Ресторантьорите: Правите ни на тотални балъци!

С популистки и половинчати решения управлявали пандемията
Обновена: 25 мар 2021 15:50 | 25 мар 2021 15:48, Ния Христова
176
Ресторантьорите: Правите ни на тотални балъци!
Снимка: БГНЕС
"Правите ни на тотални балъци! Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни стоки, ако ограничат обектите си до 300 кв. м. Молим! Тоест, намаляваме площта, за да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, но дейността да си продължи. Много, много несериозно! И дискриминативно". Това се казва в официална позиция на ресторантьорите, която беше разпространена до медиите.
 
В нея пише още:
 
"Значи, заведенията работят на пълната си площ (когато изобщо работят), но с 50% от капацитета си за клиенти. А веригите работят с намалена търговска площ, но със 100% от клиентите си… Хайде стига! Тук вече не може да се скриете зад медицинската логика… Зад това решение прозират големите чужди корпоративни интереси за сметка на малкия и среден семеен български бизнес!
 
"Третата вълна не прилича по нищо на втората", каза на днешния брифинг Костадин Ангелов. Не, министър Ангелов, не прилича на първата! При първата беше затворена цялата държава при 25 случая на ден, а с обявеното днес решение при над 4000 случая дневно отново не работят само заведенията, фитнесите и моловете!
Още по темата
 
Популистки, половинчати и предизборни решения управляват пандемията! Съберете си акъла и покажете капацитет за взимане на правилните решения, господа. Казахме ви го в средата на март: "Всичко или нищо" - или затваряте всичко, или отваряте всичко! А ако не отваряте - плащате навреме адекватни компенсации! Вие обаче не разбирате, не искате да го разберете или просто така ви изнася. За пореден път доказахте това, което ние повтаряме от самото начало, а именно - в това да затворите само 2-3 определени сектора няма никаква медицинска логика, а само чужди икономически и политически причини.
 
Щом няма проблем да работят магазините с преграждане на помещенията до 300 кв/м, ИЗИСКАВАМЕ НЕЗАБАВНО отваряне на всички фитнеси, танцови школи, дневни и нощни заведения, както и на всички останали бизнеси с помещения до 300 кв/м, а тези с над 300 кв/м площ да работят по условията на големите магазини и преграждане на 300 кв/м от площта си. Както и работа в откритите търговски площи! По тези правила и партита на открито можем да правим без проблем.
 
На ни се подигравайте!!! Стига дискриминация и двойни аршини! Вие доказвате, че вашите три Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
0
 
! Отговори
гневен преди 3 години
Заради кръчмарите дето имат по 3 маси и 20 клиента на ден дето се въртят на по едно кафе с по 10 цигари затвориха магазините от които си купуваме части за ремонт на всичко в дома.За проклетия откакто е започнала пандемията 2 пъти ми се поврежда бойлера,1 път печката,но досега проблем нямаше.Отивам,избирам си части и бягам да поправям.В магазина стоя 5-10 минути докато си купя каквото ми трябва.Е,сега заради кръчмарите и тези магазини затвориха! Ама проклети да са дано!Жив клиент да не видят!!!!!
142
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реагирайте на четвърти април.
141
3
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Балачетата са на линия
140
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за няколко месеца още миналата година, можеше всичко да отмине, с тия затваряния създават много по сложна ситуация. и Чарлз Дарвин е обяснил какво значи еволюция & естествен подбор, всичко е цирк и постановка
139
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ей как не разбраха, че вече няма с години светът на ресторантите, баровете и кръчмите да е същия. По-умните да се бяха преквалифицирали за цялата една година
138
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в Нидерландия. Всичко е затворено. Магазините тип кауфланд са пълни с народ. Всеки задължително с количка. Блъсканицата е уникална. Всеки пипа и връща продукти.... Но, Солариум с три машини затворен... колко могат да влязат вътре? Пълен абсурд.
137
5
 
12
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Явно е отминало времето на ресторантите-то нито храната качествена,ни обслужването на ниво! Да постоят до лятото затворени!
136
3
 
