Без 3 март, нямало да има нито Съединение, нито Независимост

Защо делим празниците на антируски и проруски?
90

Председателят на Национално дружество "Традиция" о. р. подполковник Огнян Маринов гостува в студиото на "България сутрин" облечен в българска опълченска униформа. Той разказа повече за традициите и националните ни ценности.

"На 3 март честваме националните традиции. 3 март е до и след. Ако нямаше 3 март, нямаше да има нито Съединение, нито Независимост, нито Балкански войни, нито национални идеали. Не бива да делим празниците на антируски и проруски. Ако не се бяхме освободили, щеше да ни достигне съдбата на арменците и да ни съкратят поне с 1 млн.", подчерта Маринов.

По думите му дружество "Традиция" е начин на живот. Самият той вече 31 години е част от него. Вживяваш се в ролята, която играеш. Малко или много сме артисти. Много бързо хората в публиката усещат фалша. Просто се отдаваш на това, което правиш, сподели гостът.

Издигането на националния флаг трябва да носи гордост, убеден е той. Според Маринов традициите, символите, празниците и политическата класа не ни обединяват.

"Би трябвало гербът, знамето, химнът, 3 март, Съединението и Независимостта да ни обединяват. Като влезеш в най-малкия бутик или заведение в Турция, навсякъде е турското знаме. Така трябва да е и тук. Не се учим от грешките си. Бъркат патриотизма с национализма", изтъкна председателят на НД "Традиция".

"Всичко, което стана сега, много ми напомня началото на Втората световна война. Рязко съм против войната. Това не е начин да се постигат целите. Раните от война се ближат много дълго време. Утре може да кажем: Велика България! Дайте да си вземем всичко. Това е идиотщина! Искат да махат паметници. Трябва да показват на поколенията защо са направени", каза още Маринов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че малка част от новото поколение се интересува от история, тъй като имат други ценности и интереси. По думите му казармата учи на дисциплина, на уважение, да си оправяш леглото, да се обличаш спретнато.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: традиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами тогава да празнуваме падането ни под османска власт, че без него е нямало да има 3-март!
29
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 Март е празник от 1991 година и целата е да имаме подкрепа от Русия и разрешение за освобожедението от Комунистите.Както се казва да се подмажем.Истината е че Снастефанския договор е за Руска България,не самостоятелна.Путинисти налагат този празник.Абсурден празник.Трябва да приемем за празник датата от Берлинския договор,когато вече се освобождаваме от Русия.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тиа граматично-неграмотни писарушки-калинки, дето удобно са се набутали в dnes.bg вече взеха да дразнят с използването на миналото време ! Ето поредната изцепка на таа: "Без 3 март, нямало да има нито Съединение, нито Независимост". Безплатна консултация: Пише се "нямаше да има"! Ей, исторически и литературно неграмотни КАЛИНКИ (и най-вече злобни и нахални), БЕГОМ ДА си ДОУЧИТЕ БЕЛ в средните училища! Не сте за тук!!
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Сърбия си пише че са приели Християнството у нас обаче категорично НЕ. Българите са родени християни , сигурно но в друго Измеренение. Българския Народ е насилствено Похристиянизиран от Византия 866 г. Дори за тези които отказват да приемат християнството биват убити. Вместо да се занимавате с Руска Пропаганда вижда какво се случило у нас преди повече от 10 века
26
5
 
7
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
Свобода ли е това да изкараш някой от една клетка и да го вкараш у твоята клетка и да му вземаш всичко и да го караш да ти е много благодарен за това......
25
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 Март е празник от 1991 година.Познайте защо?
24
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно от кога 3 Март е национален празник на България?
23
10
 
6
 
! Отговори
Малко уточнение преди 2 години
Когато някой се бие за тебе и за това му плащаш се нарича наемник, а не освободител ! България плаща тонове злато на Русия за военната помощ при т.нар. освобождение, не го правят безкористно а за пари !
22
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не 3 март е датата.България щяла да има независимост и без "руското Освобождение".Младотурците са освободили Турция от Османците и България щеше да е самостоятелна и можеби нямаше сега да има промити мозъци Путинисти.Русия искала да завладее България,а не да освободи.Санстефанска България е Рукса България.Европейските сили не са дали на Путинските дядовци и баби България.И трябва да сме благодарни за това.Сега щяхме да губим човешки животи.
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този полковник ми прилича на Руснак-манипулатор. Изказванията му са пълен FAKE NEWS. Това да не са Руснаците както виждаме в Украйна сега
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Окупирано племе Ами - да, в Албания носят фесове и ***, защото са мюсюлмани! Пуста неграмотност! Даже писане по форумите не може да я изкорени! Четете бре, недейте само да пишете!
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Taню За да влезем в нечия "сфера на влияние" трябва да ни има, нали? Сл. за нас това е Освободителна война!
18
8
 
8
 
! Отговори
Окупирано племе преди 2 години
Защо Гърция дори Албания са били от Османската империя и не го празнуват тоя празник ние специални ли да се чувстваме? Като не са освободили Албания там още ли носят фесове и шалвари както спекулират путинофилите.
17
7
 
11
 
! Отговори
За незапознати преди 2 години
В Санстефанския договор няма и една дума за България или българи !Чак на Берлинския конгрес се говори за България и изтегляне на т.нар. окупачни войски на Русия от българска територия и парите в злато, които трябва да им платим !
16
7
 
9
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Без история ние не сме никаква държава даже се говори че искат да махнат 3 март и всичко това е защото слушаме Запада а те искат да затрият България
15
0
 
4
 
! Отговори
Защо преди 2 години
Заглавието е в подобно съмнително наклонение?
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимензатова избирайте!русия или турция както през 1878 г.
13
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-господстващите радиоточки са поканили професионални русофоби на националния празник!
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без Македония нямаше да има 24 май!! Путин го каза!!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Черно море - вътрешно!