От ГЕРБ питат: Кой предложи Спецов, бил ли е в Дубай?

Ананиев обяви, че е бил под натиск от Радев да уволнява
Обновена: 14 май 2021 13:40 | 14 май 2021 13:40, Веселина Йорданова
517
От ГЕРБ питат: Кой предложи Спецов, бил ли е в Дубай?
Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ разкритикуваха остро рокадите на служебното правителство с мотива, че нормалният ритъм на работа се разрушава и декларираха, че ще следят ситуацията с финансите на държавата.

Бившият финансов министър Кирил Ананиев заяви на пресконференция, че наследникът му Асен Василев е "станал маша за постигане на целите на други хора".

Още по темата
Освен това Ананиев обяви, че в първия служебен кабинет президентът Румен Радев е поискал лично от него същото - освобождаване на шефовете на приходните агенции и да увеличи с 300 млн. лева бюджета на МО. Той обаче не се поддал на този натиск.

По думите му това желание на Радев довело до силно напрежение в работата, което се отразило и на резултатите им.

"Трябваха ми месец и половина-два, за да върна самочувствието на тези хора и да върнем приходите в онзи темп, в никакъв случай не трябва да допускаме това напрежение сега, защото се намираме в кризисна година", подчерта Ананиев.

Той опроверга да има намаление на приходите и съобщи още, че от ГЕРБ поемат ангажимент да следят ситуацията с финансите на държавата.

От партията подчертаха, че имаме служебно правителство, което не носи политическа отговорност, защото е назначено и няма парламент, пред който да се отчита.

И попитаха - с какво смяната на шефовете на приходните агенции ще допринесе за честността на вота, като заподозряха, че назначенията имат връзка с бизнесмена Васил Божков и неговата партия.

Сред зададените на брифинга от Тома Биков въпроси бяха бил ли е новият шеф на НАП в Дубай през последните години и "кой е вкарал в МВР учредителка на партията на Васил Божков".

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че партията не понася щети от тези действия и не става дума за "бият нашите", защото освободените не са членове или симпатизанти на ГЕРБ.

Всеки има право да си подбира екип, с който да работи. Съществени са два въпроса - всички тези нови кадрови попадения чие предложение са, защото не са се появили от нищото, и кой ще носи отговорност за техните действия, заяви той.

Дончев каза още, че може поименно да изброи колко хора е освободил в администрацията и че подобни "екзотични мероприятия" са обречени на неуспех.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


517
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо правещия Фатт....ак,това може да прави, комунизма го е учил,как се прави преврат да се загребва власт без съгласието на народа.Те това е комунизъм ,без избори чистки.Кой те дава право ,подготви фалшивите избори и ще има изчъгрътване на комунизма.
355
10
 
14
 
! Отговори
хахо преди 2 години
до 393 незнам къде е бил боико бибитков , но знам къде в момента е дългу4 марку4ев в сараите на инструкташ
354
19
 
4
 
! Отговори
Баба мара преди 2 години
не се увличаите не виждате ли че министрите и техните екипи са били в кабинетитена плевналиев и борисов нали видяхте колко радостен беше борисов когатопоздрави ген радев за отличния служебен кабинет момичето от агенцията поинвестициите отива в земеделието така че не подскачаите а гледаите и навързваитенещата
353
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще опрощават данъци?В САЩ хората си губят земята заради данъци а в България им ги опрощават за да има вечни феодали от мафията герб.Най нормалното нещо е да се вземе средството за производство и да се даде на някой по кадърен.Това се нарича свободен пазар.А герб са градили феодализъм.Заради неспособността им да си съберат данъците са вкарали България в дългова спирала.България е била фалирана от феодализма на герб и са си живеели на заем.Всички данъци трябва да се плащат за да има свободен п
352
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно откакто един гравитиращ около мутрите успя да стане Премиер и на другите мутри им затекоха лигите и те да застанат начело на Държавата. Колко още има да се изреждат "почтени бизнесмени" на прехода?
351
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие вече не може да питате, вие от днес само ще ОТГОВАРЯТЕ.
350
19
 
5
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
да помогнем на старите комунисти да си върнат властта, да гласуваме всички за славчо чалгата или за бсп направо.. с помощта на радев ще се оправим и ще свалим герб
349
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяха ревнали герберчета нямаше да разбера, че шефката на НАП е опростила 2 милиарда на техни фирми. Защо *** та това са моите пари ***?
348
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия не разбраха ли, че вече не могат да питат. За да питаш трябва да имаш морал, не като тях наакани до уши.
347
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая уволнената, трябва да целува ръце , че само са я уволнили , а не и арестували. Аз дължах 1,80 лева на НАП и докато не ги внесох не ме оставиха на мира, а тая позволила на фирми да не внесат 1 800 000 000 лева а да си теглят от сметките и живуркат. И тия изр....оди реват за нея. Бах им м.... нагла. С тоя рев 20 000 гласа надолу днес.
346
20
 
11
 
! Отговори
ОТГОВОР: преди 2 години
Не, не е бил в Дубай. В Дубай е ортака на мъжа на Тома Бикова - Бойко Бибитков Чекмеджиев от Банкя.Ортака се казва Делян Пеефски, доведен син в ДПС, предишно семейство НДСВ, но тази политическа мобилност е пределно ясна на жената на Бойко - Тома Бикова, щото и тя обиколи сумати партии, докато намери къде е най-дебелия ***!
345
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престъпниците овладяват държавата. Чалгарите я продадоха за жълти стотинки.
344
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледнете с внимание тая комунистическа дърта муцуна-специалист по всичко. Гнус...Гробари-в новия затвор ще се уредите....
343
15
 
13
 
! Отговори
V преди 2 години
гербавите ко ще следят ? Всички знаят че преди герб 10 милиарда дълг за 11 години герб 40 милиарда дълг .От който тия дето ще го връщат нищо не са видели ;) Как може за Тодор Живковите 9 милиарда при положение че й на нас имаха да ни връщат да говорят за фалит а при бойковите 40 милиарда да няма и един журналист който да говори сега за бойковия фалит на държавата ???????????
342
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Не е ясно какво (за кого) е работил Спецов след 2015 година, откакто живее в Дубай. Може да стане много интересно!"---Що не питаш майка си? Може да е бил върху нея през цялото това време.
341
13
 
7
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
хората на божков трябва да влезат в управлението на държавата.. все пак държавата е собственост на божков, нали? славчо ще помогне, и с бсп и радев също и няма да имаме грам проблеми.. долу герб
340
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 от 4 милиарда данъци не са събрани.Не знам тоя от снимката за каква ефективност говори. Явно малко го е "натискал" президента, трябвало е направо да накара армията да го арестува (само дето няма такива права)....
339
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия мрши от герп не спяха да реват откакто им дръпнаха кранчето.
338
8
 
19
 
! Отговори
СИН ФАР.. преди 2 години
РЯЗКО УВЕЛИЧАВАНЕ НА МИГРАНТИ ОТ ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ ТЕЗИ ДНИ ПО ГРАНИЦАТА.. ОЧАКВАМЕ НОВО НАЗНАЧЕНИТЕ ЧЕРВЕНИ МУТРИ ОТ ГЛАВНИЯ, ДА ОПАЗЯТ ГРАНИЦИТЕ.... В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ДА НАПУСКАТ...!!
337
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН издухват гроб на 11ти!