Ще ходим ли на кино и театър само ако сме ваксинирани?

Това предлага министърът на здравеопазването
11 авг 2021 19:47, Нели Христова
306
Ще ходим ли на кино и театър само ако сме ваксинирани?
Снимка: Pixabay

Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от ваксинирани срещу COVID-19 граждани, дори при влошаване на противоепидемичната обстановка в страната. Около това мнение се обединиха днес министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, заместник-министрите на културата проф. д-р Борислава Танева и Весела Кондакова и представители на театралното и сценично изкуство по време на среща в Министерството на здравеопазването.

На нея присъстваха Асен Асенов, директор на Фондация „Едно за култура и изкуство“ и Мира Сталева, изпълнителен директор на „София филм фест“.

Всички са единодушни, че проблемът с пандемията е изключително сериозен и ще се търси най-работещото и най-балансирано решение от една страна изкуството да не пострада, а от друга – да не се стига до препълване на болниците.

Министър Кацаров обясни какви са заложените в Националния план за справяне с пандемията мерки при преминаване от една цветова зона в друга.

В рамките на срещата стана ясно още, че Министерството на здравеопазването съвместно с Министерството на културата ще организират кампания под надслов: „Подкрепи българската култура, сложи си ваксина.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 2 години
Ако в бг ходят на кино и театър само ваксинираните, тези браншове ще фалират! С тоя процент на ваксинирани ще изядат хляба на хората! Жалко за труда им!
236
0
 
3
 
! Отговори
Какво кино преди 2 години
Гледайте НС по телевизията, цирк, кино, драма, комедия - всичко ни предлагат - това нито Холивуд нито Шекспир такъв сценарий не са могли до сега да ни представят
235
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха, то ще се окаже, че в заведенията за неваксинирани ще има 4 пъти повече народ, отколкото в тия за вакснати. А и като се има предвид, че само баби се ваксат и гастербайтери, току виж се окаже че театрите и кината са празни, но пък народа се весели на други "клубове" за антита!
234
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще направя места за неваксинирани. Там ще има самодейни театри, ще си прожектираме филми, ще си правим кафе и ще се събираме на пук на целия свят. Ако трябва ще го изпипам юридически така, че да не ме барнат за нищо. Винаги има начин. Резистаааанс!
233
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
80% от хората сме против тая боза. Дори и ваксинираните са против това да се задължават хората да се ваксинират. А пък за тинейджърите и децата всички са против. Така, че да пробват. Тъкмо ще ни обединят всички без значение от политическите ни симпатии, та да ги изметем веднъж за винаги. Все си търсехме обединение. Ей сега ни го сервирахте на тепсия.
232
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Док и Разделяй.. Пропагандата машина си свърши перфектно работата, особено на запад, водеше се целенасочена политика хората да се настроят един срещу друг чрез заклеймяване на инакомислещите, гледат на неваксинираните като чумави! Такива лъжливи спекулации използват, че не е истина. Като цяло в България това не им се получи до такава степен и в това отношение се гордея с нашия народ, не заради ниската ваксинация, ами че явно не сме толкова подвластни на манипулации и имаме глава на раменете
231
0
 
10
 
! Отговори
Док преди 2 години
До: Разделяй и владей - Все още не са, слава богу. Види се, че сериозно удрят на камък с пропагандата за поголовно боцкане и затова реват толкова силно. А според моето скромно мнение тия месеци до зимата ще стане ясно дали сме най-умния или най-проссстия народ на земята.
230
1
 
8
 
! Отговори
Разделяй и владей преди 2 години
Чета коментарите и виждам, че успяха да ни разделят на групи, които да се плюят. Жалко. Сами ще си скочим на нож, ако ни кажат в един момент.
229
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лили Така е, но с този уж безобиден ход си прокарват път към последващите ограничения, в Кипър стигнаха до там да искат ваксина и за супермаркета.. Надявам се артистите от бранша и собствениците на частни кина да се вдигнат срещу това, иначе от тук нататък няма връщане назад..
228
0
 
16
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Защото в Израел " цъфнаха и вързаха "- летят линейки , по - болни от преди. Можело и да не умрат. Можело....
227
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще плащаме ли данъци и осигуровки само ако сме ваксинирани!?
226
0
 
23
 
! Отговори
Док преди 2 години
кОлтурата го закъса... Ще си гледат представленията сами. А по въпроса с ваксинирането съм горд, че живея на Балканите и съм тъмен балкански субект. Показвам три пръста с преобладаващо среден на всички евро бройлери.
225
0
 
22
 
! Отговори
селчо преди 2 години
По-голяма пиеса от Ковид19 няма
224
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да попитам актьорите също ли са ваксинирани и кога да очакваме да изчезнат два метра под земята? Като ги ограничат за вакснати ще си създават мутации в Кината и театрите.
223
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотално нелогична мярка, а защо болниците са пълни с ваксинирани. Моя роднина работи в болница, от 30 приети с доказан Ковид, 15 да ваксинирани напълно и са по-зле от неваксинираните. Защи не изкарате статистика за това, защото не ви изнася! Лекари и сестри вече открито говорят колки фалшиво е всичко и колко предварителни договори за ваксини сте сключили, срещу нови щамове, как не ви е срам. Кацаров какво говори допреди месеци... Сега смени плочата, щото намаза пръстчети с мед. Кунчев е
222
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много фалити се очакват, безработни. В Гърция за невакс. учители и ученици, тестване два пъти седмично.
221
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксите нали и те се заразяват и боледуват.Ето в Англия 39% в болниците са вакси?Ами в Израел или пък Гибралтар с 98,%набодени-3500 болни..
220
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 15проц ваксинирани от които 6-7 ще ходят на театър и кино,едва ли някой театър или кино ще издържи икономически да работи на такава запълняемост на салона.
219
1
 
13
 
! Отговори
Засега неваксиниран преди 2 години
Предложението е добро, но чисто икономически няма да издържат културните институции, да не говорим за частните организации като кина и т.н.Да, няма да има затваряне при нова вълна на ковид пандемията, но като цяло процентът на посетителите ще бъде много силно ограничен.Знаете, че България, не е в топ класацията по ваксинирано населени и подобни мерки могат да имат негатен ефект върху икономиката.
218
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да слагат надпис "666" и да е ясно кому служат.