Рокада в "Пирогов", смениха проф. Балтов след проверка

Тя установила нарушения за над 1 млн. лв.
Обновена: 14 юли 2021 17:31 | 14 юли 2021 17:30, Веселина Йорданова
161
Рокада в "Пирогов", смениха проф. Балтов след проверка
Проф. Балтов. Снимка: БГНЕС

Здравният министър е уволнил шефа на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов заради нарушения, става ясно от прессъобщение на здравното министерство.

На поста е назначен проф. Иван Поромански.

Днес управителят на Националната здравноосигурителна каса предостави на министъра на здравеопазването резултатите от извършената проверка на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД. С няколко протокола за неоснователно получени суми са установени нарушения в размер на общо над 1 млн. лв.

Това представлява тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор на лечебното заведение се прекратява с днешна дата, пише в съобщението.

Новият директор проф. Иван Поромански е началник Клиника по гнойно-септична хирургия на болницата.

Проф. Поромански е завършил Медицински университет - София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чегъртат, чегъртат, ама и това не могат да направят като хората, защото няма доказателства за кражби и измами. Днес съда е възстановил на работа шефа ва МВР в Пловдив, който беше изчегъртан от рашковия. Злобата, лъжите не са доказателства... Къде са уж подслушваните? А, уж острова на Баце в Гърция? А, уж изядения от Баце? Балона за къщата в Барселона, уж на Баце, се спука според Испанските съд и прокуратура. Нещастни изчегъртвачи, вече не сме в СИВ и република на СССР.
61
12
 
9
 
! Отговори
БайМихал преди 2 години
Чагърк, чагърк, чагърк...Дойде реда и на ***, дето връзваше с белезници битите деца от протеста за таблите на леглата в Пирогов. Дето вместо да лекува, галеше баджака на Тулупа в джипката. Ама трябва бързо производство пред Военния трибунал и да го пращат да копае тунела под Шипка за 20 години
60
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде крийте ги и тоя под полата на Фандъкова.Да му на ери някаква службичка там ама с тлъста заплата. Кати на другия тиквен лакей - Бай Шиле
59
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантарджиев,Балтов, Мутафчийски изнесоха на плещите си Ковид. Сега ги разчиствате. На всички е ясно по каква причина. Честните хора изхвърляте, защото не сте съгласни с тях. Ще дойде и за вас Видовден.
58
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чегърт, чегърт.
57
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, крайно време беше!
56
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля?!?!Какъв специалист е Балтов - абсолютен некадърник.Ама ти явно никога не си стъпвал в Пирогов.Легенди се носят за некадърността му.
55
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фандъчката сега и за него трябва да мисли някаква службица. Консултант по нещо си... Току така верните изтривалки не бива да се оставят на улицата, че знае ли се, някой ден могат пак да потрябват
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама как така отстраниха и Край ? далавери за Милиони кой ще връща ? пак ли ние данъкоплатците ? - Нема такава държава на Земята .Конфискация на всичко движимо и недвижимо -банкови сметки у нас и в чужбина
53
5
 
5
 
! Отговори
До 53 преди 2 години
Асене, Балтов, ти ли си бе?
52
10
 
11
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Този натегач (Балтов) трябваше да бъде първият изчегъртан. И на него му дойде реда.
51
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не бе, гербавите "специалисти" са недосегаеми. Те са над закона. Голяма работа че бил откраднал някакъв милион
50
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново мръсни номера. Не знам какво трябва да ти е отрязано в мозъка, за да не може да разпознаеш качествен човек от некачествен.А най жалкото е когато, вторите отмъщават на качествените.Балтов е от качествените, министъра не е.Толкоз по темата.А съд няма да има, защото престъпление не се доказва по медии.
49
3
 
13
 
! Отговори
руски изтривалки преди 2 години
скоро изчегъртването ще почне в обрана посока,това дето трябваше да стане 89 ще стане сега
48
13
 
12
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Хайде стига плач. Балтов е професор, колкото Тиквата е генерал.Некадърник издигнат по партийна линия по единствен критерий - вярност към Вожда. Осакатил е стотици хора докато оперираше
47
5
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен43 Нали тях ще ги осъдят ако почнат да се съдят! Но струва ми се, че доста от незаконно уволнените от неправоспособно правителство ще се обърнат към съда, когато видят, ще това служебно правителство се превърне в редовно...Ще видим! Натиска сигурно ще се усили! Това си е реален преврат с каквито и *** методи да се осъществява...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45 Защо? Защото те е яд, че не си успял да откраднеш 1 милион? По твоята логика рашков, с имоти за милиарди, трябваше отдавна да е обесен на площада, ама вместо това...
45
11
 
18
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Срамота , уволнения фелдшер от болницата в Кюстендил , в момента служебен министър на здравеопазването , без съд и присъда уволнява шефа на "Пирогов" проф. Балтов! Още повече че е спасен и лекуван отвируса в същата болница и за "благодарност" прави това! Но каквото и да прави края на хунтата на Радев идва и той заедно със всички ще си отиде безслано , както и дойде с помощта на КГБ и ген. Решетников!
44
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов е пожизнен началник и съдът ще го върне.
43
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Злобни некадърници сте всички, които плюете по хора доказали се като професионалисти.Не знам, и не твърдя, че проф. Балтов не е виновен, но това трябва да се докаже и съда е този, който следва да отсъди верен, или не верен е протокола съставен от проверяващите, т.е. наистина ли липсват пари, или некадърните или "удобните" проверяващи се опитват да съсипят репутацията на един професор. Очаквам това решение и тази проверка да бъдат дадени на съд от проф. Балтов.