Застрашена ли е системата от недостиг на медицински кислород?

"България има достатъчно производствен капацитет за медицински кислород"
1 ное 2021 09:05, Ния Христова
35
Представители на фирмите доставчици на медицински кислород предупреждават, че може да се стигне до недостиг, ако броят на COVID пациентите в болниците продължава да расте.
 
Аннамария Аксинте, управител на една от компаниите за производство на медицински кислород у нас, смята, че няма как да останем без необходимите ни количества.
 
"България има достатъчно производствен капацитет за медицински кислород. Има и внос. За момента производството е достатъчно, стига всички мощности да работят. Може да възникнат проблеми при технически ситуации, в които се налага намаляването на производството", обясни тя в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Исторически никога не е имало подобно потребление. Заявките са увеличени 5-7 пъти. Много проблемно е планирането на доставките. Ако има наплив или внезапно влошаване на голям брой пациенти, потреблението скача многократно и не можем да планираме достатъчно адекватно доставките", каза още Аксинте.
 
Не във всички болници у нас има бекъп инсталации, каквито били европейските изисквания, обясни още тя. 
 
"Ако всички работим на 100% капацитет, теоретично все още е възможен износ на кислород. Все още се справяме, но е много голямо предизвикателство. Имаме пълно съдействие от Министерството на здравеопазването", изтъкна Аксинте.
 
"Ако цените на тока продължават да растат, няма да може да поемаме тази разлика в цената", посочи гостът в студиото.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
някой си преди 2 години
До Анонименсмях в залата. така е различен е индустриалния кислород, берат от полето. Боже колко мъка има по този свят боже. Като нямаш идея, защото пишеш или нямаш работа
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А полза има ли? Колко от тези, дето ги закачате към кислород, ги откачате живи? Да не се окаже, че не там е проблемът?
31
3
 
3
 
! Отговори
у ю преди 2 години
ама догодина и ваксинираните ще са неваксинирани. какъв е шанса да осакатееш от тестова ваксина с всяко последващо бодване , на петото, на десетото, на двайстото бодване, за един преател питам...
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От видеото: от къде ги взимате такива управители без техническо образование и с дефицити по български 24 по 7 или 24/7 се нарича по български денонощно! Жалко за такава компания като Linde, в която бях шеф на група по нови технологии! Сега съм си шеф и съм доста по строг към себе си! Влечението към самоексплоатация, това е което не можеш да правиш с назначените от теб работници или колеги, е огромно когато откриеш втората истина, че имаш повече, ако работиш повече!
29
5
 
4
 
! Отговори
ky40 преди 2 години
лекарите са пълни мрши, и те вече работят на принципа ден година храни. както и да се въртите пак до комунизъм ще се стигне. богатите нямат наяждане
28
2
 
4
 
! Отговори
Алексия преди 2 години
Жалко эа нормалните хора!!! Те са и теэи, които ПЛАЩАТ цената на неваксираните индивиди!!! Чакат с часове да бъдат приети в болницата эащото портокола иэисква 3-4 тестове пи си ари и какво ли не още!!! С мен така стана с белодробна емболиля 12 часа чаках да ме приемат в интенэивното!!! Бях с отрицателни тестове но това лекарите не ги интерсува!!! Спасиха ме но споменът е УЖАСЕН!!!
27
1
 
0
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Ми не, няма опасност чух го от Стойчо Кацаров преди 2 дни :)
26
3
 
5
 
! Отговори
Хе Хе преди 2 години
Системата на лешоядите с бели престилки яко захлеби от далавери с маски, дезинфектанти, тестове, ваксини и лекарства. Манаа небесна Ка пада от небето. Давай ковидее бялата мафия трупа милиарди.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В допълнение на 20 как се намериха и организираха поредните групи копои ( РЗИ та и милиционери ) а лекари и сестри все не достигат където са нужни.
24
1
 
4
 
! Отговори
За какво ни е преди 2 години
кислород ? Преди имаше, сега няма, дребни подробности, нали искахте промяна ??
23
9
 
4
 
! Отговори
Хайде де преди 2 години
Бабати все с кислород са я лекували едно време. Помня когато за цялата болница имаше една бутилка със скъсана маска в коридора
22
3
 
6
 
! Отговори
инж преди 2 години
Тва маедицински кислород кво е, *** ппрости?
21
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички неваксинирани са виновни за това състояние. Пълен локдаун за тези кре.тени до края на годината.
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то сега е сезона и на грипа,ама грип НЕМА!Всичко е ковид пътеката стана 3500 и болниците цоцат яко народна пара.Комай при тях стана ден година храни.
19
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С парите, които дадохме за излишни ваксини, които ще изхвърлим, можехме да оборудваме още 5 000 болнични легла, а персонала щеше да е нобелови лауреати по медицина и харвардски възпитаници. С парите за ситемите за зелени сертификати и прочее глупости - да не говорим. Абсолютен саботаж на системата и прокарване на нечисти интереси е ситуацията. Нямам друго обяснение да се прави непрекъснато точно обратното на правилното.
18
2
 
5
 
! Отговори
Минко 50г. женен преди 2 години
Тая Аксинте не е застрашена от липса на кислород щото има неколко кожени шнорхела и редовно диша.
17
1
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
В този кратък текст, Ния има няколко взаимно изключващи се тези! Журналистика, та дрънка!
16
1
 
10
 
! Отговори
bbb преди 2 години
То няма респиратори, сега пък няма кислород!От къде накъде ни занимават с тези неща, да са си направили организацията и доставките на време, пари има - 5,6 млр.лв. е бюджета на НЗОК! От сутринта - стресът е навсякъде, как народът да не боледува!
15
0
 
6
 
! Отговори
цитат преди 2 години
Може да възникнат технически ситуаций в които се налага налага намаяване н производството.Изод си го правете сами!
14
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите изразходваха кислорода на българите! Защо бе? Защо не си стоите в къщи с пневмонията и задуха от "грипчето"?