ВКП: Падналият МиГ-29 не е имал неизправности преди полета

Проведени са разпити и са назначени експертизи
1 юли 2021 12:52, Елка Василева
91
ВКП: Падналият МиГ-29 не е имал неизправности преди полета
Снимка: архив, БГНЕС

Върховната касационна прокуратура /ВКП/ взе на специален надзор образуваното от Военно-окръжната прокуратура в Сливен досъдебно производство във връзка с инцидента с военен самолет МиГ-29 край Шабла на 9 юни, при който загина пилотът на самолета майор Валентин Терзиев. Това съобщиха от прокуратурата.

Към момента са разпитани всички участници в ръководството на полета от кулите в Шабла и Балчик, пилотите от самолета, пуснал мишената, и техници.

Още по темата

Изяснено е било, че преди полета е извършен тест на техническото състояние на самолета, при който не е установена неизправност.

Иззети са били радарните картини от кулите в Шабла, Балчик, Щъркелово, от Базата за командване, управление и наблюдение и Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация", аудиозаписи на разговорите между кулата в Шабла и пилота, и кулите в Шабла и Балчик, документи относно техническото състояние на самолета, видеозаписи и др.

Назначени са експертизи на откритите при огледите материали за наличие на следи от взрив, горене, механични въздействия или за наличието на други следи върху тях. Разследването по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И накрая сигурно и самолета няма данни да е паднал или да е бил свален. Въобще нищо не се е случило!
2
9
 
6
 
! Отговори
АМИ , ПРОСТО Е... преди 2 години
РУСНАЦИТЕ ЩЕ ЧЕТАТ В ЧЕРНАТА КУТИЯ ---КАКТО ДЯВОЛА ЧЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТО....ХА,ХА,ХААА... И ТОВА И ЩЕ НАПИШАТ!......ТОВА ОПРЕДЕЛЕНО Е ПОДИГРАВКА С ПАМЕТТА НА м. ТЕРЗИЕВ И СЪС СЪЮЗНИЦИТЕ НИ В НАТО...А , ПОСЛЕ ЩЕ ИСКАТЕ ПАРИ ОТ ЕС, ЗА "ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ"..ХА,ХА,ХАААААААА......Е ,..КАК ЩЕ СТАНЕ ТАЯ..??!!!!
1
11
 
9
 
! Отговори
Прогноза преди 2 години
След като руснаците източат цялата информация от черанта кутия, ще ни "предложат" вариант за това какво е станало, включващ недопускането им, че конструктивен или технически проблем по самолета може да е причината, след което ще "предположат", че те нямат нищо общо с инцидента, който е предизвикал "падането". Дали ще има опит за обвинения към натовски действия е нещо, което ще се реши между продажните ни генерали и Кремъл.