2
 
! Отговори
axaxaxaxaxa преди 3 години
До БАНкоМного си информиран,бе? И умен...
135
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Значи, заведенията работят на пълната си площ (когато изобщо работят), но с 50% от капацитета си за клиенти. А веригите работят с намалена търговска площ, но със 100% от клиентите си"Това е писано от Сандокан Алибаба, нали, личи си високият интелектуален стил и трезвата математическа мисъл. Още малко и културтрегер ще стане, де ги намирате такива!Kleta majka bulgariya
134
3
 
5
 
! Отговори
Тоз пък! преди 3 години
До АнонименКой са гладни, хайде стига, не излизат от моловете и кръчмите.
133
5
 
11
 
! Отговори
Аз преди 3 години
стига с тез ресторанти и хотели. Да фалират всички и да тръгне всичко от начало. Всички знаем че това са само мутри в този бизнес.
132
4
 
6
 
! Отговори
До 121 преди 3 години
"Абсолютно вярно не виждам защо ще затварят ресторанти а Джъмбо Алати Бриколаж и Практикер ще рсботят като опеват някакви ленти абсолютен бъркоч"Защото(не можеш да се сетиш, нали?)изброените от теб магазини са за материали за ремонти и строителство, т. е.( обяснвавам с думи прости)-материали от основна необходимост. Ако се счупи нещо с какво ще го поправяш?!? С накой кръчмар според теб, ясно. И в Германия е така, не се шашкай. Основно важно е да има контрол на броя на хората на единица площ.
131
1
 
0
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До ля ляглупак
130
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това кръчмарите сте мега нагли! На 300 кв.м. се допуска определено количество клиенти в магазините! Какво пак не е ясно!? Така е по цяла Европа, ако не знаете,драги ми кръчмари. Вашето е популизъм и плакане,другото са извънредни мерки на демократично избрано правителство(знам,никой не е гласувалн от вашите познати за герп ама как все гомизбират тиквун!?). Пожелавам ви да си плащате на персонала на 100% чисто, не на 4 часа, "пък ти ще изкараваш повече, щото ще работиш по 10-12 часа". А данъците??
129
6
 
13
 
! Отговори
аз преди 3 години
Вие ни правите на балъци.Омръзна ни да мрънкате.Тези развъдници на вируси ще трябва да стоят затворени и да се молят болните да започнат да намаляват.Чак тогава има вероятност да ви отворят.Всички сме затворени и търпим.Ще потърпите и вие.Спрете да ни занимавате със себе си.Можем да минем и без заведения на този етап.
128
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123В Норвегия работещите в ресторанти са осигурявани на реалните им доходи, собствениците на ресторанти не са крили оборот, и сега получават помощи съответно внесените данъци за заплати, оборот и печалба. В България помощите също се изчисляват съобразно заявената заплата, оборот и печалба..... Да познаваш в България ресторантьор, който е отчитал реалния си оборот и да е плащал данък печалба, ДДС и осигуровки на реалните заплати на сервитьорите си преди пандемията???
127
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писна ми от тези, в цяла Европа ресторантите не работят. Само нашите "бизнесмени" са вечно недоволни и протестират: за да работят по време на пандемия, за по-ниско ДДС. Сега пък искат по-големи компенсации....като в Европа. Но, в Европа не крият оборот и не работят "на черно"... Помощите са % от декларирания от тях оборот и платените осигуровки преди пандемията, но виновни били управляващите, държавата била длъжна.... Отказвам да съм виновен, не искам от моите данъци да им плащат помощи!!!
126
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не ми пука за готвачи и сервитьори, още по малко за собственици на игрални зали и крупиета. На последните им пожелавам да фалират! А ако умрат от глад, няма да се трогна."А евентуално хрумва ли ти, че мирно не се мре от глад?Дали ще те устройва да ти клъцнат вратлето гладните?За да ограбят теб, богаташа и да нахранят децата си...
125
6
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
цяллото управление е ***0!!!!
124
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да се затворят всички ресторанти а тия където са работили в ресторантите да си намерят друга работа