При липса на кабинет и нови избори - протестните партии ще понесат щети

Боряна Димитрова: На пъво място ИТН заради начина на водене на преговори
197
При липса на кабинет и нови избори - протестните партии ще понесат щети
Снимка: БГНЕС

Протестните партии и на първо място първата политическа сила в парламента "Има такъв народ" ще понесат щети от политическата ситуация. Това коментира пред БНР Боряна Димитрова, създател и управител на "Алфа рисърч".

Още по темата
"Преди всичко за начина, по който партията реши да води преговорите и консултациите, начинът да наложи едно свое правителство само с 65 депутати. Суверенът, както казва лидерът на ИТН, не беше дал достатъчно автономна власт на тази партия, че тя самостоятелно да реши по какъв начин да изглежда следващото правителство", каза тя

Димитрова подчерта, че и при останалите партии на протеста ще има щети, защото обществените очаквания са били около трите партии да се сформира мнозинство и да се излъчи правителство:

"Много сериозният въпрос е, ако не могат да сформират правителство партиите, които се обявиха срещу модела на статуквото, какво ще се случи в един следващ парламент?". 

По думите й по начина, по който се водят консултациите от президента, и по начина, по който протичат драматичните събития в парламента, решението на кого ще бъде връчен третият проучвателен мандат, ще се определи от три фактора.

Единият е калкулациите по отношение на предстоящите президентски избори, втори - позиционирането на парламентарните партии за нови избори, които изглеждат неизбежни, а третият е на кого ще се сгромоляса вината за скоропостижно отиващия си парламент.

Тя прогнозира, че 46-ото Народно събрание няма да излъчи правителство и уточни, че оттук нататък всички калкулации се правят в ситуация, в която часовникът върви назад.

"Идва моментът, в който вече пред избирателя ще може да се поставя въпросът кой ще калкулира най-малко щети от тази ситуация, която беше и парадоксална, и абсурдна, която показа много малко равнище на компетентност и на ресурси политическите сили и президентът да успеят да овладеят една такава политическа криза. ... Основните усилия са разположени върху това, че всеки прави повече или по-малко логични или алогични действия, за да излезе сух от водата".

Димитрова определи политическата ситуация като несигурна и допусна на следващи парламентарни избори ГЕРБ да повишат резултата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
7
 
11
 
! Отговори
факт! преди 2 години
Мая и Танчето Дончева отиват при ВМРО ..., на ринга остават 1/ ИТН , ...2/ ДПС ,... 3/ ГЕРБ ,... 4/ БСП .... за останалите няма място !
148
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Активирани са коментиращи в полза на герб, под статия верочтно платена от герб за изследване платено от герб? Работа, работа, работа.. така ли беше?Цъкане. цъкане, цъкане по клавиатурата.
147
6
 
3
 
! Отговори
do 149 преди 2 години
До Рошко"по-добре да намерят допирни точки с ГЕРБ. Там не всички са корумпирани и крадци." ?Сериозно ли мислиш, че в авторитарна казармена организация, в която повечето са крадци може да вирее някой , който не е крадец? И ако има такъв - то той не е отглеждан и напояван точно с тази цел, за да се покаже - ето имаме един некрадец?
146
1
 
9
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Оказва се на практика , че всички партии са вече против ИТН , не искат да си развалят РАХАТЛЪКА , РЕДА и ЗАКОННОСТА , ДАЛАВЕРИТЕ И КОРУПЦИЯТА , за което настояват от ИТН да бъде премахнато !Или по-точно , на следващите избори :ИТН с/у всички останали !
145
0
 
8
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
"Г**а си с рози накичи, че е о**ан да не личи". Нови избори за ощв 100 милиона, наглеци подли. Ще понесат каквото са заслужили с действията и бездействията си !!!
144
1
 
9
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До Просто минавам.. А ИМА ЛИ НЕКОРУМПИРАНИ , СЛЕД КАТО БЪЛГАРИЯ Е най-корумпираната държава !?
143
1
 
