Рокада в "Пирогов", смениха проф. Балтов след проверка

Тя установила нарушения за над 1 млн. лв.
Обновена: 14 юли 2021 17:31 | 14 юли 2021 17:30, Веселина Йорданова
161
Рокада в "Пирогов", смениха проф. Балтов след проверка
Проф. Балтов. Снимка: БГНЕС

Здравният министър е уволнил шефа на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов заради нарушения, става ясно от прессъобщение на здравното министерство.

На поста е назначен проф. Иван Поромански.

Днес управителят на Националната здравноосигурителна каса предостави на министъра на здравеопазването резултатите от извършената проверка на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД. С няколко протокола за неоснователно получени суми са установени нарушения в размер на общо над 1 млн. лв.

Това представлява тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор на лечебното заведение се прекратява с днешна дата, пише в съобщението.

Новият директор проф. Иван Поромански е началник Клиника по гнойно-септична хирургия на болницата.

Проф. Поромански е завършил Медицински университет - София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
10
 
! Отговори
ТъпКатоБоко преди 2 години
Дали няма да почне работа в Магистрали АД, мухахах. Шеф на борда
81
4
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен73 "Този" не е полицай, значи, че да има белезници за слагане! Но на *** БСП това не му прави никакво впечатление! Браво, браво! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА с всички техни лъжи и манипулации! Да живее истината!
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възстановили са го щото е по бащинство. Съдът няма, кво друго да отсъди.
79
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!Един лиз ач и вреден за медицината по-малко.Има светлина
78
5
 
15
 
! Отговори
до 62 преди 2 години
Много си прав, Пирогов изнесе Ковид вълните на плещите си, всичко се правише за пациента, отиваш регистрираш се и за 1 час, безплатни изследвания и скенер, това го няма никъде. 11 отделения за Ковид къде отвориха, къде лекуваха 200+ човека когато беше пика, никъде, само в Пирогов
77
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да премахнат и научната титла на тоя убиец и крадец!
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 74 Съда от 30 години е на БСП и ДПС. Знам това от лечен, и горчив опит. Но, не променя факта, че съда е този, който накрая решава дали едно уволнение е законно, или не.
75
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислете с главите си!При откраднат милион с доказателства, няма просто уволнение. Идват качулатите нинджи, белезници, всичката документация под запор и пр.Това са счетоводни спорове кое към каква пътека да се отнесе, и най вече вменения на "пирогов" обществено значима болница която извършва огромно количество животоспасяващи манипулации на неосигурени лица, които няма право да откаже по този критерии повечето директори са в нарушение спрямо касата, но иначе са подсъдими. Такива апаратни игри
74
2
 
3
 
! Отговори
Автомагистрали преди 2 години
Важното е , че новата маркировка е - ок , балтов ще потвьрдиКазал ли е нещо как е лекарският кабинет в дружеството
73
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно този е пример за случйнк в Пирогов! Когато болниците бяха претъпкани със заразени от Нещото, този и ботокса бяха в ролите на куфари в жипката и като такива "инспектираха" магистрали...
72
10
 
7
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Крайно време беше и тази нощница да си върви. Цяла година и половина тормозеха народа с вируси и ваксинации и сега даже продължават. Изобщто не трябва да им се дава трибуна нито по телевизия, нито по вестници.Похарчените грешни милиони за неизвестно как деистващи ваксини и некоректни тестове можеха да се вложат в здравопазването за наистина важни и неотложни неща и не само там.
71
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Днес съда е възстановил на работа шефа ва МВР в Пловдив, който беше изчегъртан от рашковия. Злобата, лъжите не са доказателства.."...................... Само че те не са го възстановили поради липса на доказателства, мотивите на "съда" са че имал деца и нямало да можел да ги издържа без работа. Само корумпираният съд на Тикволенд е способен на това.
70
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този връзваше с белезници пребитите деца от Протеста, лъжеше пред журналистите, че няма такива в Пирогов и не пускаше майките им да ги видят.Не само уволнен, а трябва да бъде съден тая мръ сна г ад!
69
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закъсняха много с това уволнение. Всички от мутромедицинската хунта трябва да отговарят за това, че в продължение на повече от година всяваха от екраните на проправителствените медии паника, шок и ужас сред българските граждани и разклатиха психическото здраве на много хора. Балтов бе слуга на сикаджийската мутра и обикаляше с него да наблюдава каква е маркировката по псевдомагистралите, вместо да си гледа работа в болницата.
68
14
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
И НАРОДА ИЗХВЪРЛИ ЛИЗЛЬОВЦИТЕ ОТ ЖИПКАТА НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ !!!
67
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниран ли е Балтов?
66
4
 
14
 
! Отговори
do 59 преди 2 години
Никакви легенди от този сорт не се носят за него, страхотен специалист и диагностик е, то вие си мислите че с едно стъпване в Пирогов знаете всичко.
65
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чистката на хунтата продължава с пълна сила." Браво" на Чорапа!
64
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърът , ако и толкова велик лекар щеше да е сред болните,а не в мръсната политика. С това ще го запомним. С изгонването на кадърните лекари.
63
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия си мислеше, че Жипката ще го пази доживот