Бързи и смели: Откраднаха джипа на Плевнелиев от паркинг на мол

Оттам само за месец са отмъкнати още 3 автомобила
Обновена: 21 дек 2021 09:38 | 21 дек 2021 09:35, Елка Василева
591
Бързи и смели: Откраднаха джипа на Плевнелиев от паркинг на мол

Джипът на президента Росен Плевнелиев е бил откраднат в събота, посред бял ден, на паркинга на столичен мол, намиращ се на Околовръстното. Автомобилът е бил шофиран от съпругата му Десислава Банова.

Да откраднеш кола на президент се изисква не само бързина, но и смелост на автоджамбазите.

Банова се усъмнила, че нещо се случва, когато още на входа на мола мъж с раница започнал да се блъска агресивно в нея.

Когато се затичала към колата си, видяла как тя тръгва в неизвестна посока.

Оказва се, че това не е частен случай – от паркинга на същия търговски център само за месец са отмъкнати още 3 автомобила.

Още по темата

„В събота около 16 часа паркирах на ниво -1. Повъртях се, защото не успях да открия паркомясто. Имам опция на автомобила да се заключва автоматично, след като сляза от него. Уверих се, чух сигнала, че автомобилът е заключен. Обаче разговарях по телефона и наближавайки плъзгащата се врата, до мен доста арогантно се бутна един мъж с огромна раница на гърба. Може би щях да реагирам по-бързо, защото бях чула за подобна схема. Усъмних се, защото, влизайки в мола вече не виждах въпросния мъж”, сподели Банова пред Нова тв.

Тя тръгва към автомобила си, когато вижда, че мъжът се насочва към колата й.  Следващото, което Банова вижда, е колата, която се отдалечава от паркинга, шофирана от друг човек.

„Доколкото разбирам, бутайки се в мен, той се опитва да прихване сигнала на ключа с устройство, което е в раницата. Друго лице, което стои до колата, влиза безпроблемно и тръгва. Още на първата минута уведомих тел. 112 за кражбата”, добави съпругата на Росен Плевнелиев.

Кражбата е заснета от охранителните камери, които са разположени в паркинга. Крадците са толкова опитни и разполагат с висококачествена техника, че за минути успяват да заглушат сигнала от GPS системата за проследяване на автомобила.

Последната точка, на която Банова е видяла колата си, е на Околовръстното, близо до Горубляне.  Оказва се, че този търговски център е доста предпочитан от крадците, тъй като бариерите на паркинга са винаги вдигнати, а оттам се озовават на Околовръстното, където няма светофари и скоростта е висока.

„Пълният абсурд е, че това се случва за четвърти път, абсолютно безнаказано и най-вероятно от една и съща престъпна група”, смята Банова.

От МВР и прокуратурата казаха, че тече разследване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сапунка. Последно, Деси жена или дъщеря е на бившия президент?
348
4
 
16
 
! Отговори
Lina преди 2 години
плевнелиева не спря да ни занимава с колата си - първо беше возила плевнев ( той явно не шофира) и беше катастрофирала на Цариградско. Драма, излъчвана цяла седмица. Днес - ни разказа цялото си ежедневие, което не вълнува никой. Голяма работа- пл.юнчо ще и купи друг, какъв е проблема? Как не направиха нещо значимо?Не спряха да ни занимават с памперсите и личните си работи, като ирина тенчева са станали.
347
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СТРАНДЖАТА - По-скоро се върна на улицата.
346
11
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
ГЕРБ ВЕЧЕ НЕ УПРАВЛЯВА, И МАФИЯТА СЕ ЗАВЪРНА.
345
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 402 - Ми ти ся кво ми са репчиш ... Единия вика, че било "мутреснки години" едва ли не, напомняйки за 90-те, и го изкара все едно, че по бойово и тошово време нямало кражн=би. Ти па ся някви конспирации въртиш! Скъпи коли се гепят постоянно. Не от най-скъпите, де, щоот там се внимава. Ама деса едва ли е карала Ролс.
344
4
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 години
Бързи, смели, сръчни. Днескашните Робин Худовци.... Дрън дрън това е просто предупреждение за меката китка ***...
343
1
 
6
 
! Отговори
Шофьор преди 2 години
А какъв е смисъла да се купуват коли за стотици хиляди?
342
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От нашите джобове всеки месец за Плевнелиев вървят едни 30000 лв. за това че е бивш Президент, няма как да се трогна. За нас е проблем, но за тях едва ли и застраховката ще им платят и всичко. Обикновения човек се бори с какво ли не в подобна ситуация.
341
3
 
10
 
! Отговори
Мееметчу преди 2 години
Мойтъ 14 годишнъ Тойотъ га шъ я откраднатъ, ве??? Измитъ, изчистенъ, лъснатъ..., даже чат-пат и ключовете оставям на таблото и пак не щът , ей!
340
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А да види хубаво ли е така. Никаква колегиалност между политици и редови престъпници последно време.
339
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май има война между мутренски кланове. И преди при такава война се крадяха скъпи коли от другия клан на мафията.
338
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен До Анонимен 395/ Не сме в 80те! Много е просто! Мафията си чистят сметките. Един на друг. Няма да дойдат да окраднат твоето "пежо" от мола. Всички са потънали яко в нещата си. И двете страни си знаят защо е станало, но останалите само ще четем такива новини!/. За това Хората Бягат с двеста от БГ!
337
0
 
8
 
! Отговори
Казах преди 2 години
ако не мразех толкова крадците, щях да ги поздравя... много съм на кантар, но все пак бих избил и крадците и семействата им без да ми трябват доказателства от прокурата, само слуховет,е че някой е голям майстор ми е достатъчно за да му видя сметката ако ни се стрещнат събдите и ще го излежа с гордост!
336
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сашо от Варна = 387 - Студено и сухо?
335
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 395 - Айде моля ти се - коли се крадат псотоянно. Още през 80-те имаше кражби.
334
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще си купи нов джип..............споко................тоя има приятели-олигарси и е червив с пари!!!
333
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на Боко жипката кога?
332
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутренските изпълнения и подобни от 90-те са преминали на по високо ниво. МАфия-държава или обратното. Няма друга логика. НИкой крадец не би пипнал кола на екс-президент, ако това не беше така. Не сме мръднали грам за 30 години. Само потъваме!
331
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този само 1 кола ли има?
330
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е тоя Рататуй бе?