Бензинът ще се задържи около 3 лв. за литър

Конфликтът в Украйна прави трендът възходящ
97
Бензинът ще се задържи около 3 лв. за литър
Снимка: Pixabay/planet_fox

Надяваме се при успокояване на конфликта в Украйна цените на международните пазари да се успокоят, твърдят от бранша

Таванът на цената на горивата в България вероятно ще се задържи около психологическата граница от 3 лева за литър през следващите дни, заяви пред Нова тв Живодар Терзиев, председател на Българската петрола и газова асоциация.

"Опитваме се и задоволяваме нуждите на повечето от нашите клиенти. Недостигът на горива е логистичен поради ситуацията, която произтече в сряда вечерта. По отношение на цените – трендът е възходящ. Надяваме се при успокояване на конфликта в Украйна цените на международните пазари да се успокоят".

Още по темата
Според Георги Ганев от Демократична България цените на горивата няма да спаднат докато продължава конфликтът в Украйна.

"Има два двигателя, определящи за поскъпването на горивата- общата инфлация в целия свят и поскъпването на горивата на световните пазари. Смяташе, се че нива от над 100 долара за барел са прекомерно високи, но се вижда, че от началото на войната тези нива се поддържат. Петролните и газови доставки могат да бъдат силно увредени заради конфликта. Цените ще продължат да се покачват заради неяснотата около ситуацията", каза той.

Той коментира още, че се направи опит у нас ситуацията с горивата да всее паника и някой да извлече дивиденти от това.

„Кой и защо не е ясно. Положението с горивата обаче не е като това със зърното - горивата се внасят. Проблемът е сериозен", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: бензин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
16
 
2
 
! Отговори
Смях в залата Лойко преди 2 години
Лойко Методито протрива ръце ама да купува от сега затворническата униформа, защото всичките стари воклуци начело с номада Копейкин ще трябва да излежат всичките си престъпления срещу България!!!
23
25
 
4
 
! Отговори
Ха Ха преди 2 години
Гербаджиите и Копейките са в крясъци... чудят се как да свалят правителството! Петков ще удръжи и ще излезе най-големия герой! Само да не се поддава на елементарните провокации на човекоподоните Копейкини б**луци!
22
2
 
22
 
! Отговори
Киро Жан Плевнев преди 2 години
Кирчо каза и отсече няма такова нещо с цените това било хибридна атака от ГЕРБ така че да вярваме че няма увеличение на цените нито на горива нито на тока и другите неща всичко е евтино на ниска цена просто хората него разбират
21
5
 
21
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Тъкмо да свиквате да си карате по-малко колите, че като се наложи да се съобразявате с новите еко изисквания на зелената сделка, да го приемете по-спокойно.
20
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми е как при спад на международните цени обясняват, че го били купували на високата цена и затова у нас не намалява, но при покачване реагират за часове нищо , че уж хранилищана бяха пълни догоре със стока закупена на ниските цени. Общо взето Кирето и компания така извъртяха нещата, че да приемем цена от над 3 лева за нещо нормално.
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
случва се това което се случи след нападението на Русия над Грузия и след окупацията на Крим и Донбас, петрола скача 2008 до около 150 $, 2014 до около 120 $ сега вероятно до около 130 $, след което САЩ вадят резерва, Саудитска арабия увеличава добива ,нискоефективните находища излизат на пазара и цената пада, вероятно след април месец ще почне спад и в рамките на около година ще падне под 50$, така се случи и при предните войни на Русия, така ще се случи и сега
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корнелка обеща да го свали до 2.30. Ако не - заминава при дядо Благоев.
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те нека да пресъхнат доставките на нефт и газ от Русия пък тогава да се упражняваме с Трендове,Тавани!
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка, ментета!
15
4
 
33
 
! Отговори
Христина преди 2 години
В момента няма никаква реална причина за поскъпването на горивата. Чиста спекула на гърба на народа. И тези смешни кокорчовци са абсолютно безполезни, щом не могат да се справят с това. Искахме да свалим Боко тиквата, но той започна да ми прилича на учен в сравнение с тези сегашните.
14
9
 
13
 
! Отговори
55 преди 2 години
Много ***, само дето тия паникьосаните заредиха на 3 лв 3.15лв , а сега е от 2.60 до 2.80, Младежи ГРОБ, дето тати не е взимал обществена поръчка вече 12 месеца.
13
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
киро хвърли българия в бедност и мизерия.
12
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли ще остане на 3лв, говори се за 5
11
3
 
13
 
! Отговори
21-годишен преди 2 години
Познавам един колега от университета, който иска да трупа опит с карането. Взима 150лв. стипендия и практикува стаж на минимална работна заплата. Кара на баща си колата, модел от 2000г., нищо общо с пестеливите двигатели сега. И как ще се научи да кара, като повече от 50% от дохода отива за бензин?
10
0
 
23
 
! Отговори
Азимов преди 2 години
Важното е че ковида изчезна. ;) няма да наливаме от пусто в празно за тестове, ами за бензин.
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените растат, заплатите стагнираха. Проблемът е световен, но поне държавата да се намеси в окупираните от мафията сектори - енергетика, строителство, зеленчуци.
8
7
 
34
 
! Отговори
Йосарян преди 2 години
Киро умния продава торти за 30 евро парчето, че няма да продава бензина за 5 лв. Той живее по канадски цени тоя акълия.
7
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка! Щом не можете да овладеете цените и инфлацията - да ви видим гърба!
6
4
 
37
 
! Отговори
бачкатор преди 2 години
За 10 дена да. После отива на 4 лв,за да сме псичически готови за 5!
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече ще печелят собствениците на бензиностанции, а не на лаборатории! :)