Радев и Карадайъ си размениха остри реплики по казуса с гражданството

Президентът попита лидера на ДПС, коя е неговата родина-майка
290
Радев и Карадайъ си размениха остри реплики по казуса с гражданството
Снимка: БГНЕС

"С анти ДПС риторика и омраза нито една от кризите няма да бъде решена - нито социалната, нито здравната, нито икономическата, нито финансовата, нито политическата. С анти ДПС риторика и омраза никой не може да прикрие своята политическа немощ". Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ след консултациите при президента Румен Радев.

Още по темата
От ДПС се обявиха за съставянето на редовен кабинет в името на стабилността и сигурността.

В разговора президентът упрекна, че от партията не са изслушали докладите на заседанието на КСНС, а Карадайъ си тръгна преди края му. Като причина лидерът на ДПС изтъкна, че темата актуализация на бюджета не е била в дневния ред.

Въпросът с гражданството на служебния министър на икономиката Кирил Петков също породи напрежение и на днешната среща.

Румен Радев попита Мустафа Карадайъ коя е неговата родина-майка:

"И когато избухна този скандал, аз веднага се срещнах с господин Петков и го запитах: "Вие ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка - България или Канада? И получих абсолютно еднозначен отговор: България". Вие, господин Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка?".

Мустафа Карадайъ отвърна: "Да, господин президент. Моята родина е България и мисля, че за всичките тези 51 години, които ги имам, са абсолютно и категорично доказателство на това, но освен прародина, ако погледнем и пра- пра-родината ни, защото на база исторически факти, тя всъщност се оказва може би да е обща пра-, пра-родината ни".

Чух друго ваше изявление пред чужди власти преди няколко месеца, затова се надявам да сте искрен в тези думи, отговори Радев.

Карадайъ каза, че лицемерието в политиката е инструмент в последните години, затова от ДПС са много чувствителни и "този скандал, колкото по-рано бъде изяснен, толкова по-добре е за демокрацията в България, защото нарушаването на Конституцията е преди другите кризи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Факт е ,че го засече заради изказването на Карадайъ за прародината отпреди месец.Да не се беше цепил , да не го засичат.Че иначе - в национален съвет по сигурност, човек който публично заявява коя му е прародината .
182
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вай вай вай! Каква стана тя? Е сега фигуранта ще види турски глас ама през крив макарон!
181
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ще се пукне,че му опонират.Е,най вероятно Прокопиевото протеже е излъгало"царя",че е няма двойно гражданство,а ако декларацията е с невярно съдържание да си носи отговорност.Има решение на конституционния съд по подобни казуси за Ж.Ганчев и Г.Пирински.Само,че резидента търси подкрепа от най мафиотската структура,пуснаха му един"харвард"да го баламосат и набързо си разиграха далаверите с ББР и електроколите,а президентина ги остави да плячкосват.Нито Спецов е чист,а напротив,нито А.Василев
180
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен наблюдател преди 2 години
Долу Радев.
179
5
 
10
 
! Отговори
Американ преди 2 години
Taка както е цитирано изказването на Карайдъ за прародината няма никакъв смисъл, демек тоя се е nocpaл при въпроса и е дрънкал като празна воденица.
178
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май мутрите само такива слагат да могат да им отменят глупавите закони, когато не им отърва!!!
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Царя също?!
176
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интересно и Дянков да не е бил с чуждо гражданство!!!Американ снакс!
175
3
 
0
 
! Отговори
До 205, аноСимния преди 2 години
Може ли да го туря , термометъра де, първо в твоето дупе ! Никой, няма да ни разбере ! Съвсем "аноСимно", ще стане .
174
6
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Гледайте гостуването на Тулу па при Слави, където се надува и хвали с участието си във възродителния процес, а не дрънксйте, че Радев бил сменял имена.
173
8
 
6
 
! Отговори
Мария до 199 преди 2 години
Сине Исусусе, познамам го от дете! Тогава се казваше Карадриснйъ. Това е, неговото истинско име !
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До absurdВижте си температурата
171
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радев иска всеки друг да е виновен, най-вече Борсов, за некадърността и за провала му... радев, да се поеме отговорност и да се управлява не е като да правиш коремно и да блъскаш секретарката за сметка на данъкоплатците...
170
14
 
8
 
! Отговори
До 195 преди 2 години
Браво и на Песоглавеца! Топките на президента го блъснаха в гза, но той геройски издържа ! Охх, не каза, само тихо заскимтя, и се плачевно се разлая...
169
31
 
10
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Карадайъ обърка човека.Радев всички ще ги сложи на мястото им,стойте и гледайте.Най достойния политик от последните 32 години
168
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде са му пра-пра роднините,от кои краища на този район от Балканите,че когато говори за пра-пра родина се занася,чак отнася за обща пра-пра родина въпреки,че за всички времена съществуват карти кои места към кои са се числили за административни части от съществуващите държавни образувания на заселяващото ги население и получили съответните документи издадени за всеки от тях за разпознаване кой от кои и от къде е в пра-пра роднините на пра-пра родината,и с права и свободи за кои повече.
167
11
 
9
 
! Отговори
Исус от Назарет преди 2 години
Господин Караговнъ е потомствен предател и подлец. За келепир ще продаде и Турция, че и майка си дори.
166
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МдааЛъжец. радуцата е завършив Висше военно училище преди 1990 година, а тогава бъдещите летци ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ставаха членове на БКП, а голяма част от тях и агенти на ДС. Дори, случайно някой да е пропуснал да стане член на БКП, поради болест или друга, няма как да получи звание без да е член на БКП. Затова ти казвам: ти не само си лъжец, ти си гнесен и гаден лъжец, приличаш на галева по лъжи и интриги.
165
24
 
9
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Партията е на тиквата , Радев никога не е бил член на БКП БСП за разлика от тулупа!
164
29
 
12
 
! Отговори
Щилиян преди 2 години
Браво. Най- после да имаме президент с топки.