Петков ще наблюдава лично 10 държавни агенции

Премиерът разпредели функциите по координация на правителството
96
Петков ще наблюдава лично 10 държавни агенции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Кирил Петков разпредели функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.

Заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата и Агенцията за ядрено регулиране.

В ресора на заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова са: Държавна агенция „Електронно управление“, Държавна агенция „Архиви“, Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Патентното ведомство и Националният статистически институт.

Министър-председателят Кирил Петков лично ще наблюдава дейността на: Държавната агенция за бежанците, Държавната агенция за българите в чужбина, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция за научни изследвания и иновации, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавна агенция „Разузнаване“, Държавна агенция „Национална сигурност“ и Държавна агенция „Технически операции“.

От МЗ съобщиха, че са разпределени функциите на заместниците в здравеопазването.

Заместник-министър д-р Петър Грибнев ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в следните дирекции: „Лечебни дейности“, отдел „Обществени поръчки“ в дирекция „Стопански дейности и обществени поръчки“ и „Търговски дружества и собственост“. Той ще отговаря и за образованието, квалификацията и следдипломното обучение в системата на здравеопазването.
Д-р Грибнев ще контролира работата на Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ и на центровете за спешна медицинска помощ, както и на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Той ще отговаря за Националния център по трансфузионна хематология и за районните центрове по трансфузионна хематология.

Заместник-министър доц. д-р Любомир Бакаливанов ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в дирекции: „Лекарствена политика“, „Електронно здравеопазване“, „Международни проекти и програми“ и „Европейска координация и международно сътрудничество“.
Той ще осъществява контрол върху дейността на Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, Центъра за асистирана репродукция, държавните психиатрични болници, центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания и домовете за медико-социални грижи за деца.

Заместник-министър доц. д-р Георги Йорданов ще отговаря за  следните дирекции: „Бюджет и финанси“, „Защита на правата на пациентите“ и „Опазване на общественото здраве и здравен контрол“. В неговия ресор влизат и дейностите, свързани с изпълнението на националните здравни програми и специализираните донорски програми. Д-р Йорданов ще осъществява контрол върху Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита, както и върху дейността на регионалните здравни инспекции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 54 ---- А спомняш ли си изказванията на шефа ти разбойко?? Без да знае една английска дума ? От охранител стана премиер хахаха гледаше, като ц игане калкулатор
45
0
 
18
 
! Отговори
izh преди 2 години
Виждам доста хорица славославящи Кирето. Момчета, изборите минаха и определяне службичките беше уредено още от преди. Баницата е малка, а лапачите покрай софрата много . Изтървали сте времето.
44
0
 
12
 
! Отговори
До Не е ли ясно? преди 2 години
Ами те парите са изтеглени , когато Кире беше в служебното правителство. Не се притеснявай той и за Киро ще има пачки , ако вече не си ги е взел.
43
0
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Цуца пачки като Красьо шкембето от ДАБЧ :)))
42
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като му гледам изказванията на тоя са като на ученичка от 8-ми клас. Въобще не е в час с нещата и със законите
41
12
 
1
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 години
До Ъпсурт: "Ми той и Боко лично наблюдаваше и разпореждаше. Ти с какво си по различен Кире"? Боко наблюдаваше, но не забравяше и да си пълни чекмеджето. Къде са изтеглените в брой 53 милиона лева уж за магистрала "Хемус"?
40
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата потъва, а наблюдателя си наблюдава.
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка Подмяната Оставка партизаните даже нямате партия докарахте БКП Оставка
38
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Кирил Петков, Вие сте новия Премиер на България, цялата Ни надежда е във вас и Правителството ! Българския народ Ви стиска палци, а тези дето плюват са от свитата на крадеца от Банкя !
37
1
 
16
 
! Отговори
Зел сертификат преди 2 години
Нищо не се оповести - някой от починалите призна ли, че е имал фалшиф сертификат - распитани има ли вече
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това са се разбързали да сменят , за газ ток стратегия зиро нула
35
1
 
17
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Имаме си Просто Кире, после ще имаме много Просто нищо и много бедни!
34
2
 
20
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Много кух се оказа този уж Харвардец.Никаква мисъл в действията и изказванията.Най-важното сега се оказа да освободи някой си консул във Валенсия.Евала,Кире!Но по-добре ходи си докато е време.
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асан Василев чака някой нов Ч ереп да му носи по 500 000 евро на всяко влизане в министерството, а Кирето да прибира половината. Другата далавера е да напълнят с пари от европроекти фирмите на техните приятели и да вземат тлъст хонорар! Това е цялата игрЪ
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бреее ще смогва ли...то Харвард, Харвард ама чак пък...
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че имаме достоен заместник на - бацеСамо, че от монреал вместо от банкя
30
4
 
12
 
! Отговори
Ъпсурт преди 2 години
Ми той и Боко лично наблюдаваше и разпореждаше. Ти с какво си по различен Кире?
29
1
 
13
 
! Отговори
с бинокъл преди 2 години
е за тва кирето е харвардски възпитаник , той е широк специалист , даже и от разузнаване разбира :)
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юристите, които го съветват, явно са изключителни спецове по административно право!
27
4
 
9
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Преди години пък Бацето се заканваше на кметовете. Сега пък този младок ще следи .....Откъде ги намираме такива бре?