Без 3 март, нямало да има нито Съединение, нито Независимост

Защо делим празниците на антируски и проруски?
90

Председателят на Национално дружество "Традиция" о. р. подполковник Огнян Маринов гостува в студиото на "България сутрин" облечен в българска опълченска униформа. Той разказа повече за традициите и националните ни ценности.

"На 3 март честваме националните традиции. 3 март е до и след. Ако нямаше 3 март, нямаше да има нито Съединение, нито Независимост, нито Балкански войни, нито национални идеали. Не бива да делим празниците на антируски и проруски. Ако не се бяхме освободили, щеше да ни достигне съдбата на арменците и да ни съкратят поне с 1 млн.", подчерта Маринов.

По думите му дружество "Традиция" е начин на живот. Самият той вече 31 години е част от него. Вживяваш се в ролята, която играеш. Малко или много сме артисти. Много бързо хората в публиката усещат фалша. Просто се отдаваш на това, което правиш, сподели гостът.

Издигането на националния флаг трябва да носи гордост, убеден е той. Според Маринов традициите, символите, празниците и политическата класа не ни обединяват.

"Би трябвало гербът, знамето, химнът, 3 март, Съединението и Независимостта да ни обединяват. Като влезеш в най-малкия бутик или заведение в Турция, навсякъде е турското знаме. Така трябва да е и тук. Не се учим от грешките си. Бъркат патриотизма с национализма", изтъкна председателят на НД "Традиция".

"Всичко, което стана сега, много ми напомня началото на Втората световна война. Рязко съм против войната. Това не е начин да се постигат целите. Раните от война се ближат много дълго време. Утре може да кажем: Велика България! Дайте да си вземем всичко. Това е идиотщина! Искат да махат паметници. Трябва да показват на поколенията защо са направени", каза още Маринов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че малка част от новото поколение се интересува от история, тъй като имат други ценности и интереси. По думите му казармата учи на дисциплина, на уважение, да си оправяш леглото, да се обличаш спретнато.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: традиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия възстанови българската държавност и това е факт. Западните държави бяха тези, които се опитаха да попречат на възстановяването на българската държавност и това също е факт. Западните държави разпокъсаха Санстефанска България на части и то зависими от Турция или част от Турция. Заради западните държави в началото имахме княз, а не цар.
49
14
 
7
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Оргинал селски полковняк от БКП-БНА, се изходи по въпроса!
48
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи, чувствате ли се освободени с руски лакеи като тоя генерал Цанков? Горди ли сте с такива?
47
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поради руската ХИБРИДНА ВОЙНА и съдействието от страна на българските слуги , пропуснахме да имаме ИСТИНСКИ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК - 6 септември ,или 22 септември !!! А иначе 3 март си е празник ,но не трябва да бъде НАЦИОНАЛЕН ....
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До питам Русия НЕ ЩЕ да си в ЕС. Ти не разбра ли?
45
7
 
6
 
! Отговори
питам преди 2 години
Турция член ли е на ЕС? Ако още бяхме останали в пределите на Турция, сега щяхме ли да сме в ЕС? На кого дължим свободна България? Отричащите 3 март по-добре да мълчат и да се засрамят.
44
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютна манипулация !!! От 144 г.до днес Русия нанесе изключително тежки удари върху българската държавност ..Нормалните образовани българи ,незаразени от комунистическият бацил ,знаят защо .Непросветените ,да прочетат историята и да намерят истински литература ,за да разберат ,защо заради Русия сме на това дередже ???? Преди 09.09.1944г.когато Русия окупира България и налага комунистите на власт ,чрез преврат ,България е била равна с Австрия ,Белгия,Унгария и др. страни от нашият калибър
43
7
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами делим си празниците на "антируски" и "проруски" защото едни "българи" с руско самосъзнание ги превърнаха в руски фетиши и поругаха българското в тях, крайно време е българските пишман-патриоти да се еманципират от чуждото руско влияние с всичките му ленински, сталински и путински изцепки и извращения ... Срам ме е от таквизи ми ти "българи" които от 100 години насам изразяват българщината си с руски акцент ... !!!
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, а Турция като загуби Първата Световна Война дали щяха да и оставят владения на Балканите? Категорично НЕ.
41
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България има много празници, но няма по унизителен от този. Дори 9-ти септември е по-малко неприемлив. Празнуваме разделянето си и попадането под руска власт на половината ни народ.
40
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е че почиваме днес,но това не е Български празник.
39
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По -скоро Руско предателство.Трябва да спрем да се навеждаме на Русия,един път за винаги.
38
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви ли е срам да говорите за Свобода, а да налагате санкции и да дрънкате натовски колониални оръжия срещу освободителите си?
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде бе
36
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който иска да празнува денят на задунайската губерния, но моля поне да провери в уикипедия какво точно празнува, защото разпокъсването на българските земи, за да бъдат плячкосвани от Руската империя, не се вписва и в най-широките ми представи за каквато и да е свобода. Поне вижте какво означава "трибунарно княжество".
35
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 Март е Руски празник.Тогава се подписва Санстефански договор или Руско-Турски Мирен договор в днешна Турция.На преговорите присъстват само Руснаци и Турци.Няма нито един Българин.Този договор е за Руска България.Не лъжете децата.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камелия събличай се , време е
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто сме свикнали да се наричаме българи, няма ли трети март, просто щяхме да бъдем турци от българския народ на Турция. И в двата случая за запада сме втора ръка хора, така, че разлика има но не голям фактор.
32
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 март или как му викате вие (освобождението) е Дезинформация. На тази дата се сключва Санстефанския предварителен мирен Договор м/у Османска Империя и Русия и не е Договор за (освобождение) на България. Тази Грешка трябва да се поправи в Архивите
31
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 години
И не се посвенихте да напишете "нямаЛО" вместо "нямаШЕ". Срам и позор за мисирките. Бива лизачество ама все пак сме БЪЛГАРИ!!!