Радев и Карадайъ си размениха остри реплики по казуса с гражданството

Президентът попита лидера на ДПС, коя е неговата родина-майка
290
Радев и Карадайъ си размениха остри реплики по казуса с гражданството
Снимка: БГНЕС

"С анти ДПС риторика и омраза нито една от кризите няма да бъде решена - нито социалната, нито здравната, нито икономическата, нито финансовата, нито политическата. С анти ДПС риторика и омраза никой не може да прикрие своята политическа немощ". Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ след консултациите при президента Румен Радев.

Още по темата
От ДПС се обявиха за съставянето на редовен кабинет в името на стабилността и сигурността.

В разговора президентът упрекна, че от партията не са изслушали докладите на заседанието на КСНС, а Карадайъ си тръгна преди края му. Като причина лидерът на ДПС изтъкна, че темата актуализация на бюджета не е била в дневния ред.

Въпросът с гражданството на служебния министър на икономиката Кирил Петков също породи напрежение и на днешната среща.

Румен Радев попита Мустафа Карадайъ коя е неговата родина-майка:

"И когато избухна този скандал, аз веднага се срещнах с господин Петков и го запитах: "Вие ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка - България или Канада? И получих абсолютно еднозначен отговор: България". Вие, господин Карадайъ, ще ми кажете ли коя е вашата родина-майка?".

Мустафа Карадайъ отвърна: "Да, господин президент. Моята родина е България и мисля, че за всичките тези 51 години, които ги имам, са абсолютно и категорично доказателство на това, но освен прародина, ако погледнем и пра- пра-родината ни, защото на база исторически факти, тя всъщност се оказва може би да е обща пра-, пра-родината ни".

Чух друго ваше изявление пред чужди власти преди няколко месеца, затова се надявам да сте искрен в тези думи, отговори Радев.

Карадайъ каза, че лицемерието в политиката е инструмент в последните години, затова от ДПС са много чувствителни и "този скандал, колкото по-рано бъде изяснен, толкова по-добре е за демокрацията в България, защото нарушаването на Конституцията е преди другите кризи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
6
 
7
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Ти не се интересуваш от вьншния свят или никога не си излизал от вашето село май!В Турция един от каналите на националната тв( TRT) 24 часа изльчва новини на кюрдски език ,а друг канал на TRT(TRT AVAZ) изльчва новини на множество езици,вкл.и на руски! Ако живееха бьлгари,бьди сигурен,че щеше да има и на бг език!що за комплексари и фашисти сте вие,че не може да тьрпите даже и едни 15 мин.новини на турски?!Значи,доста яко са ви налагали дедите ни,че още ви дьржи влага!!!
202
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 2 години
Не мога да приема едно нещо , никъде по-света по националната телевизия , не се излъчват новини на чужд език освен родния език в дадена страна. Защо Националната българска телевизия, дава това право да се излъчват новини на турски език? Те нали са български граждани и знаят и разбират български език ? Ей няма по-крадлива и долна нация от българската , продажници мизерни.
201
3
 
18
 
! Отговори
Turchin преди 2 години
Долу фашиста радев!!!!
200
7
 
14
 
! Отговори
Turchin преди 2 години
Долу фашиста радев!!!
199
4
 
14
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Г-н Карадайъ трябва да преосмисли посоката си на подкрепа на БСП, тъй като редник Радев идва от там. Радев отново поставя бариери и омраза, сега ще му се излее на динята.Много добре редник, сам си изкопа рова.
198
0
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Тичай Форест, тичай, само това е твоето достойнство.
197
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Примитивно патриотарство на резидента.Окончателно си изпусна нервите.Шансовете му за втори мандат отиват в киреча. Добра новина за България.
196
12
 
14
 
! Отговори
ЕДВА преди 2 години
ли има българин,който да повярва,че дпс са българи/включително и гьомнетата като данчо ментата/.
195
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС е противоконституционна партия. Защо КС реши обратното можете да прецените сами с оглед изказването на Доган отпреди години "властта е в моите ръце". Всеки ден, в който лица с имена като Мустафа виреят в българския политически живот е обида за България.
194
9
 
6
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Поредното доказателство, че мулти-културализмът не работи и е обречен на провал абсолютно-всеки-път!!! Християнският етно-национализъм е единственото спасение и антидот срещу Глобо-Хомо сатанизма на банкерската демокрация!
193
10
 
28
 
! Отговори
Каскет преди 2 години
Партенката явно ще се прави на баш патриот,новия Сидеров,ще яхва националистическата вълна...взе да разиграва етническата карта...сега пърди и се ослушва...
192
7
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Па ако може и турска военна база да ни спретне,прародината му току виж се окаже че е България.После и знаме с полумесец ще си имаме,мда..
191
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
едно е да си Карадъиец, друго си е Канадиънс. Още Алеко го е казал - най толерантната държава към гражданите си избрали да емигрират в Канада е Канада! Карадйъ, некарадъй, ми е се тая. Такива като него сплотяват около политици спообни с един въпрост да покажат на Чернатадайъ коя врата да затвори от другата страна. Защо останалите от ДПС не скочиха да викат Алаха и разкъсат президенския килим за да се молят върху чиста вълна както великият КОРАН повелява
190
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канадския гражданин да спазва Конституцията,положил е клетва.А Радев да не се прави на ощипана мома.Само за Радев конституцията не съществува.
189
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил или Мустафа,кой е българския гражданин?
188
17
 
4
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До ,,исторически факт(171 Да,бе ,да!Не знам защо когато ние пьк сме дошли сме ви заварили да живеете в землянки,без никакаи навици да се кьпете (ее,само като сте преминавали през река и на оня смотан празник,дето хвьрляте крьста вьв водата и го тьрсите 5 часа)Дадохме ви да усвоите Османските кьщи,които после (както вьв всичко)ги обявихте за ,,бьлгарски!До дня ден се кьпехте втурските хамами,построени от дедите ми!Добре,че колмунягите вт построиха т.н.блокове,та научихте що е баня и вана!
187
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Турция е моята родина"а се тупнал в президенството консултации за правителство да прави.
186
12
 
11
 
! Отговори
Ама той преди 2 години
Тоя Карадайъ изобщо има ли българско гражданство ?!
185
10
 
24
 
! Отговори
Шмайзер преди 2 години
Лицето Румен Радев си направи харакири...
184
12
 
10
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
ДПС=Герб и Герб=ДПС