Арест за българин и американец, разпространявали педофилско порно

Арестите са извършени в София и Вашингтон
Обновена: 17 ное 2021 12:18 | 17 ное 2021 12:18,
74
Арест за българин и американец, разпространявали педофилско порно
Снимка: БГНЕС

Двама души – българин и американец, са били задържани за разпространение на педофилски порно видеа и пране на пари. Арестите са извършени във Вашингтон и София.

По информация на БНТ арестуваните са Пламен Велинов и Антъни Лий Кендъл. Съдебните власти на двете държави са разследвали група, базирана в Калифорния за разпространение на педофилско порно и пране на пари.

Българинът и американецът са разпространили над 4.6 милиона видеа и снимки на сексуална злоупотреба с деца и са спечели над 9.4 милиона долара от престъпната си дейност.

Велинов е задържан вчера в София, а Кендъл във Вашингтон.

"Повечето от децата жертви са от Молдова и Украйна“, съобщи зам.-главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов и посочи, че няма данни за българчета, но има клиенти на сайта от страната ни.

Велинов бил администратор на сайта, качвал видеата и отговарял за достъпа на клиенти. Имало дори опция педофилите да изберат как да са облечени жертвите - например в полицейска униформа или чорапогащник. Родителите на децата са знаели за видеата, получавали са пари, за да им позволят да участват в клиповете.

"Изображенията са били достъпни, но само една ограничена част от тях, очевидното за по-атрактивните, е имало месечен абонамент от 80 долара. Генерираните приходи за няколко години са над 9 млн. долара", каза Сарафов.

Започнала е процедура по екстрадицията на българина в САЩ.

"Предпочитаме да го съдят там. Грозят го 50 години затвор. Той е висококвалифициран компютърен специалист", посочи Сарафов. И поясни, че разследването ще търси други българи, които са били част мрежата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ален Симеонов
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия на третия ден в затвора и са заминали, като останалите разберат защо са там.
27
2
 
10
 
! Отговори
: преди 2 години
Много добра работа и трезво мнение на г-н Сарафов , най-добре в Америка, където правосъдието няма да пусне подобен човек на свобода. Според мен всички споменати в статията са за директен разстрел.
26
8
 
6
 
! Отговори
до добър ден преди 2 години
Ами, един от основните принципи при "Пазарната Икономика" е - всичко се продава и всичко се купува... според търсенето, "Просто Бизнес - нищо лично", дет съ вика!
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялото му име: Пламен Георгиев Велинов, фирмата му: Дева Консулт, със седалище в гр. Перник.
24
3
 
18
 
! Отговори
Добър ден преди 2 години
В Перник кв Ралица се занимават само с наркотици, порнография и воайорство, работят в симбиоза с местните полицаи и се държат като царе, имат всякакви СРС апаратури и заглушители, вкл Пегас!
23
4
 
16
 
! Отговори
ХП преди 2 години
Даровете на " ДемоНокрацията" и "пазарната икономика" - според търсенето и предлагането!!! Особено високо предлагане се наблюдава в най-успешните "ДемоНокрации" като Украина и Молдава! -)))))))))) PS. Между другото, най-високия процент педофили са сред ЛГБТ съобществото.
22
2
 
13
 
! Отговори
България на мафията преди 2 години
ДАНС и Прокуратурата за Организираната престъпност работят, защо още не са арестувани мафиота Юлиян Борисов Георгиев от град Перник мест. Ралица !?Кординати ли да им дам!?
21
7
 
16
 
! Отговори
Иванко преди 2 години
Аз гледах едно от тези клипчета. Пеевски напъваше Буци отзад, а Буци мляскаше мазен свирчок на Доганя. Беше отврат
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, нали американците бяха ЛГБТ и джендАри, защо "яките, корави, стрейт" балканци не могат да осъдят както трябва и то точно за престъпления срещу деца, а се налага да пращат престъпниците другаде?
19
4
 
16
 
! Отговори
Да преди 2 години
Дано си изтърпи наказанието в САЩ. Там няма значение дали си богат или беден. Гадорията е за всички.
18
3
 
15
 
! Отговори
malart преди 2 години
"Предпочитаме да го съдят там. Грозят го 50 години затвор. Той е висококвалифициран компютърен специалист", посочи Сарафов.Това показва некадърност, зависимост и е достойно за съжалениел. Да не можем да съдим българин, а се отърваваме от случая поради нежелание за работа и да не си разваляме рахатлъка
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пернишката мафия правят тези порно клипове,някакъв с фетиш ги прави казва се Юлиян Борисов Георгиев и никой не го пипа защото си купувал полицаи и прокурори!
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствено хубаво в цялата работа е, че бу*гаристанеца ще го осъдят в САЩ, та скоро няма да види дневна светлина. Тук щяха да му лепнат 50 лева глоба вместо 50 години затвор.
15
3
 
11
 
! Отговори
BaiOnzi преди 2 години
На въжето!
14
5
 
10
 
! Отговори
нещастници преди 2 години
джендария в сила...... това е единствената инвестиция от сащ за 32г ценности.. в порно индустрията
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ дават дълги присъди, но продължителността на живота на педофилите в затворите е доста ниска. Преди години бяха открили мъртъв в затвора един много брутален педофил - затворниците го измъчвали, пребивали и изнасилвали часове наред преди да умрe.
12
3
 
10
 
! Отговори
Обществена тайна преди 2 години
Пернишката мафия се занимават с пед.офилия и порно сайтове но Борисов и Гешев ги закрилят!Пернишките мафиоти си купуват и полицаи!
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Предпочитаме да го съдят там. Грозят го 50 години затвор..." И това признание за съдебната ни система е произлязло от устата на зам. главния прокурор.
10
5
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
Това е добре ,защото ще е екстрадиран в САЩ , и ам ще го съдя ,а не к , където Майка Тереза ще го пусне срещу торба с евра .Пожелавам същото да стане с бойко и гешев !!