Бензинът ще се задържи около 3 лв. за литър

Конфликтът в Украйна прави трендът възходящ
97
Бензинът ще се задържи около 3 лв. за литър
Снимка: Pixabay/planet_fox

Надяваме се при успокояване на конфликта в Украйна цените на международните пазари да се успокоят, твърдят от бранша

Таванът на цената на горивата в България вероятно ще се задържи около психологическата граница от 3 лева за литър през следващите дни, заяви пред Нова тв Живодар Терзиев, председател на Българската петрола и газова асоциация.

"Опитваме се и задоволяваме нуждите на повечето от нашите клиенти. Недостигът на горива е логистичен поради ситуацията, която произтече в сряда вечерта. По отношение на цените – трендът е възходящ. Надяваме се при успокояване на конфликта в Украйна цените на международните пазари да се успокоят".

Още по темата
Според Георги Ганев от Демократична България цените на горивата няма да спаднат докато продължава конфликтът в Украйна.

"Има два двигателя, определящи за поскъпването на горивата- общата инфлация в целия свят и поскъпването на горивата на световните пазари. Смяташе, се че нива от над 100 долара за барел са прекомерно високи, но се вижда, че от началото на войната тези нива се поддържат. Петролните и газови доставки могат да бъдат силно увредени заради конфликта. Цените ще продължат да се покачват заради неяснотата около ситуацията", каза той.

Той коментира още, че се направи опит у нас ситуацията с горивата да всее паника и някой да извлече дивиденти от това.

„Кой и защо не е ясно. Положението с горивата обаче не е като това със зърното - горивата се внасят. Проблемът е сериозен", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: бензин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам да се наредим и пред банките, не само пред бензиностанциите, за да си изтеглим парите и да ги подложим на стрес тест. Стига са ни обирали с измислени такси.
43
2
 
6
 
! Отговори
era преди 2 години
докато оставят Лукойл да прави каквото си иска ще е така. Чрез прекупвачи и марж в цените с изключение на 2 год. не са платили и стотинка данъци, а всичките пари заминават извън БГ. Било горивото в БГ по-евтино отколкото в ЕС казват, да така е с 20-30 ст., но в ЕС е в пъти по-качествено и поне на мен колите ми са с 20% по икономични в сравнение с това, което имаме в БГ.
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
интересно които се набълбукаха с 100 и 200 бона кредити за панелни кокошкарници как ще ги връщат .То и в Киев имаше апартаменти ,ама стане ли напечено човек нямам как да вземе апартамента ,спасява кожата.След Путин очаквам и финасов колапс и много народ ще вие на умряло по нашите ширини.Поне по морето ваканционните имоти ще паднат с 87% чудесно за инвестиране
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корупцията и кражбите в момента са колосални.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПак си минал тънко. Аз съм на Макс Моушън и последно заредих на 3,15
39
3
 
11
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
ГpиндЪрите (жалкия фигурант и шaйкaта му) rpaбят България както и турчин не е rpa6ил!!!
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Карам с Екто дизел.Преди 2 седмици зареждах на 2,62 лв,преди една на 2,92, вчера гледам,че беше 3,09!
37
6
 
9
 
! Отговори
Da преди 2 години
Дано другата седмица пенсионерския ГЕРБ не вдигне пак цените.
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вярно ли е,че заради войната, цената на руския петрол пада? Не на петрола в световен мащаб,а конкретно на руския,с който Лукойл работи
35
2
 
16
 
! Отговори
Не.....ВЯРВАЩ ! преди 2 години
Нинова щеше да запазва цените на телефоните.....кво стана ? Що получавам друга фактура със по голяма цена ? Тъй и КИРО - ЛЪЖЕЦА , ще свали цените !!!!
34
2
 
13
 
! Отговори
Ууууу преди 2 години
Защо да се задържа. Цените на международната борса спадат. Ууууу
33
6
 
6
 
! Отговори
ВЯРВАЩ ! преди 2 години
КИРЧО КАЗА , ЧЕ ВСИЧКИ ЦЕНИ ЩЕ ПАДНАТ , ТОЙ ЩЕ ГИ СВАЛИ ! КОЙТО ГОВОРИ ЧЕ ЩЕ ИМА УВЕЛИЧЕНИЕ ..... Л....Ъ.....Ж.....Е !!!!
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Кашпировски. Ние не плащаме високи цени. То и война няма. Едни министри си е избрал. От луд по- луд. Как да вярваме на правителство с Нинова вътре
31
3
 
5
 
! Отговори
bai onzi преди 2 години
тъкмо *** ще спре да кара 40 годишни коли, ще се върне на каруцата и ще рине на нивата
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме си Царя.
29
1
 
19
 
! Отговори
А зелената енергия преди 2 години
А най-устойчивият тренд (дума-чудо) са вашите зелени енергии, които правят бедните по-бедни, а богатите - супербогати. И накрая замърсяването без промяна!
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко,на кого ни остави
27
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Трябва да се мисли за вдигане на заплатите в частния сектор и замразяването им в държавния. Хората сами да напускат службичките, за да се развиват. Вижда се вече, че пари за търтеи нямаме, всеки трябва да запретне ръкави и да свърши нещо полезно. Тази простотия никъде по света я няма, един инженер в малък град да взима 800лв, а един държавен лентяй в София да взима 4000лв.
26
5
 
20
 
! Отговори
Комбинацията Киро ЖП преди 2 години
Как няма да не падне това правителство на Харвърди и бизнесменчета иноватори на стартъпи. Киро с икономиката се справя като Жан Виденов и с мъжествената дипломация в стил на Росенчо Плевнелиев. Така че перфектно съчетание и изпълнение Киро Жан Плевнелиевки. Ке падне сам и харвърдската купена диплома няма да му помогне.
25
15
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Всичко е следствие от "путинизма"(по виша форма на фашизъм), русофилята в БГ го подкрепя от сърце дори и трева да рупът за наяждане!