Отново протест на "Пирогов", заговори се за масово напускане

Настояват Здравната каса да изчисти името на спешната болница
126

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

И днес лекари и пациенти на Центъра за спешна медицинска помощ „Пирогов“ излязоха на протест в подкрепа на уволнения директор проф. Асен Балтов. Те поискаха оставката на здравния министър Стойчо Кацаров и управителя на Здравната каса проф. Петко Салчев.
Още по темата

Протестиращите медици блокираха за кратко булевард „Цар Борис III“.

Лекарите от Клиниката по вътрешни болести на „Пирогов“ заплашват да напуснат здравното заведение в знак на протест. Те настояват Здравната каса да изчисти името на спешната болница след  доклада за източени клинични пътеки и отстраняването на директора проф. Асен Балтов.

Разговори за масово напускане са водени в клиниката по вътрешни болести на „Пирогов", заяви д-р Камен Данов, началник на отделението по гастроентерология.

„Всички сме толкова обидени, че започва дори да се говори за едно масово напускане на държавата изцяло. Сутринта чух колегите от вътрешната клиника да заявяват, че се иска господин Кацаров и господин Салчев да дойдат да работят тук и да въртят цялата вътрешна клиника, а те могат всичките да си тръгнат, това казаха пред нас“, посочит ой.

Обидата си изрази и консултантът на клиниката по неврохирургия проф. Стефан Габровски.

„И възмутен съм и от това, което беше казано: „И да почерпим ли сега „Пирогов“ с един милион?!“. Но съм сигурен, че нито министърът, нито Здравната каса знаят колко лекари загинаха, сестри и санитари“, каза той.

Протестиращите за кратко блокираха движението по булевард „Цар Борис III". Днешният протест премина под звуците на песента „Джерусалема“, която стана символ на всички медици, които се борят с пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: протестПирогов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
почнаха бунтове срещу режима. примката се стяга около вратлето на фигуранта
30
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може без тях, така е...Но стига сме се плашили с напускане. Защо трябва да си затваряме за всяко нещо очите, защото някой ще напуска. По време на пандемията се видя, че ние лекари нямаме. Защо 9 човека са обслужвали ковид болните. Къде са медиците? Защо напускат страната?
29
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Бойко чакалите в бели престилки са това.Марш беее калинкииии!!!!Свикнали да точат касата,а ние балъците да им я пълним!Из чез вай те!!!!!
28
11
 
8
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Доказа се че законите в България не се спазват , но от друга страна лекарите са ПРИНУДЕНИ , заради КАЛПАВИТЕ ЗАКОНИ В ЗДРАВНАТА СИСТЕМА ДА ГИ НАРУШАВАТ !ГЕРБ защо не реформираха здравната система , или пак някой им бил виновен , нали бяха МНОЗИНСТВО , АМА САМО ЗА КРАДЕНЕ !За 13г., Борисов не каза нищо СЪЩЕСТВЕНО , и сега го виждаме какви ги ръси , *** , ОГРАНИЧЕН , ПРИМИТИВЕН , ИЗТРЕЩЯЛ !Може ли да излага България пред света , с този нашумял КОЛАЖ , да се подиграва с герои ?
27
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запънали са се, добре.Я министъра дисциплинарно да ги освободи и да хващат пътя!!!!
26
13
 
15
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Прав ви път!
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тъй де Къде има чакащи за работа лекари, санитари, сестри и лаборанти? Може би в Бусманци, в лагера за мигранти, или във Факултето?
24
14
 
10
 
! Отговори
Тошко Петков преди 2 години
И това са хора които, мислят и се грижат за народа си !?!?!? жалко !!!
23
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това са гербаджийски лекари,измамите им излязоха наяве и сега са чудят как да замажат полажението
22
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се махат. Има съд.
21
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите калинки се мислят за недосегаеми. Само се чудят какъв рекет да приложат. Сега пък заплашват с напускане. Те като че са от друга планета и нямат нужда от лекарска помощ или близките им. Марш обратно на работа.
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки има право на избор.каквото и да се говори, това е дългогодишна практика с диагнозите. Министъра приемаме, че лъже. Нали при направената проверка са констатирани още 400 човека. Не искат никой да си върши работата и те да си правят каквото искат. Мой колега след мач и с рана на главата, но нещо не по негова вина е имал проблем с осигуровките, са го държали докато близки дойдат и му платят процедурата. Направо не е за вярване. И ако ги питаш, ще кажат, че не е вярно.
19
9
 
16
 
! Отговори
хух преди 2 години
последните двве ходения на роднини в това болнично заведение ми струваха 8000 лв., без да броя раздадените пликчета. Така че по-добре да се махат. Гледат те като банкнота, а не като човешко същество. Мерси, но такива лекари не ми трябват.
18
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички пишещи по-долу пожелавам скорошна нужда от тези, които плюете, и спешна нужда от специалистите в Пирогов... Тогава друга песен ще запеете, дори когато ви плащат да тролите. Или сте привърженици САМО на частни болници, където нормален човек не може да припари? Знаете ли, че операция на простата в Хил клиник струва 9 000 лв? Колко от вас могат да си го позволят? Като изчегъртата Пирогов и другите държавни болници това ни очаква....
17
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да го закрият тоя Пирогов,че само проблеми създава тази останка от соца.
16
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ги сменят всички барабар с директора - там има макс 2-3 свестни лекари ,другото е леш -корумпирани дъртляци некадърници и орда от простакели сестри и чистачки - вижте им мутрите "интелигентни" !
15
10
 
18
 
! Отговори
Селянин преди 2 години
Да напускат! С тях и без тях - все същото! Даже ще спестим милиони левове, хвърлени на вятъра! Това не са лекари, а пладнешки айдуци!
14
6
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
30 години пирогов се използва за политически цели стоичо кацаров сдс 1 срещупирогов сдс2 по средата нещастните пациенти навремето влачеха по коридоритеназначен от червените педиатър после доиде кланът миланови и се почна спротестите всички са едно седесарско котило вижте само какви цени са сложили повратите на кабинетите
13
10
 
19
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Да напускат, други чакат за работа.
12
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали ще напуснат или ковид ще ги прати на оня свят все тая.Пишеме ги умрели от ковид като напуснат и готово!Има и други доктори,ако трябва ще си внесем чужденци!