През първите 6 месеца на 2022 г. пенсионерите ще получават по 60 лева

1,2 милиарда лева са допълнителните приходи в бюджета
22 дек 2021 17:45, Нели Христова
44
През първите 6 месеца на 2022 г. пенсионерите ще получават по 60 лева
Снимка: Pixabay

Пенсионерите ще получават по 60 лева добавка към пенсиите за първите шест месеца на годината. Това обяви днес вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

1,2 милиарда лева са допълнителните приходи в бюджета, които ще бъдат разпределени от парламента, съобщи премиерът Кирил Петков.

Кабинетът ще даде възможност на парламента да разпредели допълнителните приходи в бюджета, обяви днес Петков в началото на редовното правителствено заседание.

Предложението на кабинета е те да бъдат разпределени за Covid добавки и подпомагане заради високите цени на тока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
21
 
! Отговори
И на мен преди 2 години
Да ми е честито.Стажът ми е от първа, втора и трета кат. и няма да получа увеличение.Пенсия 438 лв.+60 няма и 500. Преди време бях над средната,сега лека полека отивам към минималната както много други, пенсионирали се преди време .Такива ги нареди баба Мика лакомата.Хем си вдигна пенсията, хем продължава да *** като незаменим специалист.
14
2
 
3
 
! Отговори
много за умиране преди 2 години
До дедо Пенции малко за живеене!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте малко ...енергетиката е на слави ,или милиарда че ходи при ерепетата защото ще ли да фалират)които 30 г.печелат милиарди на гърба на народа ,човек често помисли че тоя плашат яки комисионни на нашите хора и при герба и сега ,слави да обясни какво се случва ,преди 3 месеца говереше че с тия раздаване на милиони не е съгласен .......
12
6
 
12
 
! Отговори
До анонимен 12 преди 2 години
Сигурно баща ти е учил в едновремешното ВМЕИ "Ленин", сега Технически университет, щом е бил инженер. Веднага ме навежда на мисълта, че баща ти е бил политически обвързан, щото във ВМЕИ-то не се влизаше току-така! Демек пенсията му е политически омърсена!
11
2
 
20
 
! Отговори
Да са ни честити преди 2 години
харвардските шмекери,ашладисани с грижата за човека от БСП.Щели да преразглеждат пенсиите и да ги увеличат с 5%.Позната пенсионерка има 500 лв пенсия и със 120-те лв до НГзакръгля месечно 620,с които криво ляво,с малка помощ от родата,закърпва месеца.След НГ ще взема 500+5%=525 +60=585 лв,тоест пенсията и не само няма да се вдигне,но ще падне с 35 лв.Ще трябва да играе на тото какво да плати и тъй като не може да отреже ТЕЦ,СВ,ЧЕЗ,А1,лекарства,за да скалъпи месеца,трябва да яде по-малко.Браво.
10
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се пукнат от яд бедните пенсионери! Баща ми е с 1500 лв. пенсия, но беше инженер в периода на социализма! Та баща ми вика, на тия пенсионерчета с по 200-300 лв. пенсии - Изобщо не ги съжалявам, да са учили едно време! Аз как учих, изкарах хубава професия, а те ми бяха продавачи и чистачи! Ми сега казва, ще си берат пешкира! Всеки според това, което си е постигнал! Никой не им е виновен!
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** и кокорчо се развихриха в подпомагането...при Баце бяха 50 лева и ги обявяваха за обидно малко, а цените бяха 1,5-2-3 пъти по ниски... сега пенЦионерите ще се къпят в лукс и то 6 месеца, блазе им, а така също и на Прос.Тото
8
6
 
0
 
! Отговори
Не е нужно преди 2 години
Дайте ги на КРИБ.
7
3
 
15
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Ако до живееш и ти ще станеш миризлuв пенсионер! Жалко е, че твоята баба и дядо са в основата на твоето паразитно съществуване!
6
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министър Масларова беше права, като каза, че пенсионерите са нахални до над тавана на глупостта!
5
4
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Аууууу какво благородство !
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек,половината на 120 и то без да актуализират пенсиите на 25 декември,както обещаха??...
3
25
 
8
 
! Отговори
Аман! преди 2 години
Писна ми от тези миризливи пенсионери! Само за тях се мисли! Ами младите хора, които работят на четири работи, за да свързват двата края - а имат семейство, дете, някои с по 2-3! Как я мислят тази работа?! А миризливите пенсионери си мислят само за закостенелите си тела и битовите сметки, нищо повече!
2
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
добра идея!..Не знам за вас,но аз познавам пенсионери с по 250 лв. пенсия..Та тия 60,колкото и да са малко,пак ще са от полза.."По-добре малко,отколкото нищо"..КАТО НАЧАЛО!!!!..Иначе проблема си остава..
1
2
 
8
 
! Отговори
Боц преди 2 години
Ако се ваксат по 3 пъти..