15
 
! Отговори
Ще страда БСП преди 2 години
Най-старата партия на българските пенсионери. Всеки ден губи гласове умират хората, които биха гласували на по 60, 70 и 80 и дори 90++ години. Най-голямата трагедия е за БСП те с всеки изминал ден се топят и падат на долу до пълно изпадане от парламента. Изборите трябва по-късно да ги направят.
142
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чета коментарите и се отчайвам. Толкова ли ни е къса паметта? Пак ли мутрите и крадците ще качавате на власт? Бойко освен, че е глупав човек е взел и да изперква с възрастта. И този човек е най-доброто, което имаме ли?
141
0
 
2
 
! Отговори
Просто минавам преди 2 години
До РошкоКазвате не са всички корумпирани, а кои са корумпираните?
140
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В основата на почти всички проблеми за България в момента стои пpocтотията на голяма част от хората, които гласуваха за партиите на поДмяната. Всички тези хора умишлено са саботирали и управлението на държавата с поведението си към ГЕРБ. Държавата е отражение на хората в нея. Ако болшинството хора са некачествени... каква да е държавата...?
139
27
 
7
 
! Отговори
Бойко Рашков преди 2 години
На следващите избори няма да има много гласували за ГЕРБ, предполагам
138
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролчетата на пеевски и Бойко, стягайте куфарите, чуете ли, че хората са пак навън, да знаете че идват при вас да се разберем по от коя родина сме произлезли и кой ви дава десетки милиони подарък. Вие не сте политически сили, а сте политически трупове.
137
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нормални хора, които да гласуват за партиите на поДмяната... За съжаление, обаче глyпаците в България са твърде много.
136
2
 
12
 
! Отговори
Рошко преди 2 години
На следващите избори най-вероятно ГЕРБ ще повшат резултата си, но и ИТН. В двете НС -45 и 46 се видя, че ДБ, ИБГНИ и БСП са ЯЛОВИ. ПЪРВО ТЕ НЯМАТ ДОСТАТЪЧНА ЕЛЕКТОРАЛНА ПОДКРЕПА И СЪОТВЕТНО И ПОДКРЕПА. ОТ ТАМ НЯМАТ И 51% В НС. За мен вместо Слави да се договаря с ДБ, БСП и ИБГНИ/Боже какво претенциозно име на партия. Кои сте вие с 14 депутата?/ беше по-добре да намерят допирни точки с ГЕРБ. Там не всички са корумпирани и крадци. Освен това се видя, че така наречените протестори са слуги на МУТРИ
135
1
 
20
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
До Анонимен 138. Българоубийците в момента са в НС, начело с учиндолския п*р, а също и в служебното правителство, назначено от родоотстъпника и разделител на нацията, Челения чорап
134
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 138: Ще бягат при Черепа тези, на които плащаше да се търкалят по паветата, а после от НС и служебното правителство да обясняват как нищо не могат да "приоменят", щото са ***, измамници и продажници, жадни за власт и облаги и некадърни за управници и политици. Начело с Чорапа, инициатор на собствената си политическа гибел.
133
1
 
28
 
! Отговори
реваншистите преди 2 години
Естествено, че ще получат по-слаба подкрепа от балъците, които излъгаха да гласуват за тях... Всички хора видяха, че нямат място в парламента... Абсолютно неадекватни хора.
132
1
 
17
 
! Отговори
моля преди 2 години
някой да напише по една причина мая общата , импексова , славчу и плажуващият ицко , да управляват България - заедно или поотделно . видяхте колко струва обединението и единомислието им което демонстрираха в началото .
131
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуването за герб на следващи избори би било гласуване на отчаянието. Това е отчаянието на човек , който си казва - е, предавам се, няма какво повече да направя.На смъртник, който вече се е предал и е въпрос на часове да умре. Именно сега е момента българската нация да покаже, че е жива още. Аз вярвам че сме способни, така както го показахме на олимпийските игри. Че можем да се върнем. Гласува се за партия, която с най-малка вероятност е клонинг на статуквото, който която си избере - това е.
130
15
 
5
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Борисов много си е повярвал. Впрегнал е буквално всички - платените 3 национални телевизии, сайтове като пик и блитц, и всякакви платени лози да лобират да се върне във властта. Това просто няма как да се случи. Проблемът не е да махнем Борисов и да докараме Нинова. Политическата ни система се срина. Заместването на едни крадци с други крадци няма да реши системните проблеми. Не приемам, че целият народ подкрепя тази система и е съгласен да слагаме мошенници да управляват държавата.