За втори път с COVID: Проф. Чорбанов от БАН в болница

Състоянието му е средно към тежко
Обновена: 21 мар 2021 15:42 | 21 мар 2021 12:54,
252
За втори път с COVID: Проф. Чорбанов от БАН в болница
Снимка: БГНЕС

Проф. Андрей Чорбанов от БАН е приет в болница с COVID. Новината съобщи в личния си профил във Фейсбук математикът Петър Велков и бе потвърдена от източници на "24 часа". Ръководителят на лабораторията по експериментална имунология към института е в болница от петък, като състоянието му е средно към тежко. Скенерът на белия му дроб показвал сериозни резултати и двойна бронхопневмония.

По информация на Петър Велков проф. Чорбанов се влошил след около седмица с температура, двоен прием на антибиотик и потвърдена със скенер COVID инфекция.

Математикът припомня и че в различни медийни изяви Чорбанов е споделял, че вече е прекарал вируса и няма да се ваксинира, защото прекаралите заболяването имат траен имунитет срещу вируса и че естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния.

Последното медийно участие на Чорбанов беше миналия понеделник като гост в bTV. През изминалата седмица обаче той участвал в събития на политическата партия "Има такъв народ" на Слави Трифонов, от която се кандидатира за народен представител, казва още Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕТО ТОВА Е ПРОПАГАНДА!В Бразилия където не вземаха никакви мерки и няма ваксини става тотална леш. *** като мухи въпреки уж стадния им имунитет.фАКТИТЕ: Починали на 100КФактите са че Бразилия имат близо 300хиляди починали от Ковид и са на второ място след САЩ. И то не е ясно дали всички са отразени в статистиката, предвид отдалечеността на някои райони. Понеже и там управлението е от неграмотни антиваксъри.
177
2
 
5
 
! Отговори
ПОПРАВКА! преди 3 години
В поста по-долу става дума за Случаи на 100К, а не починали.
176
2
 
7
 
! Отговори
ДО АНОНИМЕН 182 преди 3 години
ЕТО ТОВА Е ПРОПАГАНДА!В Бразилия където не вземаха никакви мерки и няма ваксини става тотална леш. *** като мухи въпреки уж стадния им имунитет.фАКТИТЕ: Починали на 100КБразилия: 5662Израел: 9140Испания: 6824Франция: 6245Великобритания: 6429САЩ: 9079Чехия: 13773Сърбия: 7936България: 4336Източник: Непрекъснато актуализиращата се база данни на CNN. Ще я намерите с ключови думи: Covid situation globalИзлиза на 4/5 място. Жив и здрав!
175
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петър Велков е измамник, а не математик. Той е завършил администрация в УНС и никога дори не е учил и завършил висша математика, да не говорим за научни математически постижения. Обаче, оказва се съвсем не изненадващо за измамник, че е и подлец и нарушител на закона. Данните за здравословно състояние на всекиго са лични данни, защитени от ЗЗЛД и никой няма право да ги разпространява без разрешение, което не вярвам този "математик"-шарлатанин да има от проф. Чорбанов.
174
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професорът предупреди, че масова ваксинация с профилактични ваксини не се прави по време на разрастнала се епидемия.ЗАЩО?Защото така се създават предпоставки вирусът да мутира в по-заразни вариантГлупости. Точно размотаването на антиваксърите и нежеланието на слабата държава да предприеме бърза имунизационна програма създвават възможност на вируса да мутира. В Бразилия където не вземаха никакви мерки и няма ваксини става тотална леш. *** като мухи въпреки уж стадния им имунитет.
173
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го изгонят от болницата веднага. Да се лекува вкъщи с чайче и аспиринче като обикновения грип.
172
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано на държвата и просветне и най-сетне направи ваксините задължителни.Инак антиваксърите само развъждат вируси и дават поле за мутации.
171
12
 
