Митрополит Николай претърпя смяна на тазобедрена става

Той вече е изписан от болницата и продължава възстановяването си
16 мар 2021 21:55,
44
Митрополит Николай претърпя смяна на тазобедрена става
Снимка: Пловдивска Митрополия

Пловдивският митрополит Николай е претърпял смяна на тазобедрена става. Операцията е извършена в УМБАЛ "Пълмед" в Пловдив от екипа на отделението по ортопедия и травматология, под ръководството на хирурзите д-р Николай Иванов и  д-р Кирил Стоянов.

"Разбрах, че през последните седмици мнозина са се интересували  за причините за отсъствието ми от ежедневния църковен живот и за здравословното ми състояние. Спазвайки правилото, че между нас не бива да има тайни, а всичко трябва да е явно (Лука 8:17), за да успокоим възможните притеснения сред верните, а и за да се разсеят слуховете, бих искал да ви известя, че в началото на месец март претърпях операция за смяна на тазобедрена става", пише владиката.

"Нямам думи, за да изразя благодарността си към д-р Иванов, д-р Стoянов, всички техни колеги и към ръководството на болницата, в лицето на д-р Михаил Тиков и неговият син Иван Тиков, за изключителния професионализъм на специалистите в това болнично заведение, и най-вече за изключителната им грижовност, отзивчивост и състрадателност, които се определят с една дума – човещина. Видях как тези хора се грижат не само за тялото, но което е много по-важно, за душата на болящите и от сърце моля Бог да им дарува здраве и крепки сили, за да изпълняват и занапред все така всеотдайно своята мисия. Покланям им се и ги благославям!", коментира още Митрополитът в официално съобщение на Пловдивската Света Митрополия, публикувано на сайта им.
 
Митрополит Николай вече е изписан от болницата и продължава възстановяването си в митрополитския дом в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.