За втори път с COVID: Проф. Чорбанов от БАН в болница

Състоянието му е средно към тежко
Обновена: 21 мар 2021 15:42 | 21 мар 2021 12:54,
252
За втори път с COVID: Проф. Чорбанов от БАН в болница
Снимка: БГНЕС

Проф. Андрей Чорбанов от БАН е приет в болница с COVID. Новината съобщи в личния си профил във Фейсбук математикът Петър Велков и бе потвърдена от източници на "24 часа". Ръководителят на лабораторията по експериментална имунология към института е в болница от петък, като състоянието му е средно към тежко. Скенерът на белия му дроб показвал сериозни резултати и двойна бронхопневмония.

По информация на Петър Велков проф. Чорбанов се влошил след около седмица с температура, двоен прием на антибиотик и потвърдена със скенер COVID инфекция.

Математикът припомня и че в различни медийни изяви Чорбанов е споделял, че вече е прекарал вируса и няма да се ваксинира, защото прекаралите заболяването имат траен имунитет срещу вируса и че естественият имунитет е много по-силен от ваксиналния.

Последното медийно участие на Чорбанов беше миналия понеделник като гост в bTV. През изминалата седмица обаче той участвал в събития на политическата партия "Има такъв народ" на Слави Трифонов, от която се кандидатира за народен представител, казва още Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
22
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
А тоя Петър Велков как веднага се нагласил като лешояд на умряло!? Ами, че нали е експерт по справяне с кризите, математик...! Що не се самопредложи на щаба и да си прилага знанията, а се изхожда злобарски във Фейса! Май е недооценен и затова и той душчката мамина златна търси всякак да се набута под светлините на прожекторите!
157
18
 
31
 
! Отговори
Mda преди 3 години
А по-вероятно е излъгал, че веднъж вече го е изкарал безсимптомно и сега Господ си знае работата... също както и Мангъров лъже че е преболедувал. Кога ли ще кацне и той в интензивното.
156
7
 
22
 
! Отговори
до Велков преди 3 години
Абе колега, кога сте завършили математика, може да се познаваме. Я малко факт-чек. При кои професори сте се дипломирали и коя година ?
155
30
 
24
 
! Отговори
Kassel преди 3 години
Явно слугите на ПЛАНдемията не спират да атакуват здравомислещите с нови и нови сценарии. Вчера в Касел излязоха близо 100 000 на протест срещу измислената ПЛАНдемия.
154
5
 
24
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Намалява нещо тази партия.Не и видяхме нито очите, нито програмата преди 04.04.То ако избори се печелеха от дивана на 7/8 ТВ,от интензивното няма да стане! Да не се изпоразболеят от ръководството на ИТН, че какво ще прави Парламента без тях?
153
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде първо да се разберем! Професор ли е, доцент ли е?После ще го мислим как да бъде лекуван,понеже и той беше парче "специалист по всичко"..
152
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименГлупости! В Израел числото на заразени е спаднало драстично, а починалите вчера са 4 /четирима/ човека! Трябват им още 10 % ваксинирани, за да приключат с тази епидемия, защото ще имат 70 % покритие. Ама ортодоксалните фанатици и арабите засега се опират, щото са против ваксините и главите им са пълни с бръмбари.
151
24
 
35
 
! Отговори
Shark преди 3 години
Хаха,смешни сте.Сега какво искате да ни втълпите с тази писаница? Че който го е прекарал ковида не е застрахован от повтаряне и да хукнем за ваксина. Нали така, това ви поръчаха да е посланието. Не не, няма да стане. Не знам дали поръчителите ви четат коментарите, но нека да прочетат, че няма да има необходимия ефект, да не си дават парите. Ако го изтриете този коментар, вече ще съм сигурен, че пишете по поръчка.
150
11
 
17
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
аз също го изкарах два пъти миналата година-през април и юни.С температура 38.5,треска,отпадналост,загуба на ориентация.За мой късмет и двата пъти преминаха много леко и бързо.А преди двадесетина дни пък изкарах и некакъв сезонен грип-С ужасно кихане,кашлица,носът ми течеше като чешма,главоболие,но..без никаква температура.Отшумя БЕЗ да се "лекувам" за пет дни...та да са разболей чиляк е най-лесното нещо..
149
27
 
9
 
! Отговори
Урсула Борисова преди 3 години
До Анонимен Сигурно се е ваксинирал, щом плещи глупости наляво и надясно! Това е реакция от ваксината! Колко хора изпозаразиха с тези ваксини, защото никой не се проверява за антитела!
148
18
 
11
 
! Отговори
Урсула Борисова преди 3 години
До ГТова не е вярно! Вие лъжете или не сте осведомен! Самият този професор произвежда ваксини и е твърдо "ЗА" ваксинирането! Четете повече, моля!
147
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Е тоя професор беше против ваксинацията и също , казваше че ковида не е толкова страшен, ама сега е затичкал до болницата и е заел мястото на някой, които се е пазил:--------Какви глупости на търкала дращиш? Не само, че не е бил против ваксинацията, но ръководи екипа, който прави българската ваксина.Винаги е бил против неадекватните и грешни мерки, с които се управлява пандемията.Разликата е от небето до земята. Ама де толкоз акъл у някои да го асимилират...
146
14
 
22
 
! Отговори
Урсула Борисова преди 3 години
До АнонименТози Велков не е никакъв математик, а баща му е такъв, но медиите, въпреки това уточнение, продължават да го "произвеждат" като такъв. Той просто е един изявен самозванец-печалбар, без оглед на това какво трябва да каже! Бърза да съобщи със злорадство "новината", защото е злобен и неосъществен в живота си млад човек! Той говорител ли е на проф. Чорбанов? Кой му дава правото и защо той съобщава, като какъв?! Като завистлив и лош човек, разбира се!
145
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо да вярваме за каквото и да било на екземпляр, който лъжеше и продължава да лъже, че е математик, дори и след като го разконспирираха унизително?
144
17
 
22
 
! Отговори
Г преди 3 години
Е тоя професор беше против ваксинацията и също , казваше че ковида не е толкова страшен, ама сега е затичкал до болницата и е заел мястото на някой, които се е пазил. А *** които продължават да не спазвт мерки и да не вярват ковид продължават да са много. Абе погледнете извън задниците си.
143
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък ще кажа, че най-вероятно го кара за първи път. Няма доказателства, че е бил болен преди това. Явно е искал да избегне инжектирането с онова нещо.
142
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велков да не му е ПР на Чорбанов? Откъде накъде тръби лична информация за друг човек във Фейлбоклука? Ама, че гнусар!
141
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая гнидичка Петър Велков не е ли наясно, че е ПОДСЪДНО да изнасяш здравна информация за лице без изричното му съгласие? Дори и информацията да е лъжа. В качеството си на какъв публикува "новина"? Че и медиите я тиражират в захлас, без да я проверят от поне един достоверен източник?Каквито ни математиците, такива ни и медиите.
140
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега остава да пуснете и по една статия за всички ваксинирани с две дози, които са се заразили след това от ковид. Петър Велков е голямо джендърче и хейтър.
139
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Петък имаше по немската един 2 минутен репортаж за ваксинирането в Израел. Оказва се че резултатът е плачевен, голяма част от хората не са придобили антитела и в момента Израел се подготвя за 5 ти локдаун. Цялат картинка ще лъстне в до месец два, когато вече ще се видят и резултатите в други страни. Защо никой не говори по темата, защо никой не коментира, че трябва да се прави и тест за пидобитите анти тела след 2-3 седмици след ваксинирането.