Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети

Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво, пита тя
12 юни 2021 10:47, Елка Василева
399
Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети
Снимка: Facebook

Вдовицата на загиналия летец от „Граф Игнатиево“ майор Владимир Терзиев разтърси социалните мрежи с нов пост. Предишният бе отправен към загубения съпруг, а сега тя отправя критики за състоянието във ВВС. Ето пълния текст на публикацията й:

Още по темата

„Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина. Този човек, точно този заслужаваше друг край. Кураж и на всички колеги на Терзо - не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото "Това сте вие!" - безстрашните мъже на честта. До идването на новите "самолети на хартия" има още много дълго време. Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво? Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам - какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото. Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническия). А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев. Има доста какво да се желае от управлението на страната ни, а това е една наистина богата страна. Призивът ми към всички българи е - бъдете разумни и не спирайте да изисквате - първо от себе си, после от останалите и най-вече от управляващите, всички ние в земния ни път служим един на друг. Този човек беше перфектен във всичко. Дори случилото се да е пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха сранжа, добър виц.
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
komunisticheskite vampiri i kanibali vse v bg darjaven budjet i benebe se celiat.
46
16
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Благодарим на ГЕРБ че купи нормални самолети Ф16, които не падат като гнили руски круши.
45
8
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
По добре демократична смърт за интересите на САЩ на счупен самолет, отколкото тоталитарни ремонти на самолетите от путинска Русия.
44
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОЖЕЛАВА НА КОЛЕГИТЕ МУ ДА УМРАТ КАТО НЕГО. ПРОСТАТА ЖЕНА СИ Е ПРОСТА.
43
6
 
5
 
! Отговори
а НАТО? преди 2 години
А НАТО защо съществува? Нали Рони бутна СССР, Русия е бедна и изостанала държава - с кой ще се бие НАТО?
42
3
 
3
 
! Отговори
22/7 преди 2 години
До Анонимен Цъ! Су-27 е създаван, като конкурент на Ф-15. Не Миг 29! Двумоторен самолет е по-скъп за поддръжка, но е по-надежден в мирни условия, в сравнение с едномоторния. Бедняците купуват едномоторни. Дано да летят повече с "новите" Ф-16. Лично аз се съмнявам в последното.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гръмнали ли са го нашите от Шабла? Не се случва за първи път.
40
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Русия бъде нападната, от Калининград и Крим може за часове, дори за минути да унищожи цяла Европа и САЩ. В този смъсъл да се правят жалки натовски учения в Черно море е абсолютно безмислено. Човекът си е отишъл мърцина заради американските интереси.
39
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
F-16 няма да падне зщащото няма да ги доставят. А ако ги доставят след 10 години, ще стои в хангарите.
38
3
 
5
 
! Отговори
we преди 2 години
Преди да е извадена черната кутия е празни приказки да се говори за чупени самолети. Има и други възможни фактори.
37
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как 30 години или може би повече летят Миг-29, и няма нито един инцидент, и преди като България беше държава и имаше пари летяха много повече, и сега точно на учението на НАТО се случи тази мистерия, защото това си е мистерия, да не ми обясняват, че не могат да намерят черната кутия.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До36 АнонименЗащото си на прайда. Ще полетиш в небесата по гръб с вдигнати крака а върху тебе ще те пилотира мъжът ти от Африка
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокато падне първия F-16 у нас ще има пак голем майтап.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натовците са свалили руски самолут на учението и са *** отчели като успех.Само защо не качиха американец на самолета...
33
8
 
2
 
! Отговори
Летец демократ преди 2 години
По добре всички да измрем демократично в катастрофи отколкото да караме самолети с недемократични части от времето на СССР. Колкото по-далече от Русия, толкова по близо до цивилизацията.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами това е много гадно пожелание . НА СЧУПЕНИ САМОЛЕТИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕТИ ... защото ще има още загинали пилоти и още почернени семейства ... това ли е целта . Не е ли по-добре да се увеличат проверките на самолетите преди полет и да бъдат по-подробни а при всяка забелязана повреда да се анулира полета .... а не да се лети на всяка цена . Ко толкова? Едни съболезнования и оцелелите пилоти - отново във въздуха на счупените самолети ..... НЕ Е ПРАВИЛНО. Спрете се с тия глупости.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ли ще дойдат новите 50 годишни самолети Фейк-16 Block 70 вх. В ап. 62, тогава какво чудо ще е майко мила
30
10
 
14
 
! Отговори
F-16 преди 2 години
Един летатлен час на Миг-29 струва по малко от хиляда лева, на F-16 струва 14 хил лева. Освен това F-16 не може да лети на нашите летища, трябва да се преустроят което ще струва милиони. F-16 е остарял, тромав и каптизен самолет който изисква спецални условия, вече дори американците не го използват и са го махнали от въоръжение.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23Аз наскоро направих 5к лицеви никой не се и учуди.