Слави Трифонов: Уважаеми управляващи, ние ще бъдем вашата конструктивна опозиция

Нали това е смисълът на демократичния процес, попита лидерът на ИТН
18 авг 2021 19:00, Нели Христова
491
Слави Трифонов: Уважаеми управляващи, ние ще бъдем вашата конструктивна опозиция
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ИТН Слави Трифонов излезе с нов пост във Facebook, в който обяви, че партията му ще бъде констуктивна опозиция на следващо управление. Той написа:

"Тъй като отскоро съм в политиката, явно не ги разбирам нещата така, както ги разбират печените политици. Печените български политици. Явно някои неща, като последователност, да си държиш на думата, почтеност, компромис, жест, уважение, явно тези неща са част от нормалния живот, но от политическия - не са! Там тези думи придобиват съвсем друг смисъл, звучат по един начин, но всъщност предполагат точно обратните действия. Да, не ги разбирам аз тия неща. И честно да си призная - нито искам да ги разбирам, нито пък някога ще приема този начин на поведение, в който казваш едно, пък правиш друго, в който лъжата е истина, компромисът е навеждане, а почтеността е някаква архаична глупост.

Сега ще ви обясня как ги разбирам аз нещата. “Има такъв народ” се опита да реализира правителство, да - правителство на малцинството, но Конституцията позволява това, и “Има такъв народ” направи необходимите жестове и компромиси към т. нар. “партии на протеста”, защото ние бяхме казали, че само с тяхната подкрепа ще реализираме правителство. Ние не получихме тяхната подкрепа и нашите жестове не бяха разбрани и бяха отхвърлени. У нашите евентуални партньори имаше, забележете - “усещането”, че в нашето предложение се вижда “дългата ръка на ДПС”. Сега при евентуален трети мандат, даден от президента на тях, тяхното “усещане за дългата ръка на ДПС” изчезна и те очакват нашата подкрепа. Магия. Явно в българската политика “дългите ръце” и “късите крака” се появяват и изчезват според “усещанията” на политиците. Като казвам “къси крака”, имам предвид българската поговорка, че “на лъжата краката са къси”.

Освен това и всички останали партии заявиха, че няма да подкрепят правителство на “Има такъв народ”, което означава, че “Има такъв народ” със своите 65 депутати вече е в опозиция. А останалите партии със своите 175 депутати вече са управляващи. Как ще се договарят те помежду си, вече е тяхна работа. С моето елементарно разбиране за политика и наивна почтеност, не съм чувал някъде, някога, в някоя демократична държава да е съставено правителство между управляващи и опозиция.

Нали това е смисълът на демократичния процес - да има управляващи и логично, в противовес на управлението, да има опозиция?

И сега, уважаеми управляващи, ние ще бъдем вашата конструктивна опозиция…докато суверенът не реши нещо друго!"


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
402
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези са психично болни. Наистина няма такъв задръстен народ! Дето са гласували за тия
401
0
 
3
 
! Отговори
Ана преди 1 месец
Сложни въпроси към Слави:1. Защо се крие? От какво се страхува ( лично аз не познавам хора, които се подиграват на хора, които са с физическо затруднение.)2. Как така им съвпадат " напълно случайно" действията с депесе?3. Защо К.Петков.А.Василев и сие бяха поканени от тях първоначално, а след това им се шушнеше от татко соколЕдно наблюдение върху неуравновесени тошко , който се изпусна, че знаеш нещо, точно когато и хамид каза, че готвят К.Петков. Смелост трябва, ама си отвикнал, Слави.
400
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Емоционален комплексар!
399
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички те разбраха, че игра за герб и дпс! Вземи се гръмни чалгар!
398
2
 
16
 
! Отговори
Оффф преди 1 месец
Най-после си дойдохме на думата. Да седим в парламента и нищо да не прави, за това се борихме.
397
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Диван войвода ли е? Мишок войвода ли е? Някой даже каза, че бил умрял и други му пишели Татусите във фейсбук, но..... Вече труп политически
396
0
 
10
 
! Отговори
Е нема такава държав преди 1 месец
Глей ти ква опозиция ... първата и втората партия спечелили изборите плюс ДПС са опозиция.... най после се сбраха ЯВНО... Славче, Доган и байХ0я!!!!! Слави Трифонов се провали с гръм и трясък, И т. н. ОТТЕЧЕ У КАНАЛА.... залезе преди да изгрее.... предаде протеста и достойно изпълни заръката на задкулисието на ДПС и ГЕРП.... за политик не ставаш Славе, ти си будалаааа.....!!!! А и гаргамелите да не се дуят кат пуяци, знаем как ни приватизираха с командира....
395
0
 
19
 
! Отговори
Жалко за народа преди 1 месец
Славчо, вече всички видяха че не може да стигнете до управление, сега искате да покажете на народа че не ви бива и за опозиция. Това показно за неспособност не е нужно, вече видяхме и чухме от вас достатъчно.
394
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Протестираш срещу един нарцис а получаваш още един нарцис.
393
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Славчу питал ли е господарите си, че тръгнал да се изказва.
392
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Грандоманията не прощава на никого, Славчу е жив пример.
391
1
 
22
 
! Отговори
рф преди 1 месец
И това доживяхме. Първата политическа сила с най много депутати да иска да бъде опозиция. То май толкова са им силите на тия чалгари. Да стоят отстрани и да гледат как друг им върши работата. Фейсбук революционери. Форумни юначета. Протестъри под прикритие....
390
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Славчо, спри да се изказваш, и скрии някаде Тошкото, защото рейтинга ви се изпарява със светлинна скорост.
389
0
 
9
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 месец
Само погледнете визията на "обидения" неосъществен премиер и лидер на водеща партия и няма нужда да му се четат "изявленията"
388
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Славуна, с какво си по различен от предишните, щом използваш същите изтъркани клишета като тях, конструктивна опозиция.
387
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виртуалния спасител пак се е изказал.
386
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докога ще му препечатвате глупостите на този маpгинал? Никой не се интересува от тъпoтиите които някой друг му пише във Фейсбук
385
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този най -добре да се маха. Големи злини донесе на държавата.Ще правя промени, но не искам да управлявам. Е, защо отиваш на избори? Искам да съм опозиция. Ама твоя суверен искаше да направиш правителство. Като не можеш, стой си у дома.
384
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еь Славчо, нема да се отървеш от политическата си гейщин.
383
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Славуц, не знам, какво разбираш, но ако беше казал преди изборите, че ще ни изцъкаш Малкия Мук, никога нямаше да гласувам за тебе. Явно понятие си нямаш, как се ръководи държава, а много ти се иска да си Цезар. Не е лесно, байно, не е за теб тази работа. Първо трябва да не лъжеш тези, които са ти повярвали. Ти обаче ни излъга най-нагло. Щом си се продал на сараите и чекмеджето, повече гласове не чакай