Рокада в "Пирогов", смениха проф. Балтов след проверка

Тя установила нарушения за над 1 млн. лв.
Обновена: 14 юли 2021 17:31 | 14 юли 2021 17:30, Веселина Йорданова
161
Рокада в "Пирогов", смениха проф. Балтов след проверка
Проф. Балтов. Снимка: БГНЕС

Здравният министър е уволнил шефа на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов заради нарушения, става ясно от прессъобщение на здравното министерство.

На поста е назначен проф. Иван Поромански.

Днес управителят на Националната здравноосигурителна каса предостави на министъра на здравеопазването резултатите от извършената проверка на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД. С няколко протокола за неоснователно получени суми са установени нарушения в размер на общо над 1 млн. лв.

Това представлява тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор на лечебното заведение се прекратява с днешна дата, пише в съобщението.

Новият директор проф. Иван Поромански е началник Клиника по гнойно-септична хирургия на болницата.

Проф. Поромански е завършил Медицински университет - София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да го затворите при Бай Ставри да чуе неговата маркировка как бучи.
121
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да го съдят този наглец,и да си поеме последствията за действията? В БГ никога никой ,който трябва да е в затвора не е. Как искаме да имаме нормална държава,здрава атмосфера в обществото и да вървим напред така?
120
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредното опровержение на ИТН, че дипломата има значение! Не няма! Само моралът и действията имат! Ако правиш добро, то не остава незабелязано, но ако правиш и лошо покрай доброто, тежко ти! Дипломата няма да те спаси, нито те прави професионалист!
119
6
 
7
 
! Отговори
Селю преди 2 години
Правилата се определят уж съвместно между НЗОК и Лекарите, но под диктовката на лекарите!Щом са ги определили такива са длъжни да ги спазват инак в криза и война най-лесно се краде народна пара !
118
14
 
14
 
! Отговори
738292 преди 2 години
Започва все повече да ми харесва новото правителство.
117
4
 
9
 
! Отговори
допълнение към 121 преди 2 години
неосигурените също не заплащаха и стотинка
116
4
 
7
 
! Отговори
до 113 ДИАНА преди 2 години
Аз съм 107 и сте права, наистина ми е болно, че хората си мислят че ощетяваме тях, пак казвам ЛЕКУВАМЕ ХОРА НЕ ЦИФРИТЕ В КАСАТА, лошата система която е направена се бори с вратички за да може здравеопазването да бъде достъпно за всеки. На ден преглеждахме по 120 човека с Covid, правихме всички изследвания, скенер, пкк, биохимия, феритин, Д-димер, PCR и преглед за 0стотинки и 0лева. Прибирах се и не знаех къде се намирам. Тези 120 човека в спешното бяха всеки ден за 30 дни, ако заплащаха е 1,2млн
115
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страхотен некадърник и наглец.
114
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво гласи закона при кражби в милиони? Само едно отстранаване ли? Та дори няма конфискация на имуществото/откраднатото, а какво остава за пандела
113
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме вълнуват политическите злободневия, но всички, замесени в извращенията спрямо обществото под благововидния повод "ковид", трябва да си платят. Балтов, марш при Оскърбен Тошо, чакайте Мутафчийски.
112
8
 
6
 
! Отговори
До 115 преди 2 години
С като е толкова учен и професор достойнство няма ли?Защо се кланя на един от ост и нагъл крадец?
111
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Докато хората умираха пред болниците, тоя се возеше на джипката и слушаше как бучи маркировката...Позор!
110
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам, що за празни хора разсъждават за специалист, през политическата му ориентация.Балтов е професор, т.е. научен човек, част от академичната общност, и чак след това има политическа ориентация.Такъв няма да плюе на науката заради политически пристрастия.Обратното мислене е характерно за индивиди без водещо себеутвърждаване. Не състояли се в никаква област, но с претенции, основно като манипулатори. Днес с един фокус утре с друг, хлъзгави вечно готови за мръсни поръчки.
109
3
 
7
 
! Отговори
до 106 преди 2 години
Колега, вече предприемаме други мерки на работа, хората никога няма да видят доброто в теб или в мен или в друг колега, не виждат че проблема не е в болничната помощ а в касата и МЗ, направили са правила, сложили са ти 10 дни пътека за КОВИД, приемаш и трябва да изпишеш на 10 ден защото толкова покрива консоматива, след това като приемеш по друга пътека защото пациента е с персистиращи симптоми е "фалшива хоспитализация', ай сиктир, след 10-ти ден всичко се начислява на пациента както в света
108
3
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен107 Аз мисля, че лекарите у нас са народни спасители във всякакъв смисъл! БСПто направиха лоша здравна система у нас и после изкарват лекарите виновни, разбира се! Всичко е лошо у нас, защото е следствие на прехода на БСП! Сега БСП са сложили в програмата си връщане към безплатното лечение и си подготвят терена - да не би някой да каже, че системата им е калпава, а не платеното лечение!ЗАщото на много БСПари не им хареса заплащането им да зависи от работата им в здравеопазването
107
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе защо като си отиде Шайката с нея си отиде и вирОса?И колко пачки направиха покрай него?
106
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хунтата уволнява, а т'ъпаците тук получават opгазъм... Ха-ха-ха. О свещена пpocтота...
105
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е тия рев. Нормално е след като ГЕРБ си отиват с тях да си отидат и лаке ите им.
104
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 1 милион и само разжалване?! Едно време за икономически престъпления за много по-малки суми осъждаха по над 10 години.
103
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ощетяваме касата за да не ощетим лично пациента, това не го разбрахте за толкова години, няма безплатен хляб иначе, приемам по някаква измислена пътека за да мога да си назнача куп изследвания за пациента не за мен, скенер безплатен в света няма, лабораториите не работят безплатно също, ако не е така всичко ще трябва да се заплаща от джоба на пациента, като видя някоя баба едвам връзва двата края я приемам за да може да не заплаща нищо. Ние лекуваме хората, не цифрите в касата.