Бензинът ще се задържи около 3 лв. за литър

Конфликтът в Украйна прави трендът възходящ
97
Бензинът ще се задържи около 3 лв. за литър
Снимка: Pixabay/planet_fox

Надяваме се при успокояване на конфликта в Украйна цените на международните пазари да се успокоят, твърдят от бранша

Таванът на цената на горивата в България вероятно ще се задържи около психологическата граница от 3 лева за литър през следващите дни, заяви пред Нова тв Живодар Терзиев, председател на Българската петрола и газова асоциация.

"Опитваме се и задоволяваме нуждите на повечето от нашите клиенти. Недостигът на горива е логистичен поради ситуацията, която произтече в сряда вечерта. По отношение на цените – трендът е възходящ. Надяваме се при успокояване на конфликта в Украйна цените на международните пазари да се успокоят".

Още по темата
Според Георги Ганев от Демократична България цените на горивата няма да спаднат докато продължава конфликтът в Украйна.

"Има два двигателя, определящи за поскъпването на горивата- общата инфлация в целия свят и поскъпването на горивата на световните пазари. Смяташе, се че нива от над 100 долара за барел са прекомерно високи, но се вижда, че от началото на войната тези нива се поддържат. Петролните и газови доставки могат да бъдат силно увредени заради конфликта. Цените ще продължат да се покачват заради неяснотата около ситуацията", каза той.

Той коментира още, че се направи опит у нас ситуацията с горивата да всее паника и някой да извлече дивиденти от това.

„Кой и защо не е ясно. Положението с горивата обаче не е като това със зърното - горивата се внасят. Проблемът е сериозен", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: бензин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените в чужбина не ме интересуват! Моята заплата не е 2000 евро! Киро ако е безпомощен, да си взима парцалките и да го няма!
63
3
 
5
 
! Отговори
До : ....44 преди 2 години
А не ....корупцията е сведена на нула ....кражбите също ! Тъй каза Фатмако , че ще направи като вземе властта ....и ето ви резултата !!!!! А и РОШКОВ хваща във несвяст корумпирани чиновници ...министъра пък каза БУЛГАРГАЗ не е продал , ама транзгаз е купил .......има голямо значение НАЛИ ! НЯМА НИКАКВА КОРУПЦИЯ !
62
7
 
5
 
! Отговори
Днес преди 2 години
заредих на бензиностанция близо до Ница(Франция) дизел 1.86 евро/литър!!! Стига вече ориенталци всичко се вдига в цяк свят не само горивата!!! Когато беше 1 евро при Корона кризата не ревахте!!
61
0
 
6
 
! Отговори
До 62 преди 2 години
Виж в сайта на фуело.3,10 лв./л нагоре бензин 100 и дизел премиум.
60
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде си, кироооо?! Има ли пилот самолета? Хората освобождават държавен резерв, за да свалят цените, у нас - абсолютно безд3йствие!
59
11
 
2
 
! Отговори
И къде точно е преди 2 години
3 лева бензина?В *** ви кратуни самоБензина е около 2.70
58
3
 
14
 
! Отговори
кирето преди 2 години
е вие кво очаквате ?! искахте промяна , имате я в пълният си блясък .
57
5
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Абе какво стана с тиквените държавни бензиностанции дето щяха да регулират цените?Май едни хора лапнаха милионите уж да "разработват" рабтата и си изчезнаха щастливи с милионите а ние дуваме тараторя!
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колега, то вече за какво ли не излизахме по улиците... В България, ако това помагаше, трябва да не се прибираме. Но повечето хора нямаме всичкото време на света да упражняваме безкраен граждански натиск.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехо правителството и картела ,111 долара не е 3 лв.
54
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бензинът може да стане и 2.40 лева за литър в България, стига българският народ да излезе по улиците и да го поиска! Тогава само ще стане! От вас зависи, мили заспали българи! Поздрави от Англия, където бензина е 1.45 и с една заплата мога да си купя 2600 литра! Не се обиждайте и не ми слагайте минуси! Това няма да ви направи живота по-лек!!! Излезте на улицата!!
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47 Много си прав, преди няколко дни теглих 3000 лв. от Общинска банка и таксата ми беше 20 лв. А иначе лихви за парите не дават, а само крадат с такси.
52
2
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Трябва Държавата да се намеси с Бандероли като на Тютюна - Бензин и Дизел да са с Фиксирани Цени - Това е Война и Спекулата и Мародерите трябва да се в Затвора .В Момента цената на Литър Бензин е 50 стотинки - до ТРИ ЛЕВА се взимат от Маджо , Борисов , Пеевски , СИК и ВИС .
51
11
 
3
 
! Отговори
Йух Пслескан преди 2 години
Кирил Петков е много интелигентен.
50
0
 
13
 
! Отговори
Учен преди 2 години
Бензиностанция с ракети.
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с номера сьс бензиностанциите оставихте сума народ безработни . Подли сте.
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно Кирчо, Кокорчо и Курнелка казаха, че няма да се качват. А Кокорчо каза, че за такива публикации има наказание до 5 години затвор
47
0
 
17
 
! Отговори
негласуващ преди 2 години
Кирчо и Кокорчо разбрал от фейсбуклука че имало спекулация с цените!Уж щеше да маха тиквения манталитет "Ало Танов"!Колонките и апаратите на бензиностанциите нали са вързани с НАП,митници и така нататък..или както винаги тарикатите могат да си ги изключват когато си искат!Могат да секвестират на някой бай Хъ 20те литра ракия направена от сливите в двора му,да му хакнат яка глоба и да му съсипят живота ама мошениците милионери се правят че не ги забелязват!
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продавайте кошниците и си взимайте нова Дачия на ток към 30к.
45
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кире ще го провождаме с камъни към Канада