16
 
! Отговори
ПЕТЪР ВЕЛКОВ преди 3 години
Петър Велков не е математик.Сложете тези ключови думи в мрежата и ще видите експертизата му.Нямам идея защо така мрази Проф. Чорбанов, който говори от позицията на експерт в областта на ваксините. Предупрежденията за опасността от масови ваксинационни кампании по време на епидемия са сериозни и не са за подценяване. Geert Vanden Bossche orgТова не е мач, на който да викаме за нашия отбор. Това е сериозен проблем за всички от нас.
170
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз не мисля, че го е карал преди. Ако е бил болен от Ковид преди, това значи, че 10-14 дни е трябвало да бъде под карантина. Вие помните ли да е имало 10-14 последователни дни без да е бил поне в 3 различни студия подлагайки под съмнение ефикасността на мерките? Все едно Мангъра да го е нямало 10-14 дни по телевизията.
169
4
 
14
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
Когато цялото ми семейство бяхме с двустранна пневмония, всички пулмолози, които ни правиха много снимки, бяха убедени, че това е Ковид. Въпреки това всички тестове за Ковид, които си направихме по време на, малко след и много след заболяването, категорично отрекоха присъствието на такова заболяване, макар и всички симптоми да бяха налице. Поради тази причина не вярвам, че конкретното заболяване се открива със скенер. Пораженията да, но идентифицирането на конкретния вирус - не. Де да бях дечко.
168
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е тъпо да обикаля телевизиите докато е болен. Независимо дали е вярвал, че няма как да е ковид или не. Просто е тъпо. Ако ковид ни научи едно нещо е, че трябва да сме по-внимателни когато сме болни и да се стараем да не заразяваме останалите. Защото ако ние го караме леко (ковид, настинка, грип), човекът до който кашляме може да го изкара супер тежко. Дано да се оправи бързо, но все пак, мисля че е постъпил много безотговорно.
167
5
 
28
 
! Отговори
практичен преди 3 години
До 6Абе, тия като се тръшнат от ковида, отиват точно Венци да ги лекува, а пък до вчера врякали срещу него... До гуша ми дойде от лицемери.
166
7
 
27
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! преди 3 години
Проф. Чорбанов никога не е бил против ваксините. Той създава ваксини!Професорът предупреди, че масова ваксинация с профилактични ваксини не се прави по време на разрастнала се епидемия. ЗАЩО?Защото така се създават предпоставки вирусът да мутира в по-заразни варианти и по този начин пробива защитата изградена при прекарване на заболяването, причинено от оригиналния щам.МНОГО ПРОСТО!Неговото повторно заболяване го доказва, както прогнозите на много други учени. Дано да е жив и здрав!
165
6
 
15
 
! Отговори
Само за инфо преди 3 години
Скенерът е по-сигурно доказателство от ПСР, комбинацията от двете е бетон в диагностиката на Ковид-19. Щом им скенер, значе е сигурно, че е това. картината е толкова специфична, че не може да се сбърка с друго.
164
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали с PCR е поставя диагнозата Ковид. Не със скенер. Кое е сега вярното. Първия път или втория Или нито един от двата пъти.
163
7
 
28
 
! Отговори
Румен преди 3 години
Ама дали го е карал първия път или е излъгал като Мангъров за да не се ваксинира?? Редки са случаите 1/1млн. да го хване втори път-- най вероятно не го е карал а само е казал..
162
18
 
26
 
! Отговори
Аха преди 3 години
На антиваксърите им е лошо и не искат да повярват. Ако не беше истина досега да го е оборил във фейсбук. Клета съдба антиваксърска, вярва на всичко само не и на истината.
161
15
 
25
 
! Отговори
Накратко преди 3 години
Заради тоя и оня тепкавия си отидоха много хора ,стари и млади.Ония отгоре си гледа.
160
24
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велков сигурно е получил неочаквана поллюция от радост, че опонентът му е в болница! Какъв 6okлyk!
159
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велков сигурно е получил неочаквана поллюция от радост, че опонентът му е в болница! Какъв ***!