Стефан Янев: Чакахме до последно, за да вземем мерки, няма натиск

Премиерът се надява те да са с хоризонт няколко седмици
Обновена: 21 окт 2021 17:19 | 21 окт 2021 16:52, Веселина Йорданова
312

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Чакахме до последния момент да обявим правилата, които подготвихме и това беше грешка, но се опитвахме в най-късен етап да вземем тези мерки. Това заяви служебният премиер Стефан Янев на пресконференция в МС по повод въведеното изискване за зелен сертификат.
Още по темата
Той изрази надежда мерките, които определи като меки, да са временни, в рамките на няколко седмици и припомни, че през лятото ограничения нямаше.

България се намира в труден момент, момент на множество изпитания, които можем да преодолем само с общи усилия, подчерта премиерът.

По думите му изправени сме пред сериозни кризи.

Добре разбирам основанията за негативните обществени реакции и напреженията. Няма да се оправдавам, да, направихме грешки, и се опитваме да коригираме действията си, когато е необходимо, но и положителни стъпки, които ще се усетят след време, посочи той.

Янев подчерта, че българската здравна система е на границата на своя капацитет да се справи със ситуацията и да осигури грижа за нуждаещите се от болнично лечение.

Премиерът каза, че въведените от здравното министерство мерки не са самоцел, нито са под диктовката на външни фактори или от желание да се ограничават гражданите.

Това, което предприемаме в момента, като временна мярка, надявам се с хоризонт няколко седмици, е провокирано от необходимостта да запазим живота на българските граждани, защото алтернативата е да затворим държавата, по подобие на последиците от 2020 година, с които се справяме и в момента, подчерта Янев.

Той заяви, че е готов да понесе цялата политическа отговорност за това, но въпросът е дали заедно като общество можем да носим отговорност за своето настояще и бъдеще.

Призовавам за малко търпение, за разбиране и за повече солидарност, за да преодолеем настоящата ситуация заедно, заяви премиерът. Той подчерта обаче, че наблюдаваме ситуация, при която определени фактори се стремят да подкопаят политическата система, за да си осигурят предимство на изборите.

Заради това премиерът се обърна и към партиите с думите, че тези проблеми нямат партиен профил.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още по темата: Стефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
2
 
13
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
До 1989 г.Нямаше " Енергийна борса"! Тока струва 5 Ст за киловат и Точка!!!-:)) А сега????!
181
3
 
7
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
до 216 Прав си! Но младите днес,нали ги научиха "демократите" след 1989 г.СДС чували са за него! Че всичко построено през социализма,да социализъм си беше! Че ни управляваха тогава комунисти,си е друга тема! Та всичко построено в годините на социализма,ги принудиха да "вярват" че е "вредно"! Ами Да! АЕЦ Козлодуй ще им покрие разходите! И няма как да помнят,че точно Миглена Кунева ЗАТВОРИ Затворените ни вече реактори! Та след 1989 г до днес,е само и единствено "политически решения"! ДО КОГА???-:(
180
4
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Зелените Чорапи и Сертификати,ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА,Зелените Човечета , ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
179
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КК пилон чии
178
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
янеф, голям некадърник си! Нищо не можеш да свършиш като хората. Махай се!
177
5
 
9
 
! Отговори
Handel преди 2 години
А бе кога успяхте да се купумпирате заедно с кацарина? Всеки е наясно, че докато за инфаркт здравната каса плаща 5 пъти по-малко отколкото за ковида, болниците ще бъдат препълнени, а лекарските шефове ще продължат да трупат стотици милиони. От въпросните 6 или 7 хиляди "болни" в болниците реално болнична помощ имат само тези 500-600, които са на кислород. Всикчи останали са хоспитализирани само да се ограбва здравната каса.
176
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 213 Никой в тази държава,по наглост,дори и Янев.НЕ могат да бият бившата нагла комунистическа мутра и борче от прехода след 1989 г др Борисов!!!-:((((
175
6
 
18
 
! Отговори
филип ейджи преди 2 години
нагъл като шапкар!!!
174
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първата и втората вълна как затихнаха без тези ФАШИСТКИ сертификати, бе Янев?
173
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остави комунист да се справя с криза и гледай саир. Почват да се въртят около оста ди и да пеят приспивни песни. Разбира се, те никога не са виновни
172
4
 
16
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
Яневчо поне показахте,че сте същите б0клучаци като оня с голямата глава от Банкя,има натиск и още как,Сзо и Ек така са яи го набили в устенцата,че даже не можете да се огледате наоколо и да видите колко много ще съжалявате *** такива!
171
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натиск няма верно има само принуда.
170
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По тоя и статия да напишеш - Ганко, Ганко , все ше се върже
169
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига писахте с големи букви, бе ***. По умни нема да станете като се скарате
168
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИНТЕРВЮТО КОЕТО НОВА ИЗТРИ - ЗАЩО ЛИ? МОЖЕ БИ ЗАЩОТО СЕ КАЗАХА ИСТИНИТЕ КОИТО ВСИЧКИ ВИЕ ЗАСПАЛИ КОВИДИ- - ОТИ И ПРОДАЖНИ МЕДИИ СЕ ПРАВИТЕ ЧЕ НЕ ВИЖДАТЕ?Шефът на ковид отделението в Пирогов
167
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев се видя че е мишок още като дойде да му се кара руския поп. Обаче българския *** много бързо забравя. 2-3 дена и това е
166
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек няма натиск, ние толкова си можем. Такава некомпетентна история, тия с какви екипи работят. Нито топлата вида ги кара някой да измислят. Смешна история.
165
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха тия четат ли си да видят какви ги говорят. Чакахме до последно да потъне кораба и бяхме много изненадани като потъна.
164
2
 
6
 
! Отговори
Нищо преди 2 години
Няма нищо г-н Янев. Не Ви се сърдим. Правите каквото можете. Пробвайте пак със сертификатите. Тези мерки не са добри.
163
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 30 години България плаче под ботуша на крадливи чиновници и юди-политици. Накрая ще ви смажем. Но тогава вече няма да е останало нищо от държавата. Вие я опапахте окончателно! Всичките партии на терена са отровни пипала на една хидра.