Протестът на "Пирогов" се мести под прозорците на Радев

Медиците искат от президента да отстрани Стойчо Кацаров
Обновена: 20 юли 2021 15:23 | 20 юли 2021 15:23, Камелия Цветанова
155
Протестът на "Пирогов" се мести под прозорците на Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 22 юли 2021 година, четвъртък, в 18 часа служителите на най-голямата спешна болница в страната ще изразят своето недоволство пред сградата на Президентството.

Те ще поискат от държавния глава Румен Радев да освободи Стойчо Кацаров от поста министър на здравеопазването заради близо тримесечния тормоз, на който е подложена цялата система и в частност УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов”, съобщиха от болницата.

Още по темата

„За времето, през което обитава Министерство на здравеопазването, Стойчо Тодоров Кацаров предизвика смут, разделение и огорчение в работещите в системата и объркване, недоверие и страх в обществото. Неговото управление ще остане в историята с лъжите, които изрече, със съзнателното съдействие за един проблем, чието решение този управител на НЗОК не можа да намери и с отказа да подготви системата за възможната COVID-19 вълна в края на лятото“, твърдят от лечебното заведение.

„Оказва се, че с разобличаването на лъжите на Кацаров и с блокирането на ключови булеварди, не беше привлечено вниманието на президента Румен Радев. Той ще има един ден да анализира управлението на системата през последните няколко месеца от назначения от него министър и да реши справедливи ли са исканията.
УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов” е стратегическо за националната сигурност на страната лечебно заведение, а не „системен проблем”. Служителите на болницата продължават да се грижат за своите пациенти в протестен режим. Подкрепяни от своите пациенти и колеги, те ще демонстрират решимост и готовност да се противопоставят на системния терор и в сряда, 21 юли 2021 г, точно в 8 часа пред работно си място“, допълват от „Пирогов“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде стига бе протест за какво че Балтов няма да е медийна звезда ли това ли са Ви корективите а относно заплащането на труда Ви зависи какъв договор ще сключи ЗК с БЛС и дали там ше има упомената пътека
31
6
 
8
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
Защо , не виждат ли лекарите и сестрите , че са УПОТРЕБЕНИ ?Голямата вина е на ГЕРБ ,...защо ?Защото ОРЯЗАХА много болести по здравна каса , и лекарите са ПРИНУДЕНИ да нарушават ЗАКОНА !!!За да се спасяват болните , им приписват други болести , по ЗДРАВНА КАСА !Би трябвало да отидат в Банкя при ''вожда'' , за да го попитат :Защо е орязал болести по здравната каса !?
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали и на герберистите трябва да им чуем гласеца?Демокрация е който иска протестира има право да си вика.
29
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
подкрепям лекарите, подкрепям Пирогов!
28
12
 
9
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Абсолютно прави са медиците!Само недорасляк като теб ,не помирисвал болница може да ръси такива глупости! Не бъркай медицината с политиката пубере! Като ви опре до ножа ,се насирате от страх и молите чичко доктор за помощ,а не отиваш до Кацаров,Рашков,Мая или Минеков!?!? ,,Безсмъртни" философи ,без мозък!!!
27
10
 
12
 
! Отговори
D преди 2 години
И това ако не е платен протест от ББ, няма какво друго да е!!
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Койчо Кацаров ли ти снесе тая информация, звучи като да е излязла от служебното правителство
25
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5 "В другите държави медиците протестират, за да защитят правото си да работят, а у нас протестират, за да защитят правото си да крадат." Докажи си "твърдението"! Два пъти майка ми е лежала в "Пирогов" и са ѝ спасили живота! И стотинка не сме платили, докато приемаха и лекуваха *** като тебе БЕЗ осигуровки - за МОЯ и на всички работяги сметка! Като закъсаш, пиши се на сметката на мерцеДЕСА Грипенкова, не на МОЯ СМЕТКА!
24
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека викат бе полезно е да изпуснат парата малко.Да викат,да викат,колко да викат?Ще се разотидат.
23
12
 
12
 
! Отговори
София преди 2 години
Подкрепям Пирогов! Никой, който е тръгнал срещу Пирогов не е прокопсал
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Даа!___ ъъъ а служебното правителство, цялото, не е ли политически назначено, щото не помня някой да ги е избирал?...
21
13
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Балтов вземал заплата от 76000 лв. на месец от държавна болница.За това е този рев сега.
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще получат покрепа от Стъки и комсомолската групичка на Георг Георгиев. Те са дежурни в последно време по мероприятията на Герб.
19
10
 
6
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 2 години
Требе да върнем отпадъка Балтов!Той краде умерено!
18
8
 
8
 
! Отговори
Да преди 2 години
Както каза и Г.Първанов , ''ТРУДНО ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН ''вожда'' на ГЕРБ '' . С тези политически назначения много е трудно но НЕ Е НЕЯЪЗМОЖНО , НАПРАВЕНА Е ВЕЧЕ 2-рата КРАЧКА !
17
3
 
7
 
! Отговори
ДУМ.. ДУМ.. ДУМ..!! преди 2 години
КОН БОБ ЯДЕ ЛИ..??.......... ЩЕ ИМА ЛИ ОСТАВКИ..??
16
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то беше ясно,че това е целта.Чакалите на Борисов в бели престилки се погрижиха да преместят протеста,а лекарите не виждат,че ги употребяват.
15
15
 
22
 
! Отговори
Уважавам лекарите преди 2 години
,но тези 50човека,които се подложиха на Балтов и Борисов ми идват малко повече.
14
14
 
19
 
! Отговори
РАДЕВ И КАЦАРОВ.. преди 2 години
ВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ НА ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ.....
13
15
 
15
 
! Отговори
toma преди 2 години
оставка на Фигурантчето !!!