Момиченце на 4 месеца само в болницата, майката - в Италия

Служител в болницата публикува пост в социалните мрежи
Обновена: 10 мар 2021 09:09 | 10 мар 2021 09:09, Валерия Белчевска
58
Момиченце на 4 месеца само в болницата, майката - в Италия
Снимка: Pixabey

Историята на 4-месечно момиченце трогна хиляди в социалните мрежи. Детето е с диагноза хиперинсулинова хипогликемия и за него се грижат в две столични болници, разказа Нова тв.

За съдбата на детето се разбра от пост в социалните мрежи, публикуван от служител в една от болниците. От него става ясно, че кръвната захар на момиченцето се проследява по 8 пъти на ден и пръстите на детето са многократно набодени.

За да не се случва това, се търси дарител, който да помогне със сензор, пише още в поста, и се пояснява, че момиченцето е само в болницата.

Твърди се, че майката е избягала и го е изоставила. От регионалната дирекция за Социално подпомагане в София заявиха, че при тях не е постъпвал сигнал, че за лечението на детето е нужен въпросният сензор.

"Бебето никога не е отглеждано в семейна среда. То се води с баща неизвестен. Майката не го е изоставила, има декларация, че тя желае да се грижи за детето, след като се излекува или като бъде изписано. От наша страна е изпратено писмо в ДСП Сливен. Това, което сме получили като отговор е, че в момента семейството е на работа в Италия", обясни Мая Григорова от Регионална дирекция "Социално подпомагане".

Каква ще бъде съдбата на това дете?

"Детето е в стабилно състояние, но има вродено заболяване. То причинява висока секреция на инсулин, което изразходва кръвната захар и води до чести кризи, които са риск за развитието на детето. То е под непрекъснат контрол и специално хранене”, обясни пред Нова тв началникът на отделение "Педиатрия" в Национална кардиологична болница д-р Велимир Симов.

Той добавя, че за съжаление лекарите не могат да намерят майката, за да обучат как да се грижи за него.

"Сензорът се слага на ръчичката и вместо захарта да се мери постоянно и детето да се травмира, той изпраща информацията към нас”, допълва специалистът. Нов сензор е нужен на всеки 14 дни.

"Детето никога не е живяло вкъщи. То е било постоянно по болници. Родителите са заявили, че са трайно безработни и не могат да се грижат за него. По последна информация те се намират в Италия", обясни още Мая Григорова.

 


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Братя ***
Баща - неизвестен,
майка в Италия.
Какво ли "работи" там!?
_______

Пишат, че родителите са заявили, че са "трайно безработни".
Явно майката работи той там...поне официално.
51
3
 
7
 
! Отговори
Мелания преди 1 месец
Защо не осиновят дете тези, които така съветват другите? Институциите са пълни с изоставени болни деца. ЩО не осиновят, а дават акъл на другите?
50
1
 
5
 
! Отговори
Lora преди 1 месец
Такава е съдбата на всички изоставени деца отглеждани по домове за деца без родители. Никой не ги придружава в болница, когато се лекуват. И изобщо никой не го придружава никъде, заюото те поти никъде не ходят.
49
1
 
13
 
! Отговори
Ванката преди 1 месец
До Българин
Не обиждай животинките моля! Да си видял изоставено от майка си невръстно кученце или котенце!
48
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Това е ужасно
Вероятно има поне 7 баби, 15 братя и сестри и 39 шуренайки.

Честно казано не разбирам защо се ужасявате толкова. Порасне ли това дете, до 14-годишна възраст ще е майка на 2-3 деца със същия манталитет, които ще "работят" в Италия. Бащите ще са неизвестни или лишени от свобода. Има две много хубави български поговорки, които в комбинация дават пълноценен анализ на тоя казус:

Който не работи, не трябва да яде.
Помогни си сам, за да ти помогне Господ.
47
0
 
18
 
! Отговори
бачкатор в Тел Авив преди 1 месец
Тук някакъв си тъпан обвинява евреите. Абе , айо....Ти си нямаш напредстава колко грижи в Израел се полагат за децата. Няяяямаш!Ако ние само 10 % се учим от тях ще забогатеем за десетина години и няма да ни стигнат останалите държави с нашето географско положение.Ама от простаци.
46
0
 
16
 
! Отговори
Това е ужасно преди 1 месец
Расте съвсем само. Няма ли други роднини? Баби не може да няма?!
45
1
 
7
 
! Отговори
не е игра преди 1 месец
Познавах родители, което осиновиха момче и го върнаха, защото не учеше и нещо не им харесваше. После осиновиха момиче и то им разказа играта. Неописуемо беше. Въпрос на късмет.
44
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия, дето говорите за осиновяване, очевидно нищо не знаете по въпроса. На сокерезите им е генетично заложено да са дегенерати, престъпници и безработни. Имам няколко познати семейства - българи, които си осиновиха такива. Образование, гледане, от нищо не са лишени, но като влязоха в пубертета, започнаха да бягат от къщи и да се събират със себеподобни. Момчето лежи за грабеж, момичето забременя на 13.

Аргумента "и те са хора" не върви. Не само хората, даже и животните не си изоставят децата.
43
2
 
12
 
! Отговори
надя преди 1 месец
Колко ли болка ще изпита още, освен тази в набодените ръчички! Не можем да му я спестим, за съжаление.
42
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хем "бща неизвестен", хем родителите..
Абе, ясна е работата... "самотна" майка на болно дете, която хем не се грижи за него, хем си запазва родителските права (за да получава 100 вида помощи)...
Класика от маалата!
41
2
 
20
 
! Отговори
Вяра преди 1 месец
А защо детето не е дадено за осиновяване щом майката не полага грижи за него? За да може да не и спират помощите ли? И така да си народи още няколко да има с какво да се издържа. Жалко за детето, но ако държавата иска да се полагат грижи за него да го даде за осиновяване на някой, който го иска и има капацитет да го гледа а не да го използва само като източник на доходи. Другото е лицемерие.
40
4
 
31
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
Не могат да намерят майката, че да я обучат.....то и да я намерят на нищо не могат я обучи. Тея лилаво-каромелените не се поддават на обучение на нищо друго, освен как да крадат. Хич да не търсят майката, да намерят някое свястно семейство, което да я осинови и да се грижи да това детенце, че да израсне здрав и свестен човек.
39
3
 
22
 
! Отговори
джана преди 1 месец
Пълно е с болни бебета в домовете за медико - социални грижи. Има огромно поле за фалшива емпатия и крокодилски сълзи.
38
1
 
19
 
! Отговори
Чоко преди 1 месец
Стига сте ни занимавали с тези ман*гали. Все пак е проявила човещина и не е продала детето в Гърция.
37
21
 
4
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 1 месец
Българи, вие защо се имате за голяма работа ?!

Ами ефендим Доган ви разпределя порциите.
Ами евреите са днешните ви госодари.
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Класика от 520 том на "Манталитетът на един етнос". Не съм го чел, ама съм го виждал да се продава по магистралите.
35
3
 
24
 
! Отговори
питанката преди 1 месец
Това дете за мен е "обречена кауза". Това заболяване е доживот, не се лекува. Сензорът е 60 Евро за 14 дни и не се реинбурсира от касата. Няма кой да отглежда такова бебе!!! А ц*иганката е абсурд да се грижи за него.
34
0
 
35
 
! Отговори
ikar преди 1 месец
До Родителите
Не са се отказали от децата си, за да могат да взимат детските.
33
0
 
8
 
! Отговори
мат преди 1 месец
До Анонимен
аз успях да се преборя преди 20 г., но е страшно сложно параграф 22