Зам.-министър на правосъдието: Обществените поръчки са проблем

Според Мария Павлова е занижен контролът върху парите от бюджета
8
Зам.-министър на правосъдието: Обществените поръчки са проблем
Снимка: БГНЕС

Най-голям проблем са обществените поръчки, главно свързани с местата за лишаване от свобода. Това каза Мария Павлова, заместник-министър на правосъдието и бивш правосъден министър в първото служебно правителство на президента Румен Радев, пред БНР.

Павлова посочи, че това се отнася за ресорите, за които отговаря.

Четири поръчки са дадени на Държавната финансова инспекция. Към момента те са проверени от вътрешния одит на Министерството на правосъдието, който е констатирал дребни административни нарушения и е дал препоръки, уточни Мария Павлова.  

Като програмен ръководител по Норвежкия механизъм Мария Павлова коментира, че има разлика в контрола за разходване на средствата, които идват отвън и върху парите, които идват от държавния бюджет.

По думите й за съжаление там контролът е занижен.

Държавното предприятие "Затворно дело" с решение на Министерския съвет от март тази година ще бъде преструктурирано в еднолично акционерно дружество със 100% държавно участие, обясни още Мария Павлова. Това по думите ѝ ще доведе до "много бързото му ликвидиране, тъй като няма да е конкурентноспособно с оглед много специфичния му предмет на дейност".

Относно условията в затворите Павлова отбеляза, че Софийският централен затвор не е единственият проблематичен, затворът в Пловдив също е пренаселен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4 Край ::: Най-ниската цена ти гарантира и най-лошо качество на резултата от обществената поръчка. По принцип цялата философия на обществените поръчки е сбъркана и резултатът е пилеене на държавни средства. Основният критерий трябва да е ефективност на вложените средства, в някакви рамки, както за средствата, така и за резултата.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи мутрите искат да приватизират и затворите.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реални мъченияКои са тези хора бре?
5
2
 
2
 
! Отговори
НикогаВечеСДС-Чума преди 2 години
Оправете килиите за Цвъки(Молитвата),за Асфалт паша,за Пейовски и заПетю Евровпейовски и за Каскета,за да се чувстват комфортно,когато им дойде времето за настаняване
4
2
 
2
 
! Отговори
Край преди 2 години
При обществените поръчки навсякъде ви бръснат на сухо. Не трябвало критерии да е най-ниска цена. Критерия ВИНАГИ трябва да е най-ниска цена. Описва държавата точно какво иска /не най-евтиното/ и после който и го дада на най-ниска цена - той е човека.Ама нищо де...
3
1
 
1
 
! Отговори
Пропадняци преди 2 години
Има една мега проста забрана за оценка пълнотата и начина на представяне на информацията в офертите в чл. 33 от Правилника за прилагане на ЗОП. Да оценяваш начина на представяне на информацията е като да си купуваш кола в зависимост от пълнотата на инструкциите по експлоатация - само корумпираните мозъци в клинична смърт могат да решат, че това по някакъв начин допринася за качественото изпълнение на поръчките. И въпреки всичко, и пропадналата ЕК не обръща на това внимание.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е ако не за друго, Бойко трябваше поне за старините си да се погрижи. Как може така, при бай Ставри е пренаселено, а Бойко ще иска единична килия със собствен санитарен възел а не само кофа! Все друг трябва да мисли за него!
1
2
 
3
 
! Отговори
Реални мъчения преди 2 години
В България Перник се изтезават хора с методи на инквизицията от 17-ти век!За какво правосъдие говорите щом Гешев поръчва тероризъм срещу неудобни!?