Питане в Helpbook: С какво сме ваксинирани? Искахме Модерна, в РЗИ се водим с Пфайзер

И още от платформата - агресивни кучета, силна музика и веселба до късно
26 юни 2021 19:32, Анисия Иванова
37
Питане в Helpbook: С какво сме ваксинирани? Искахме Модерна, в РЗИ се водим с Пфайзер
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Любопитен, но и притеснителен казус пристигна преди дни в платформата на Helpbook.info. Наш потребител се обръща с редица въпроси към Министерство на здравеопазването, относно поставяне на ваксина:

„На 20.06 решихме да си направим ваксина срещу КОВИД 19. Отидохме към 11.00 часа в подвижния пункт на Терминал 1, Аерогара София. Подписахме информирано съгласие и посочихме, че желаем ваксина на Модерна. Преди поставянето на ваксината медицинското лице ни попита: "Поставяме Модерна?"
Отговорихме положително. Ваксините ни бяха поставени. Получихме картончета с необходимите данни и с надпис COVID-19 Vaccine Moderna. Направи ни впечатление, че на единия от нас имаше един номер от ваксината FC 8796, а на другия - съответно друг номер 3002546. Днес съпругата ми е звъннала в РЗИ София и се оказва, че в системата сме регистрирани, че сме ваксинирани с Пфайзер.

Моля да отговорите, реално с какво сме ваксинирани? Как трябва да се процедира нататък? Възможно ли е да се смесват различни ваксини? Най-важното - имали опасност за здравето ни“?

За нападение от домашно куче ни сигнализира друг наш потребител. Животното редовно е разхождано без повод и намордник, като често напада други животни и хора. Въпреки редицата направени забележки, собственикът му категорично неглижира поведението на домашния си любимец.

Безстопанствени кучета, обитаващи ромско гето, постоянно тормозят живущите и преминаващите в район Сердика. Лаят, виенето и агресията са непрестанни и е само въпрос на време да се стигне до нападения и съответните последствия.

В същия район системно се заформят веселби, придружени със силна музика и викове, без оглед на регламентираните часове за отдих и почивка. Молбата е за спешна проверка и предприемане на действия редовното и безотговорно несъобразяване с живущите в квартала да бъде прекратено.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
горещите телефони на Министерство на здравеопазването не работят.Просто никой не вдига.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм този който не знае с какво ни ваксинираха.До мамента резултата е - нула.Никаква реакция
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно е че преди Ковид хората мряха на входовете на болници и на държавата не и пукаше. А сега изведнъж насърчава за ваксинация? Да се спре лечението по здравна каса на всички ваксинирани! Те са си доброволни опитни мишки
26
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има хора които във фантазиите си са екстремисти. Тенденциозно пишат наукообразни измислици за да смущават спокойствието на останалите. Психопати заблуждаващи хората че някой иска да ги убие. И лековерните се повлияват. Никой не иска да убива никого чрез ваксина! Лековерните да излязат от състоянието си! Смутителите на здравната политика да бъдат преследвани по надлежен ред.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да разберете какво точно ви ръгат. То че има някакъв етикет не означава, че това не е някаква тайнствена отвара от фе...калии.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набоцани сте с ментета. Просто са ви отчели като ваксинирани, без да сте такива. На ваше място няма да се осмеля да махна маските. Даже ще се обвия с допълнителен шал в най-свирепата жега, за да има още една преграда между мен и злобния вирус.
23
2
 
5
 
! Отговори
ко значение преди 2 години
Не разбирам тия с ваксината ко съ тюхкат? Те всички са еднакви, каквото и да си бият все тая. Според новите "конспирации" наночастиците могат да предизвикат левкимия или лимфом в рамките от 6 месеца до 3 години. Такива симтоми са наблюдавани при опитите с животни с иРНК ваксини които са разработвани срещу САРС-КОВ-1.
22
0
 
3
 
! Отговори
Мона преди 2 години
Първият номер, който сте посочил е най-вероятно на ваксина на компанията Файзер.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сложете си по една ваксина, време е да се мре, действайте
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво има във ваксините? Един Господ знае! Предположение - Нанотехнология, генно модифицирани организми, люцифераза, хидрогел.
19
0
 
13
 
! Отговори
Додо преди 2 години
"Искаме ваксиниии" ... крещи с всичка сила абсолютно никой нормален човек! Сега по същество - без значение с коя отрова се е напълнил човек - резултата е същия! 'Ваксинираните', при които са минали 2 седмици след втората не-ваксина, вече са попрескочили първоначалния риск от съдове инциденти! Да се молят да нямат вторични, защото на този етап нищо не е изключено. Напротив...
18
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aре стига рИвахъе е тоз хелпбук, няма кой да ви помогне. Аман от кисели софиянски гъъъзари И мен ме изгониха от болницата щото съм съм бил с ковид ама съм нямал симптоми... Да не ривъ по сайтовете
17
6
 
20
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Никак не е случайно, че CEO-то на Файзер Алберт Бурла, чийто тъст е самият Бил Гейтс не иска да се ваксинира със собствените си болемачи... Човека много добре знае, че ваксината му за нищо не става даже за *** за зеле...
16
6
 
16
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Хахахах може да питат арменския поп ахахах пръснах се от смех малоуумници
15
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък все едно има значение с какво са ваксинирани. Една и съща бoза е.
14
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз за това ще изчакам 70 процента от масите да се ваксинират и тогава, може би евентуално ще преценя дали да се жертвам.Но не и сигурно дали въобще ще се ваксинирам.
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да е пожелание не могат да ме накарат по никакъв начин
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поемаш ваксината от мобилен пункт в храстите край пътя!!??Безплатно. Ще платят при втората доза!
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако сте имали температура и главоболие, значи е било астра з. Ако само ви е боляло мястото на убождане, значи файзер или Модерна. Но не е редно едно да казват, друго да пишат.
10
10
 
27
 
! Отговори
Hzhsh преди 2 години
Много хора се решиха да бъдат опитни зайчета и се смятат за някакви свръх умни спрямо тези, които не искат да бъдат част от експериментална схема.