Къде българите ще празнуват Нова година?

Има оферти за 8000 лева във Велинград и 800 лева в Египет
12 дек 2021 23:00, Нели Христова
89
Къде българите ще празнуват Нова година?
Снимка: БГНЕС

Над половин милион българи са планирали да пътуват за Коледа и Нова година. Имат много избори, сред които - 8 000 лева за 4 нощувки във Велинград по празниците или 500 лева за Нова година в Египет, пишат от БНТ.

Според туроператорите няма голяма разлика в цените от преди пандемията. Както и в предходните години някои от пакетите за Нова година в България надвишават драстично тези в чужбина. Има оферти, при които една луксозна нощувка у нас е равна на няколкодневна екскурзия в чужбина, заедно със самолетния билет.

Екипът на БНТ попадна на оферта за четири ВИП нощувки в СПА хотел за почти 8 000 лв. Това включва вечеря и музикална програма. Но каква трябва да е вечерята, която в пъти надминава следните произволно намерени предложения за чужбина: 250 евро за 4 нощувки в Турция, 520 евро в Испания и 700 евро в Дубай - всички с двупосочен самолетен билет. А в Египет цели 6 нощувки за 400 евро.

Миналата година точно по това време бяхме доста затворени имаше много малко пътувания. Но спрямо по миналата година бих казала, че цените са почти същите. Дори в някои от хотелите говорим за 5 звезди, дори цените са по-ниски, отколкото биха платили в България да речем в спа курорт или в планински ски курорт, казва Диляна Ангелчева, мениджър "Външни връзки" в туроператор.

Освен към по-близките до България страни, интерес има и към Египет и Тунис, които остават изгодни и предпочитани дестинации. Малдивите, Занзибар, Доминиканската република и Дубай са желани за търсещите слънце, плаж и екзотика. Тези почивки са най-малко 7 нощувки, а цените започват от 2800 лв. на човек. Мнозинството българи обаче ще се насочат към курортите у нас.

Това, което наблюдаваме освен посещенията при близки, роднини и приятели, които са много интензивни, това е търсене на къщи за гости, вили, малки семейни хотели. Но все повече се търсят и 4 и 5 звездни хотели. Особено, които предлагат балнео, спа и уелнес, казва Румен Драганов, председател на Института за анализ и оценка в туризма.

Без съществена промяна остава броят на българите, които избират нашите курорти. Близо 40% ще посетят отново хотела, в който са били и преди.

България обаче ще посрещне двойно повече чужденци заради възобновените чартърни полети. Най-много посетители се очакват от Великобритания, Скандинавия, Полша и съседните страни. Общият брой на чуждестранни туристи за този зимен сезон е двоен спрямо година по-рано.

Новият вариант на Омикрон и евентуално затягане на мерките не спират желаещите да пътуват, категорични са туроператорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дедо"Домашно приготвена храна , домашна ракийка, домашно винце , печката тип "камина" ще бумти на макс и ще създава домашен уют" - скапана храна, евтин алкохол, скапано вино (моля те - дори не си пил истинско вино), мирише на дърва, а домашния уют си го гледеал во останалите 364 дена, но защото жена ти прави ВСИЧКО, а ти си седиш на *** и не даваш и повече от 20 лева за цялата вечер - хубуу тии.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Тайланд, дубай, Сингапур и др. стоиш в карантина 10 дни и се тестваш, освен че трябва да си и ваксиниран.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На село при баба и дядо! Защото те в 22:00 си лягат! Отдавна са в петия сън!" - В петия сън?
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"8 000 лева за 4 нощувки във Велинград" - Много ме кефи тоя род жунралистика in your face - Демек вийш ли сяя, хората ка купонясвят, па ти си окъсен селн!
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В къщи, на 19тия етаж:))Ще гледам в полунощ как избухват фойерверките над града, като че ли започва операция ОГЪН и буря - половин час оглушителни гърмежи, свистене и взривове в небето, и това се повтаря всяка година!Безценно!! :)))
15
5
 
5
 
! Отговори
Ася преди 2 години
В къщи при семейството. А за Дубай и сама мога да си организирам почивка от 10 дни, . но като премахнат всички тия корона глупости, сертификати и тестове
14
0
 
15
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Купи си котка Мейн Кун. Нашата е такава! 2 метра е! Като застане на прозореца, всички я мислят за лъв и бягат! Никой няма да припари!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В дубай трябва да стоиш 10 дни карантина, тъй както си ваксиниран. Без ваксина въобще не можеш да припариш. Тъй че отпада.
12
3
 
27
 
! Отговори
ба си преди 2 години
гледам офертите за Дубай и си викам: бе няма да им пълня гушата, ще дам още 1000 лв и ще празнувам във Велинград...
11
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи миналата година, на Нова Година, някакво така нареченото тийнейджърче хвърли някаква тротилка близо до нашия блок, ние сме на втория етаж, та като гръмна хем на мен ми излезе душата, хем и котката скочи чак до тавана и се хвана за лампата! Може ли да са толкова безобразни!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На село при баба и дядо! Защото те в 22:00 си лягат! Отдавна са в петия сън!
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям праз! Нова година! Голямо чудо! На мен ми е все тая! Ако искам всяка вечер ще ям и пия до 5 сутринта!
8
7
 
18
 
! Отговори
Усойков преди 2 години
Тази година, заклевам се, ще пребия някой тийнейджър с техните пиратки! Да не можеш да си легнеш, загърмят, забумтят, колко пъти трябва да излизам на терасата и да ги псувам?! Това не се търпи и този път ще хвърля нещо!
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм в чужбина, затова ще дойда в България. Трикратно ваксиниран.
6
4
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Естествено в къщи !? Домашно приготвена храна , домашна ракийка, домашно винце , печката тип "камина" ще бумти на макс и ще създава домашен уют . Гражданята , ако искат , да летят не до Египет, а до Южния полюс да си нащракат селфита за фейсбукот .
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази година загубих четирима близки....какъв ти празник! Нито ще празнува, нито нищо!
4
1
 
14
 
! Отговори
Владимиров преди 2 години
У нас!
3
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово в къщи със семейството..без стрес ,без минус 8000,без самолетни пътувания и безброй ПСР тестове.Аз съм За.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ще го разберем след Нова година.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където си искат