Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви

Лекарите не бивало да се сменят по време на епидемия
Обновена: 9 юни 2021 08:07 | 9 юни 2021 08:03, Камелия Цветанова
288
Кантарджиев: Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви
Снимка: БГНЕС

„Моето пенсиониране беше самоцел с лични мотиви. Всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва нещо да се покаже на обществото, че се върши“. Това каза пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев по темата за излизането си в пенсия.

Още по темата

Той приема новината за своето пенсиониране с недоумение.

„Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“, посочи професорът.

„Вчера бях лично при министъра и това, което ме омерзи беше обяснението“, казва още проф. Кантарджиев.

„Много съм ви благодарен, моля ви, пазете се! Хора, които не разбират от вашата работа я оценяват неправилно“, обърна се към подкрепящите го проф. Тодор Кантарджиев.

Протестите в защита на специалиста продължават. Ден след като той беше изпратен в пенсия, негови колеги продължават да настояват това решение да се преразгледа.

„Този човек е направил много за Института и за здравеопазването. Това не е редно да приключи така и ние държим той да бъде върнат на поста си. Това е човек, който е лекар, който е учител, който е учен, който е направил невероятно много и който живееше с професията си”, казват колеги на проф. Кантарджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прибира се от работа ухилен до ушите- Пенсионираха ме!- И кво си се нахилил тогава- Останалите ги арестуваха.............. :)))
57
12
 
9
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Омитай се ваксинен фашист, нон стоп лъжеше пред медиите как ковид ваксините са безопасни и ето наказанието де стигна... Аз се надявам Борат да пострада сериозно от ваксата, която той ни пробутваше когато беше в мракобесния нощ...
56
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де да бях и аз като теб със спестени 500хил.лв???
55
9
 
10
 
! Отговори
Гошко преди 2 години
Ако в неговия институт се появи някой кадърен, Кантарджиев оглавява бандата безд арници, които правят и невъзможното да го провалят.
54
10
 
15
 
! Отговори
Кантаржиев за -- преди 2 години
Това ,че участва във сцената със камионите които няма да стигнат за извозване на труповете за сцените със чувалите---за хората които умираха поради лоша организация на стълбите пред болничните заведения,тябваше до сега да сте арестувани--макар ,че ти беше най-мек и що годе беше усмихнат ,но ако беше точен човек веднага трябваше да напуснеш щаба .
53
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе как го докарахте до 22 минуса да ми цъка тоя герберски ***? То тука няма повече от 3 жалки бойкови трола!знам, че ви плащат от чекмеджето, ама айде малко с мяра!
52
10
 
10
 
! Отговори
Тихомир Гърмидолски преди 2 години
Тошо Кантарджиев за пред широката публика минава за готин, народен човек, но иначе е г***д безподобна.
51
1
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 години
До ДедоЧе на кой от властващите днес дядото е бил осъден от Народен съд?! Посочи ми поне един такъв!?
50
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но ...."Точно пък ти, освен да ни разсмиваш с образа си на бай Шиле, друго не направи през пандемията!
49
7
 
11
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
До Анонимен 44 : Бившият ми шеф също обясняваше че "незаменими хора няма". Сега кара такси, а фирмата му за милиони остана в историята :) Много погрешно твърдение...
48
10
 
15
 
! Отговори
ОРфи преди 2 години
Щом този ту. пан се смята за незаменим, представям си какви са заменимите в този бранш
47
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо случайно.Според мен пенсионера трябва да си мълчи. Много е вероятно да има нещо гнило и това с него е просто мек вариант.Постъпили са по-Балканския.начин с освобождаването му.А може и по европейски или американски. Та нека си трае и другите с него.В България има много пенсионери,той не е първия човек.Защо не протестират за всеки пенсионер като бъде пенсиониран. Хората като професора е много ясно за кой и как са работили и как са достигнали до ръководни позиции.
46
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58 Слави президент???доста рано си се надрусал днес ! Предизвикваш съдбата та всичко може да са случи. Я кола та блъсне, я падне нещо някъде върху тебе и т.н.
45
6
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 години
Кaнтaрджиeв преди около 6 месеца в едно интервю каза, че най-добър имунитет за коронавирус получаваме след преболедуване! Дa cпoри c гeнeрaла, Балтов, Околийски и прoчee неимунолози дeтo ни кaзвaт, чe oт oт вaкcинитe имунитeтa e пo-дoбър oт тoзи cлeд прeбoлeдувaнe cи e нaпрaвo eрec! Това му беше политическото ХАРАКИРИ! Заради това го "пенсионират"! Недопустимо е да си в противоречие с тия дето ти плащат! А Стойчо Кацаров вече е от тях! Следва продължение!
44
13
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Тъй тъй, пак добре че само са го пенсионирали човека , дядовците на днешните властващи директно ги пращаха на "народен съд" и айде в отвъдното.
43
9
 
17
 
! Отговори
ss-wafen преди 2 години
Не виждам логика в протести. Достигнал си възраст и те пенсионират. Ако си толкова ценен кадър в частните болници и след пенсия ще те вземат. Никой преди това не го е изхвърлил да кажем.
42
7
 
13
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Господин Министър очакваме да разкарате и онзи мехур Балтов, за Спасов ясно той си е направо за международно разследване , Генчо Начевци и всички дърти невестулки биха могли да бъдат подменени.
41
15
 
14
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Този път новата хунта посегна на грешният човек :)Респект, Професоре! Това правителство вече е сбор от политически трупове.
40
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нерон:Какъв артист светът губи с мене!
39
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре стига ревахте бе!!! Пенсионирали са го човека, не са го уволнили! И аз се надявам като изпълня критериите за пенсиониране шефа да ме остави на работа, но шефът решава в крайна сметка дали има нужда още от мене и ако ще цялата фирма да излезе на протест в моя подкрепа това няма да промени нищо!