Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети

Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво, пита тя
12 юни 2021 10:47, Елка Василева
399
Жената на загиналия летец към колегите му: Не спирайте да летите, макар и на счупени самолети
Снимка: Facebook

Вдовицата на загиналия летец от „Граф Игнатиево“ майор Владимир Терзиев разтърси социалните мрежи с нов пост. Предишният бе отправен към загубения съпруг, а сега тя отправя критики за състоянието във ВВС. Ето пълния текст на публикацията й:

Още по темата

„Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина. Този човек, точно този заслужаваше друг край. Кураж и на всички колеги на Терзо - не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото "Това сте вие!" - безстрашните мъже на честта. До идването на новите "самолети на хартия" има още много дълго време. Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво? Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам - какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото. Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническия). А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев. Има доста какво да се желае от управлението на страната ни, а това е една наистина богата страна. Призивът ми към всички българи е - бъдете разумни и не спирайте да изисквате - първо от себе си, после от останалите и най-вече от управляващите, всички ние в земния ни път служим един на друг. Този човек беше перфектен във всичко. Дори случилото се да е пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
fake news. rradev e likvidiral vajen svidetel ot obvineniata na bg prokuraturata za rradevi korupcionni praktiki v vevese, bg armia.
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците много отдава не произвеждат части за Миг 29.Продават ни части от огромните запаси на СССР,който напрактика са им без пари.Миг като самолетостроител са на доизживяване след Миг 29 няма нищо.
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сделката с Ф-16 беше обикновен рекет, но не сполучи.ГЕРБ утече в канала.
25
4
 
10
 
! Отговори
Българ преди 2 години
Кви учения правим с 5 самолета? Човека замина от една глупост, безмислени учения! Това не ние СССР с 300 самолета за да има за какво да правим учения ;)
24
0
 
5
 
! Отговори
Новите технологии преди 2 години
Това е било сблъсък с НЛО, боен самолет не може да падне така!
23
6
 
12
 
! Отговори
F-16 преди 2 години
F-16 няма да има. По договор първите два трябва да дойдат не по-късно от 24 месеца след подписване на договора - тоест на 11 юли следващия месец. Но няма да видим никакви самолети.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22Значи като започнаха ревизия на управлението на гърбавите нададохте рев, че било реваншизъм, а сега когато стана авария и ревете, че новите дето са от 2 седмици виновни, а тия от последните 12 години не били виновни. Ето за това се правят ревизии герберуга, за да може като стане инцидент да се докаже, че той е подводен камък заложен от комунистите от герб! Тръгнал той да обвинява правителство на 2 седмици за 12 години кражби на любимата му тиква и комунистите му!
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж учение на нато,а карат руски самолети.Що така,бе дрогаре американце.Многу сте стиснати да ви...
20
14
 
7
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
По добре модерни американски 50 годишни самолети на хартия, отколкото тоталитарни руски изтребители.
19
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един летателен час на Миг 29 струва 50000 лв.Един летателен час на Ф16 14000 лв.Значи с новите самолети със същият бюзжет ще летят три пъти повече.Другото е руска пропаганда за да им плащаме нерално скъпите ремонти и да нямаме боеспособна авиация.
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буци и Шкембе патриуци нали дадоха 3 млрд.за хартиени самолети.Ако беше летял на тях,щеше да е жив.
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, не може само дебели заплати. Професията на летеца-изтребител крие рискове, затова са парите.
16
5
 
3
 
! Отговори
Ninja преди 2 години
Братле, ходи да копаеш на нивата, че от самолети не разбираш.Като цяло и на нивата няма да се справиш!
15
1
 
22
 
! Отговори
Тина преди 2 години
Съболезнования за съпруга ви!Да почива в мир!Госпожо, не се забърквайте в мръсните политически игри,не ви прави чест,не разрешавайте,да бъдете употребявана
14
3
 
5
 
! Отговори
кой разбрал-разбрал преди 2 години
В думите и има ирония,макар и с болка.
13
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даа трепайте се на руските допотобни пародии на ф-15. Мисля че миг 29 е замислен като нескопосано менте на ф-15 нещо като конкорд и ту144. Тая наистина не е много умна.Един пилот е много скъпо нещо той се обучава дълги години и още много годинибтрупа опит.А миг 29 е един допотопен вече самолет със никава бойна мощ.На практика е способен да свали транспортен санолет пътнически самолет и да се разбие някъде като утрепа пилотът.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми права е жената, мен са ме юркали да правя 200 лицеви, направих ги, гледаха като извънземни :)) Гола вода са военните в момента :)
11
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видимите резултати от 12 годишното некадърно, корумпирано управление на дерибея от Банкя.Летците ни са нямали достатъчно летателни часове и почти не са летяли заради онова да може да пълни шкафчетата.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да е офейкал в Русия?
9
8
 
21
 
! Отговори
Важно преди 2 години
Тролчета, ако не сте разбрали, ГЕРБ ги няма вече. На бунището на историята са.