Борисов: България ще започне да произвежда ваксини до месеци

Който има ваксини и лекарства, той ще оцелее, каза премиерът
Обновена: 20 мар 2021 14:25 | 20 мар 2021 12:06, Елка Василева
306
Борисов: България ще започне да произвежда ваксини до месеци
Кадър: Facebook

До няколко месеца в България ще е готов завод за ваксини. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов във видео във Facebook.

"Обещах пред ЕК да изпратим веднага на какъв етап е нашата база. За наша радост, вие сте мислили далновидно и когато другите започват да правят, ние да сме на етап монтиране на машини. Много съм щастлив, защото на европейската карта за ваксинация ще се присъедини и България“, каза Борисов

„Много държави ще си отдъхнат. Дори да стартират днес другите, ще са с 16 месеца след нас, а ние за 16 месеца ще произведем стотици милиони ваксини и ще спасим стотици милиони животи", заяви премиерът.

Още по темата

Борисов  посети нов завод за ваксини в Разград. С него бяха шефът на изпълнителната агенция по лекарства Богдан Кирилов, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Те бяха посрещнати от шефа на завода.

В завода ще бъдат открити 350 работни места. Площта му е 15 хил. квадратни метра, а инвестицията е 120 млн. лв. Борисов го сравни с "военна база".

Кирилов коментира, че недостиг на ваксини се наблюдава в целия Европейски съюз.

Борисов го допълни, че се вижда какви скандали стават с ваксини и неизпълнението на договорите. По думите му "Астра Зенека" са изпълнили едва 30% от договорите в Европа и поздрави шефа на ЕК Урсула Фон дер Лайен за усилията, които полага по темата.

Който има ваксини и лекарства, той ще оцелее, каза Борисов. „Виждате какви скандали става с липсата на ваксини. „АстраЗенека“ са си изпълнили само 30 % от договорите. Твърдостта на Урсула фон дер Лайен в момента е похвална, ние я окуражаваме, за да си изпълняват договорите. Друго си е да произвеждаме тук ваксини, така че да направим всичко необходимо“, допълни още Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще я кръстите тази наша ваксина.Ваксина Толуп или ваксината гроб.
29
4
 
15
 
! Отговори
мак преди 3 години
... умора нема, както и отразяващите всяко негово кихване медии. Нищо ново, екскурзии за чужда сметка, предизборна кампания върви с пълна сила. Аз, ние, голям праз. Четки към урсула, нечленоразделна реч, общо взето смешки и клишета. Инфантилно гл.у.п.аче.
28
6
 
25
 
! Отговори
Еврейски отпадък преди 3 години
България да почне да плаща ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ а не да ми произвежда отровиДегенерати
27
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз пък ще се зарадвам, когато започнем пак да произвеждаме чушки и домати. Не на ваксинационната карта да се появим, а на зеленчуко и месопроизводителната.
26
2
 
26
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
БиоВет на галеника на властта Домусчиев ли ще намаже дебело филията с милиардите?
25
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тази измислица на Толупа поздравления.За това е сложил жълтата блуза,символ на лъжи или лудост.
24
8
 
24
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ТИКВО , НЯМА ДА ИЗТРИЕШ РЕЗИЛА , КОЙТО СЪТВОРИ В БЪЛГАРИЯ И СТАНАХМЕ ЗА СМЯХ В ЕВРОПА !!!АЕЦ БЕЛЕНЕ ГО ОБЕЩА 2009 г.!!!И ТУНЕЛА ПОД ШИПКА !!!.........ПОЗОРЪТ БОРИСОВ !!!
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пак тръгна без маска; Не се динплинира. А какво ще произвеждаме?
22
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Вярвам на българските учени, те са в първите редици на световната наука . Ще изчакам българската ваксина и ще се ваксинирам.
21
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой вярва ли му още на тоя?Имам чувството, че няма лъжа, която да не може да произнесе.Кой знае каква е реалността...
20
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боцко, на предизборни лъжи не вярваме! Досега не дадохте нито лев за бългатрска ваксина, та точно сега ли преди изборите да ви вярваме на лъжите?
19
6
 
30
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Долен лъжец! Тая тиква се спуква да лъже за да остане на власт и за да не го тикнат в дранголника, заради престъпления срещу българския народ.Краде пари от народа. После ги раздава на превзетия от мафията държавен апарат. Мафията, в лицето на държавните правораздавателни структури, бездействат.Народа бива ограбван и убиван в лечебните заведения. Тиквата диктатор унищожава хиляди човешки животи, само за да си напълни шкафчето с пачки.
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изненадам съм че троловете на герб бачкат и събота! Обикновено са понеделник до петък 7-8 докъм 5 все пак нормално работно време, ама гледам и събота се изявяват до слетобяд! Добре е! Нека заработят хората да има папане!
17
6
 
22
 
! Отговори
от бан преди 3 години
Тея не произвеждат, те само усвояват!
16
3
 
21
 
! Отговори
V преди 3 години
А зелените паспорти и соца от кога ? От днес или и те като светлото еврогей.ско бъдеще ? А хората от туризма въжето сами ли ще си го купуват или ще е подарък от герб като кибритите при самозапалванията на герб ? Се за светлото бъдеще говори а държавата все по последна у всички класации :))) Ади вече на пенсия у Дубай
15
5
 
33
 
! Отговори
София преди 3 години
Глупости, глупости и пак глупости. Докато тия се натуткат да го вдигнат тоя завод, вече няма да има такава остра нужда от ваксини. С други думи ще е малко като след дъжд качулка.Ама то целото им управление е характеризирано с подобно поведение, та нищо ново под слънцето.
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля за уточнение относно броя на месеците
13
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който има в чекмеджето пачки евро и кюлчета злато - той ще оцелее
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да внимава да не глътне инхалатора
11
3
 
18
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
За 16 месеца ще имаме капацитета да произвеждаме стотици милиони ваксини???!!!Как така? :)