 
Д-р Михайлов даде пример с Унгария и Словакия, които са намерили механизми да прилагат руската ваксина, и цитира научното списание „Лансет“ за качествата на ваксината. "Проблемът изобщо не е спорен и това се вижда от практиката на държави от Европейския съюз", заяви той.
 
"Ние не се фиксираме върху "Спутник", подчерта д-р Георги Михайлов. Според него България може да проведе преговори и с други производители по света.
 
"Лобираме за здравето на българската нация", заяви депутатът.
Още по темата
 
След толкова много „законотворчески калпазании“, извършени от това Народно събрание, сега според Михайлов се използват несериозни аргументи и витиевати обяснения.
 
"Трябва да се прегледат документите, представящи данните за безопасност и страничните ефекти, да бъдат одобрени от Изпълнителната агенция по лекарствата, а след това агенцията да предложи одобрението на ваксината", обясни д-р Георги Михайлов. "Парламентът може да се събере и на извънредно заседание", допълни той.
 
И сегашните ваксини са признати под условие, това са нови биологични продукти, припомни депутатът.
 
"В науката, в медицината няма свещена истина и няма свещеници, които могат да я изричат. Има обмяна на мнения, има противоборство на мнения", изтъкна проф. Михайлов по повод огласяването на определени гледни точки от Българска свободна телевизия за качествата на една от прилаганите ваксини у нас.
 

26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
искаме не само руска но китаиска и индииска ваксини всеки да се ваксинира с
наи подходящата
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Чебурашка
Задна прашка! На сухо!
"Руссиян жъ тъ заколи!". Откъде е това?
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ставри
Рядък глу-пак си, Ставракис! Осссрахте се с този новичок! Нито е интересно, нито е смешно, ама ти ще си получиш колкото една една боза! Свърши за пица с биричка, шкафчето се поизпразни!
22
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правителството нарочно бави вземането на решение за руската ваксина. Сащ и Англия не разрешават нейното използване поради геополитическата война с Русия. Същевременно не дават от техните защото гледат да си ваксинират населението и каквото остане за нас. И докато атовете се ритат, магаретата страдат! Нека някой да опровергае това. Европейския съюз е инфантилен, тромав и неефективен във вземането на бързи и съдбоносни решения.
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тоя професор е платен...а бря хем,нямате ваксини,хем се правите на важни ,цирк глобус )
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 19 ема фема фемен си ги измисляй колкото искаш
едно време така затворихте реакторите на аеца, после се оказа че нямало такова изискване
хиляди пъти с тоя номер прецакахте народа - "някой отвънка така казал"
Чехия Унгария и други страни даже от ЕС са одобрили ваксината.
Само тукашните подкупни плужеци се правят на по американци от американците.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 16
ЕМА е европейска агенция. Одобряването е независимо от на САЩ - там даже има ваксини, които още не се одобрени в ЕС. И Макрон и Меркел вече са се изказвали, че нямат против руската ваксина стига да е одобрена.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
""Ние не се фиксираме върху "Спутник", подчерта д-р Георги Михайлов. Според него България може да проведе преговори и с други производители по света."

Не се фиксирате и мислите за задравето, но Нинова каза Бойко да не се занимава с преговори с други държави за ваксини назаем?

В БСП единия говори едно, другия обратното, белким излъжат колкото може повече хора!
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той ЕС един единен-мани,мани.Самата Единност.Още помня как оставиха Италия на първия завой,когато пламна.Даже маските и откраднаха.Това че ние тук не знаехме много от това, което ставаше, освен писаното от комунистическата им преса, не означава нищо.
16
9
 
6
 
! Отговори
тиквеници и калинки преди 1 месец
Ами защото им се плаща от сащ затова. Пък че някакви българи измирали, голям праз. Те са лош материал, а тулупа е на бял кон цял свят от него се учи видиш ли.
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксините са признати под условие от ЕМА. Руската ваксина не е! Този депутат ли ще ми гарантира медицинските качества на ваксината?!
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е,не се фиксирате,ама почти
13
6
 
5
 
! Отговори
Ставри преди 1 месец
Сугурна ли е ваксината Спутник, хубаво трябва да се проучи, защото руснаците имат навик да слагат и по малко новичок. Д-р Михайлов да не степени толкова. Ваксината е е сигурна.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той ЕС един единен-мани,мани.Самата Единност.Още помня как оставиха Италия на първия завой,когато пламна.Даже маските и откраднаха.
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е финансирала изграждането на шпионски радар на връх Мусул в Сърбия за да шипонира съседните и държави членки на НАТО.
Защо се мълчи по този скандал?
10
5
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 1 месец
Руснаците нарочно бавят документите за се ртифициране на ваксината в ЕС и водят сепаративни преговори със своите агенти на влияние, както в Унгария , Словакия и България. Целта е да се работи срещу единството на съюза!
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че кои страни от ЕС са се договорили по правилата за Спутник?
Путин умишлено изпрати на Унгария и Словакия. Сърбите не са в ЕС и редовно взимат руски подкупи.
Сега кои други бели държави от ЕС ваксинират със Спутник?
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баба Ванга е казала, че руската ваксина ще спаси света и здравето на нацията. Аз вярвам на комунистите и техните ваксини. На оня шарлантанин д-т Мангъров изобщо не му се връзвам, нищо не разбира от стаден имунитет.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 4

Четвърти, в Лансет друго писаха! Ясно, че заработваш, ама дай малко коректност, а?
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази "вакса" не е за нашите Балкански ширини. Все пак руснаците многократно повтарят, че не трябва да се консумира алкохол след вакса със Спутник.