Петков ще наблюдава лично 10 държавни агенции

Премиерът разпредели функциите по координация на правителството
96
Петков ще наблюдава лично 10 държавни агенции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Кирил Петков разпредели функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет.

Заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата и Агенцията за ядрено регулиране.

В ресора на заместник министър-председателя по ефективно управление Калина Константинова са: Държавна агенция „Електронно управление“, Държавна агенция „Архиви“, Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Патентното ведомство и Националният статистически институт.

Министър-председателят Кирил Петков лично ще наблюдава дейността на: Държавната агенция за бежанците, Държавната агенция за българите в чужбина, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция за научни изследвания и иновации, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавна агенция „Разузнаване“, Държавна агенция „Национална сигурност“ и Държавна агенция „Технически операции“.

От МЗ съобщиха, че са разпределени функциите на заместниците в здравеопазването.

Заместник-министър д-р Петър Грибнев ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в следните дирекции: „Лечебни дейности“, отдел „Обществени поръчки“ в дирекция „Стопански дейности и обществени поръчки“ и „Търговски дружества и собственост“. Той ще отговаря и за образованието, квалификацията и следдипломното обучение в системата на здравеопазването.
Д-р Грибнев ще контролира работата на Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ и на центровете за спешна медицинска помощ, както и на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Той ще отговаря за Националния център по трансфузионна хематология и за районните центрове по трансфузионна хематология.

Заместник-министър доц. д-р Любомир Бакаливанов ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в дирекции: „Лекарствена политика“, „Електронно здравеопазване“, „Международни проекти и програми“ и „Европейска координация и международно сътрудничество“.
Той ще осъществява контрол върху дейността на Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, Центъра за асистирана репродукция, държавните психиатрични болници, центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания и домовете за медико-социални грижи за деца.

Заместник-министър доц. д-р Георги Йорданов ще отговаря за  следните дирекции: „Бюджет и финанси“, „Защита на правата на пациентите“ и „Опазване на общественото здраве и здравен контрол“. В неговия ресор влизат и дейностите, свързани с изпълнението на националните здравни програми и специализираните донорски програми. Д-р Йорданов ще осъществява контрол върху Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита, както и върху дейността на регионалните здравни инспекции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
16
 
! Отговори
кажи бе Кире преди 2 години
Как се развива проекта за Е-коли,има ли напредък или само усвоихме комисионните?
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги наблюдава, демек само при него, в неговия джоб да влизат проходите. Не случайно Асен а Василев е казал, че неговата заплата е на ръка в плик.
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано дедо Господ се смили над Нас този път и Кирил Петков, както и останалото правителство да оправят държавата!! Че станахме за срам и на африканските държави!! АМИН
23
4
 
5
 
! Отговори
Ники Халича преди 2 години
Този веднага да възстанови Пацо Георгиев като консул във Валенсия. Не може да уволнява обучени специалисти по консулство за сметка на радеви каилнки.
22
4
 
20
 
! Отговори
Резултатът - катастр преди 2 години
Помнете ми думата Кирил Петков и хората около него ще свършат зле! Те, ще са хората, които ще оберат, тоест ще им се наложи да отговарят за натвореното от Радев, БСП, ДБ и ИТН!
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Киро!
20
7
 
0
 
! Отговори
Бою Тиквочето преди 2 години
До Анонимен 19 Аз тъкмо с това мислех да се заема, но вие ми отнехте властта.
19
5
 
12
 
! Отговори
С. Волусиев преди 2 години
Кирчо и Кокорчо трябва да обърнат внимание на по-малките фирми, защото те формират 90% от сивата икономика, която пък от друга страна е към 50% от цялата икономика. В нашия град касовите апарати на много фирми са хванали паяжина, а собствниците им се пъчат с новички коли, които са сметка на пенсии, докторски заплати и тям подобни.
18
2
 
16
 
! Отговори
Оле преди 2 години
Много агенции, в които не знаят какво правят,много заплати от нашите данъци.Нали щяха да съкращават абонираните за заплати,то какво стана:стани да седна.
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
детската градина си играе на управление с малки, скъпи бинокълчета в ръчички.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой ще наблюдава Била, Лидъл, Кауфланд и др. подобни вериги в които служителите не получават фишове за заплатите се, отказват да им вземат декларацията за данъчно облекчение за деца, някой си решава кой кога ще е отпуск, т.е. не се подава молба от работещия, това своеволия кога ще се изчисти, къде е инспекцията по труда те проверяват ли как се спазва закона от частника или им плащат да не виждат.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Колко по скоро сбере грозницата и дечищата и емигрира, толкоз по добре и за него и за България!" ....това не го решава тоя льо*ман, а Мустафа
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Кирил Петков от сдс София 2011г?Ако е той Иван Костов му е учител .Костов унищожи 330 предприятия ,като нито едно не било близо до фалит.
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много неща станаха които лично ще наблюдава Киро. Кое по напред агенциите ли, фалшивите сертификати ли, цените на тока и газа ли или цените на хляба. То за наблюдение и аз мога да ги наблюдавам как се качват нагоре.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще трябва да ги нареди в кръг и да седне по средата за да може да ги наблюдава всичките
11
2
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Някой да ми обясни какво разбира финансиста Асен Василев от ядрена енергетика.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
некой ше се занимава ли с икономиката и енергетиката и тва е извън обзора на "кабинета на наблюдението и контрола?" ..а да тва са маловажни сектори, верно бе.
9
4
 
8
 
! Отговори
Нана преди 2 години
Колко по скоро сбере грозницата и дечищата и емигрира, толкоз по добре и за него и за България!
8
4
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
И как ще наблюдава 1о агенции ???? Дори един само началник на една от тези агенции трудно се справя с това , а нашият Кико Коня ще наблюдава 10 !!!! Ето това се нарича куфалник !
7
9
 
6
 
! Отговори
Обонго-бонго преди 2 години
Ха-ха тези агенции при Чекмеджян се наблюдаваха сами. Той само си беше определил едно чекмедже с надпис "агенции" и гледаше всеки месец какво се му събрали там.