Куриоз в "Александровска": Шофьор на 4 часа взима повече от шефа на транспорта

Сключвани са договори със странни възнаграждения
25 юли 2021 09:27, Ния Христова
135
Куриоз в "Александровска": Шофьор на 4 часа взима повече от шефа на транспорта
Снимка: БГНЕС

През последните седмици "Александровска" влезе в полезрението с няколко скандала, а болницата вече е с нов директор - д-р Атанас Атанасов.

Какво откри той при проверката си?

"Добрата новина е, че в това лечебно заведение работят едни много добри специалисти, които са отдадени на пациентите си. През цялото напрежение и натоварване те не са абдикирали от задълженията си и са спасили десетки животи", заяви той в ефира на Нова тв.
 
Д-р Атанасов се е запознал с доклада от проверката в болницата, който установи, че през последните 7-8 години, в болницата е създадена тенденция за увеличаване на текущата загуба.  Така се стига до края на 2020 г., в която непокритата текуща загуба е в размер на 68 млн. лв.
Още по темата
 
"Последната година, през която болницата е приключила с положителен баланс е 2012 г. , която е последната година от управлението на академик Трайков. През 2013 г., когато за изпълнителен директор е определен проф. Ангелов, започва изпадането в лошите текущи резултати", заяви д-р Атанасов.
 
"Ние сме назначили финансов и мениджърски одит и резултатите ще са готови след месец. Всеки ден обаче излиза нов проблем. Например – сключвани са неизгодни договори. През 2017 г. един консуматив е договорен за 33 ст., а през 2020 г. той е договорен на 17 пъти по-висока цена – 5.71 лв. Нямам обяснение на това явление", обясни новият шеф на болницата.
 
"Служители от болницата казват, че в този случай ставало дума за грешка. Но тази грешка е допусната няколко пъти", добавя още той.
 
"Назначавани са били хора на трудови и граждански договори със странни възнаграждения. Има назначение на шофьор с втори трудов договор на 4 часа за куриер. И получава по-високо възнаграждение за тези 4 часа от началника на транспорта, който работи на пълно работно време. Натъкнахме се и на хаос в работните процеси. Включително и във ваксинациите с COVID-19. Въвеждането на данните е било забавено и това е довело до проблеми", каза д-р Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
9
 
1
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Алоуу селяни в здравеопазването се върти около 10% от БВП в тази страна, само НЗОК идзсипва 4-5млрд. на година!Това е цял отрасъл и бизнес , а не само приоритет и човешка ценност!Представете си ако се въведе електронно здравно информационно здравеопазване колко фирми, доставчици и поддоставчици , хиляди работници ,ще излязат извън борда!Корупцията може и да е хубаво нещо, защото така движи икономиката, но селянина *** не може да го разбере, защото няма сетива!Агент Матю Франсис!ЦРУ!!!
59
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, защо не направят една проверка в президенството?Сигурен съм, че ако разривят там ще се развони яко.
58
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля бурмално уе! Човека там въкна у студа са трепукара нара аа уу туй унуй умрели гърме и ходи га има бомби терористи. . . Па шефа конпрай? Конпрай шефа уе? Кибичи у тях! Нииищу ни прах! И за това!
57
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в тоя сайт има толкова противници на това, че кражбата е престъпление и трябва да се наказва? Има го в закона. Някой доктор да отговори.
56
1
 
1
 
! Отговори
Do62 преди 2 години
Щом ти е станало ясно и намеси Костов, на мен ми стана ясно какъв *** и неудачник си ти
55
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Кирил Петков даде 35 милиона лв за една гола поляна за завод за електро части, фалирала два пъти досега.Защо не пишете за това, а за някакви шофьори, ако въобще е имало такива заплати там?
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61От твоите уста- в Божиите уши .Дано няма проблеми наесен, че тия невести в служебния кабинет не организират сега никакви резерви- нито на ЛПС,нито на лекарства и консумативи. Гледат си в пъпа и не разбират,че ГерБ вече ги няма и че те ще отговарят. То не че някой носи отговорност.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинявам се, но куриоз щеше да бъде, ако не е така.
52
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно. При Костов уволняваха санитарките . Сега - шофьорите.Реформите на Ст. Кац. са едни и същи.Следва приватизацияяя и назначаване на ,,наши Ора,, - нова дЕрекция вече създадоха.Администрацията расте главоломно при Фигуранта.
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
55, театъра с доброволците и ковид вълните свърши. Ръкопляскахме ви, взехте си обещаното. Край
50
1
 
2
 
! Отговори
Василев преди 2 години
В България има едно уравнение с много неизвестни, което не е решимо и от най-големите математици и умове!Има един финансов ресурс , който се изсипва от ЕС и бюджета, има много алчни предприемачи, около тях кръжат глутница чакали подизпълнители, но повечето от предприемачите и глутницата са некадърни, и има една милионна маса работници, които искат да живеят нормално със заплата около 2000 лева!Агент Уилкок Бенет!ЦРУ!!!
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най- добре ,,шефчето,, на Александровска да каже какво е правира през пандемията . Питайте го. Тогава болните не смееха да ходят в болница, ако не са с covid. Тоя е бил ,,в престой,,. Питайте го 18 месеца как си е заслужил заплатата.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато си мислиш, че си нещо по - вече от всички останали и всичко ти е позволено, така става. Крадливата сврака с двата крака.
47
1
 
12
 
! Отговори
Бачкатор преди 2 години
А ние бедните работещи плащаме здравни осигуровки без да ни пита никой за да пълним милионерските джобове на бялата мафия!Тикварска к0чина!
46
5
 
2
 
! Отговори
До 49 преди 2 години
А ти къде си бил тогава. Да беше отишъл да видиш какво стано. Доброволци се търсеха през цялото време. Скрит в мазето при туршиите е лесно
45
1
 
12
 
! Отговори
noname преди 2 години
Само как мистърът с боядисана коса ни убеждаваше, че там всичко е наред и не се краде. Гербаджийските калилинки са номер едно по кражби.
44
2
 
4
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Парите в тази държава трябва да изтичат приоритетно само за добре свършена качествена работа, независимо дали ще е в сферата на здравеопазването,образованието ,услугите и така нататък!Друго всичко е крадене и източване, корупция и мизерия!!!Агент Ван Мулиган!ЦРУ!!!
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов вдигна кръвно като проверяваха Пирогов, сега Ботокса ще получи микроинфаркт от проверката на Александровска. Хахахах.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина краде, ама за 100 лв едни ги вкарват в затвора, а за милиони други вият че било справедливо. Онеправдани били.
41
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да я е взел началника на транспорта тая половинка, бе, ама не е искал да има досег с инфекциите.Тоя ,,дЕректор,, явно е от мишките, които през пандемията бързо се изпокриха и оставиха баламурниците да действат в ковидариумите .Сега изскочил от дупката. После ще го видим.На шофьора завидял. Голяма ревизия направил. Направо за Гинес.